Kruzifix

Levetetik a CDU-val a Ferenc pápa által megáldott keresztet a parlament faláról

2016. augusztus 8. 11:35
Miután több látogató is szóvá tette, hogy miért lóg egy állami épületben keresztény jelkép, a brandenburgi tartományi parlament eltávolíthatóvá tette a kereszténydemokrata CDU tárgyalójából a Ferenc pápa által három évvel ezelőtt megáldott keresztet.

Nyilvános idegenvezetések alkalmából a jövőben leveszik a brandenburgi tartományi parlamentnek a kereszténydemokrata CDU által tárgyalóhelyiségének faláról az oda kihelyezett fakeresztet. A potsdami testület szóvivője, Mark Weber azzal indokolta a döntést, hogy az épületbe érkező érdeklődők, köztük diákcsoportok tagjai közül többen is szóvá tették, miért lóg egy állami épületben keresztény vallási jelkép.

A helyi közszolgálati RBB tudósítása szerint a tartományi parlament munkatársai ezért mágnessel látták el a falat és a keresztet, amit ezáltal kifejezetten könnyen le lehet venni a helyéről, majd ugyanilyen egyszerű technikával vissza lehet oda helyezni a frakcióülések kezdetére. A tartományban ellenzékben lévő CDU brandenburgi szervezetének (Brandenburgot a szociáldemokraták és a Linkspartei kormányozza koalícióban) egy-két képviselőjének ez már sok volt, pláne, hogy a keresztet három évvel ezelőtt maga Ferenc pápa áldotta meg, miután a párt tagjai külön ezért elutaztak a Vatikánba. „Elég bizarr, hogy mikhez nem vezetnek az előírások. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a Jóisten ettől még nem véd minket kevésbé” – mondta Steeven Bretz, a párt képviselője.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi lehet a törvényben? Valami olyasmi, hogy bármit ki lehet tenni az állami épületben a falra, de a köznép nem láthatja? Nem kell példásan élni, elég, ha eljátsszák, amikor látják őket?

A liberálisoknál mi lehet a falon? Két délceg Mohamed egy kecske két végén, szivárványszín kalasnyikovval a vállukon, mindők egy gumicsónakban, s köröttük a tenger?

Bizonyos értelemben és célok szem előtt tartásával mondhatni, hogy jól halad Németország "kivégzése", mint 1871-től fennálló politikai probléma végső megoldása.

Az ötlet és a megvalósítás zseniális, úgy zajlik, hogy mindeközben a németek belefulladnak saját PC beszédükbe. Ebből a gödörből már nem fognak tudni kijönni.

A kérdés, hogy mindez, ami ott történik jó-e, hasznos-e Európa számára? Mit veszít, vagy nyer Európa Németország szétesésével? Mindez milyen láncreakciót indít el, a migránsok mikor érik el azt a kritikus tömeget, ahonnan már nincs visszaút?

Ma reggel a Kossuth Rádióban Földi László szakértő arról beszélt, hogy az európai ballib pártok történelmi tévedésben vannak akkor, amikor azt hiszik, hogy a migránsok, befogadás párti irányvonaluk okán, majd rájuk fognak szavazni.

Nem, meg fogják alakítani a saját pártjaikat. A politikai terepen történő mozgáshoz meg fogják szerezni a tapasztalatokat olyan példák révén is, amit a CDU produkált a muszlim tagszervezet megalakításával.

Csak idő kérdése, hogy Németországban, de más európai országokban is az egykori államalkotók pártjai mint kisebbségi szövetségesek jönnek szóba.

A migráció elkerülhetetlenül polgárháborúkhoz fog vezetni, s ezzel befejezetté lehet majd nyilvánítani Európa elpusztítását, mint konkurens végleges kiiktatását.

Európa a végnapjait éli...S nem érti meg, hogy a fennmaradáshoz egyetlen út vezet, az, amelyet az izraeli kormány követ. megoldáslétezik, az,

Mire a kakas kukorékol, 3szor megtagadsz
engem.

Mi baja a CDU-nak a Pápa keresztjével? Hiszen ő is a migránsok befogadását javasolja?
Ferenc pápa csak a eresztény kegyesség gyakorlását
ajánlja, míg a CDU behódolna az iszlám hódítóknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés