Ferenc pápáról – válasz B. Zsoltnak

2016. augusztus 8. 8:22

Sallee-Kereszturi Barbara
Ferenc Pápa üzenetei azokhoz intéződnek, akik magatartásukkal, életvitelükkel Jézust szeretnék követni. Akkor is, ha nehéz.

Nem, eddig még nem reagáltam B. Zsolt „cikkei” közül egyikre sem. Most megteszem, mert tünetszerűen tükrözi a NAGY FÉLREÉRTÉST, ugyanis:

Ferenc Pápa nem B. Zsoltnak üzen, bármelyik témát vesszük is, menekültügyekben sem. Ferenc Pápa a Katolikus Egyház feje, Krisztus helytartója, Péter, a tanítvány (a szikla) utódja, keresztény, így ő elsősorban a katolikus hívőkhöz és a Jézus Krisztust szeretőkhöz és követőkhöz szól. Ferenc Pápa üzenetei azokhoz intéződnek, akik magatartásukkal, életvitelükkel Jézust szeretnék követni. Akkor is, ha nehéz.

Tehát (ha csak B. Zsolt ismert megnyilvánulásait vesszük alapul) nyilvánvalóan Ferenc Pápa nem B. Zsoltnak üzent, aki ez ügyben így akár nyugodtan felmentve érezhetné magát mindenféle írnokhatság alól. (És mellékesen nem, B. Zsolt nem értelmezte helyesen Ferenc Pápa szavait.) Hogy egy B. Zsolthoz illő hasonlattal éljek – és nehogy félreérthető legyek, nem a személyek közt húzok párhuzamot: amikor Orbán Viktor riogat a „migránsokkal”, nem nekem üzen (nem is Brüsszelnek), hanem a nem informált, feltételezhetően Fidesz-KDNP szavazóknak. Sajnos, a Pápához hasonlítva fordított előjellel.

A Jézust nem elfogadókkal és nem követőkkel való kapcsolatok mikéntjére is megvan Ferenc Pápa és minden keresztény hívő (bevallottan nem könnyű) receptje, hiszen ez nem titok, mi is az Evangéliumból és egymástól tanuljuk, és folyamatosan próbáljuk megvalósítani. (Lk 6,27-36. Jézus tanítása: 27 „Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket”)

Nem baj tehát, ha mindez furcsa B. Zsolt számára, hiszen nem lehet könnyű elfogadni azt, amit biztosra vehetünk, hogy bár B. Zsolt gyűlölködik, őt is szereti Ferenc Pápa. Én ezt az erényt még sajnos nem tudtam magamévá tenni, mint oly sokan hazánkban sem, de igyekszünk. Talán ezért ennyire dühös B. Zsolt.

 
Sallee-Kereszturi Barbara
Humánökológus
 

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Így nem véletlen, hogy a katolikusokon kívül minden körben nagy tetszést arat"

ez nem igaz, Bayernél nem aratott

Counter szövege provokáció volt.
Íme, be is jött.

Ez a levél hol jelent meg?
Sehol nem láttam a médiában.
Mellesleg nagyon igaz.

Kedves Barbara ! Ferenc pápánk derék ember , de migránsügyben rosszul képviseli a kötelező szeret ügyét . Jót , s JÓL , hangzik a szállóige . Vagyis Szentatyánknak csak annyit kellen mondania , hogy OKOSAN szeressetek , védjétek meg magatokat a jogsértő betolakodóktól , s a valódi menekültekez - vizsgálat után - engedjétek be ! Hála Isten , Róma püspökének féloldalas migránsügyi magatartását a magyar püspökök nem követik , s okosan szeretve tanítanak minket !

Sallee-Keresztúri B. 25 évet töltött Svájcban.
Testközelből láthatta, hogy a pápa testőrségét adó svájciak hogyan bánnak a bevándorlóikkal, kinek adnak állampolgárságot és miként uzsoráznak.
Ráadásul a pápa hitbéli dolgokon kívül nem tévedhetetlen.
Óvakodjunk az álszentektől!

Köszi, már megtaláltam.

A cél nem szentesíti az eszközt (ld. sáros kéz).

" (Lk 6,27-36. Jézus tanítása: 27 „Nektek azonban, akik hallgattok engem, ezt mondom: szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket”)"

Tisztelt Selle-Kereszturi kisasszony:
Én azt vallom, - ha ellenségeink a mai migránsok, mivel úgy viselkednek, nyilvánvaló - a jót azzal tesszük velük, ha megfordítjuk őket, dél-délkelet-délnyugat irányba, és elindítjuk a hazájukba, a házukba... Semitavilágba.
Higgye el, ennél jobbat nem tehetünk nekik.
Mi van, ha nem mennek, de keresztül akarnak rajtunk lépni?
Az sehol nincs a Bibliában, hogy hagyni kell, hogy a torkunkon álldogáljanak.
Vagy Ön erre vágyik?
B. Zsolt indulatában, sokszor túllő a célon, de az alapálláspontja: Magyar, védd a hazádat!, teljességgel jogszerű, erkölcsileg messzemenően igazolható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában