Lenne egy kérdésem a pápa kritikusaihoz!

2016. augusztus 6. 11:43

Böjte Csaba
777
A pápához leveleket írókhoz lenne nekem is egy nyílt kérdésem: vajon Jézus Krisztus mit szólna Ferenc pápa helyett a ma emberéhez??

„Divat lett kritikus hangvételű nyílt leveleket írni Ferenc pápának!! A pápához leveleket írókhoz lenne nekem is egy nyílt kérdésem: vajon Jézus Krisztus mit szólna Ferenc pápa helyett a ma emberéhez??

Antal atya Istenért, Egyházáért, és a pápáért is sokat szenvedett, a képen látható keze önmagáért beszél! Érdemes kinagyítani és elolvasni, hogy mekkora tisztelettel dedikálja a könyvét Ferenc pápának…..

Gondolkozzunk el, vajon egy jó keresztény mit tenne ma?? Mindinkább úgy gondolom, hogy nem csak két ezer évvel ezelőtt, de ma is megfeszítenék az emberek Jézus Krisztust őszinte tanításáért!! Szomorú szívvel, Csaba t.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebből a Jézusos dologból mennyi a valóság és mennyi a legenda?

Akkor kik kiabálták Pilátus kérdésére, hogy "Barrabást, Barrabást"?

Kedves Atya, múltkor még ezt nyilatkozta a Blogstarnak. A mandi is lehozta.

Jézus sem enged be mindenkit az országába

"Elítélem, azt, aki feltétel nélkül mindenkit beenged."

http://kereszteny.mandiner.hu/..

"A pápához leveleket írókhoz lenne nekem is egy nyílt kérdésem: vajon Jézus Krisztus mit szólna Ferenc pápa helyett a ma emberéhez??"

Tisztelt Böjte atya!

Hogy Jézus Krisztus mit szólna,
azt ember nem tudhatja.

Az emberek legfeljebb találgathatnak.
Ki így, ki úgy.

Az azonban biztos,
hogy senki sem tudja ÚGY átlátni ezt a helyzetet
és eldönteni, hogy ebben a helyzetben mi helyes és mi helytelen,
mint ahogy Jézus Krisztus átlátná és eldöntené.

Ha nem tűzzel-vassal kényszerítik az embereket a
keresztény hitre, akkor ma nem lenne
kereszténység. Ugyanígy, tűzzel-vassal kell
megvédeni.

Hogy Jézus mit szólna ehhez? Érdekelt ez
bármikor is bárkit?

Nem tudható, Jézus ma mit mondana, de nyilvánvalóan ezzel kezdhetné:

Benjamin Freedman washingtoni beszéde

1916 nyarán "A londoni cionisták táviratot küldtek az Egyesült Államokba Brandeis főbírónak, mondván: „Menj, és győzd meg Wilson elnököt! Megkapjuk Angliától, amit akarunk. Most meg kell győznöd Wilson elnököt, és rá kell venni az Egyesült Államokat a háborúba való belépésre.” Így lépett be az Egyesült Államok a háborúba. Semmilyen más érdekünk nem volt. Nem volt ehhez több jogunk, mint ma a Holdon lenni, ahelyett, hogy ebben a szobában vagyunk. Semmilyen más ok nem volt arra, hogy az első világháború a mi háborúnk legyen. Belevittek minket – ha lehetek közönséges, beszívattak minket – csupán azért, hogy a világ cionistái megkaphassák Palesztinát. "

Lehet, sőt bizonyos, hogy a hadviselő felek közötti döntetlennel véget érő 1916-os esztendő után is lettek volna háborúk. De, hogy a XX. szd-ban minden úgy történt, ahogy, abban fenti ténynek döntő szerepe van.
Mint ahogyan a napjainkban zajló migránsáradathoz is.
A XX. század a cionizmusról szólt.
A XXI., úgy tűnik, szintén, ha lehet, még sprődebb formában.
Jézus valószínűleg ezt a tényt nem hagyná figyelmen kívül.
Böjte Csaba a mai magyarság első embere, erkölcsi értelemben.
Akkor mire lehet jutni?
Ha a halottnak joga van a 90×210×160 centiméteres földdarabhoz, nyilvánvaló, hogy a Teremtő által teremtett embernek is a térhez, amely az életét biztosítja.
Aki ezt erőszakkal el akarja venni tőle, azt joga van ettől visszatartani, elriasztani, megakadályozni.
Lukács 6:30 Mindennek pedig, a ki tőled kér, adj; és attól, a ki elveszi a tiédet, ne kérd vissza.
Helyes.
1. Ezek a migránsok 99%-ban nem kérnek, így első verzió kizárva, NEM KAP SEMMIT.
2. Nem kérek vissza sennit tőle, mert NEM ENGEDEM, HOGY ELVEGYEN BÁRMIT TŐLEM.
3. Aki kér - 1%, - annak adok, saját belátásom szerint.
Ez a válaszom Böjte Csabának.
Még valami:
7. Ne lopj!

8. Ne hazudj, és mások becsületébe kárt ne tégy!

9. Felebarátod házastársát ne kívánd!

10. Mások tulajdonát ne kívánd!
A háború a lopásról szól, a hazugságról, mások tulajdonának elvételéről.
Azok, akik háborút előidézve kényszerítik, ösztönzik, fizetik - Soros és háttere - a migránsáradatot, miért csak szőrmentén kapják a kritikát Ferenc pápától?
Akik a migránsáradat ellen emelnek szót, a mocskos közel-keleti háború kirobbantói, táplálói ellen emelnek szót, tehát jogos az ellenállás.
Áldás legyen Böjte Csabán.
És a jóakaratú magyar embereken.

Ferenc pápának üzenet:
"A kapitány (Zrínyi) tett róla, hogy vitézei ne gondoljanak megadásra, amire a lelkesítő beszédeken túl igen hatékony módszerei voltak. A várra vörös posztót szegeztetett, ezzel is hergelve a pogányt, és amikor látta, hogy az ellenség magyar jobbágyokat küld a tűzvonalba sáncot építeni, brutális választ adott.

Háromszáz török foglyot hurcoltatott a falakra, és az ostromlók szeme láttára vágatta el a torkukat. Ezek után minden védőnek egyértelmű volt, aki elhagyja Szigetet, azt a török nyomban felkoncolja."
Eminenciás Úr!
Most akkor mi, magyarok mit tegyünk?
Mea culpázzunk, hogy Zrínyi, Dobó, Kinizsi, a Hunyadiak - ROSSZUL CSELEKEDTEK?
BŰNT KÖVETTEK EL,
S MI IS, AMIKOR RÁJUK TISZTELETTEL EMLÉKEZÜNK?
KÉRJÜNK UTÓLAG BOCSÁNATOT?

na, persze
a mi keresztény, jobboldali érzelmű fidesz szavazóink pápábbak a pápánál, és bölcsebbek Böjte Csabnál

Biztosan,külön kezelné a menekülteket és a feladattal beáramló katonákat,bünözőket. Nem egy halmazban mint a pápa.

Anyád, valószínűleg, effektíve.

Kedves Böjte atya,

Gondolkodtam a válaszon és Assziszi Szent Ferenc jutott eszembe. Egész fiatalságán át dédelgetett álma volna a Szentföldre menni és együtt harcolni a lovagokkal Krisztusért.
Mint szerzetes részt vett a Honorius pápa által meghirdetett ötödik keresztes hadjáratban, igaz nem fegyverrel harcolt, azért ment, hogy Krisztushoz térítse a muszlimokat. Ezen a ponton gondoljuk végig, vajon mit szólt volna ahhoz a helyzethez, hogy muszlimok milliói jöjjenek Európába?!

Mikor szembesült a háború borzalmaival arra a következtetésre jutott, hogy egyenesen a szultánnal kell találkozzon, hogy meggyőze a béke fontosságáról és beszéljen neki Krisztusról.
Még javában folytak a harcok Damianette körül, amikor egy szerzetestársával elindult a csatamezőn keresztül és csodával határos módon élve jutottak a szultán elé.
Malik al-Kamin, Szaladin unokaöccse egyidős volt Ferenccel, kora egyik legkifinomultabb embere volt. Érdekelte minden szellemi újdonság, a vallásos költészet, orvostudományt tanult. Tudósokkal, csillagászokkal, orvosokkal és szufista filozófusokkal vette körül magát. A szerzetes bátorsága lenyűgözte, egyből kialakult közöttük egyfajta szimpátia, nyitottság, mint általában az lenni szokott hasonló lelki beállítottságú emberek között. Ferenc bemutatta neki a keresztény hitet, a szultán figyelmesen hallgatta, majd a hagyomány szerint, végül azt mondta, hogy szívesen áttérne, de nem teheti, mert mindkettőjüket lemészárolnák.
Viszont megszerette volna ajándékozni, ezért megengedte neki, hogy szabadon felkereshesse a szent helyeket. Cserébe azt kérte, hogy Ferenc testvér, így szólította, imádkozzon érte azokon a helyeken.
Tíz évvel később Malik al-Kamil szultán egy kardcsapás nélkül átadta Jeruzsálemet II Frigyesnek, a ferenceseknek megvolt engedve, hogy prédikáljanak, ha nem sértik a muzulmán híveket.
Nem tudok itt nem gondolni arra, hogy ennek a döntésnek a meghozatalában jelentős szerepe volt a kettejük találkozásának.

Érdemes ezt a történetet végiggondolni a mostani események tükrében. Ferenc testvérnél kevés nagyobb szentje van az Egyháznak, ő mégis fontosnak tartotta hogy tanítványokká tegye a muszlimokat, hiszen ez Krisztus parancsa. Ugyanakkor azt is tudta, hogy a lelkeket csak szeretettel és példamutatással lehet megnyerni.

Érthető, hogy nagy az emberekben az indulat. Ebben a helyzetben egy rövidke fészbukos odamondás nem sokat segít, az sem ha béke vallásának mondanak minden vallást.

Az őszinte, higgadt, beszéd segítene (nem politikai programra gondolok, mert az nem a klérus dolga) és párbeszéd kezdeményezése minél hamarabb az európai iszlám vezetőkkel, közös kiállás. Részükről a terroristák elítélése, különben csúnya dolgok jönnek.

Ferenc pápa megválasztását szívből üdvözölték a szabadkőművesek, akiket Ferenc nem egy elődje mint a kereszténység, különösen a katolicizmus ellenségeit azonosította.

2016-ban Ferenc átvette a nem titkoltan szabadkőműves kitüntetést, a Károly-díjat, és mint mondta: "Különösen hálás vagyok Marcel Philipp, Jürgen Linden, Martin Schulz, Jean-Claude Juncker és Donald Tusk úrnak kedves szavaikért."

Magyarok közül ez a megtiszteltetés Horn Gyulának és Konrád Györgynek jutott.

Ferenc egyenlőség jelet tett azon gyilkosok között, akik mellesleg keresztény vallásúak voltak és azok között, akik Allah nevében gyilkoltak.

Ferenc nem buta.Hogy ellenpápa-e, azt csak később tudhatjuk meg biztosan.

Böjte atya egy igaz és jó ember, amit a bajba jutott gyerekekért tesz az minden elismerést megérdemel.
Nincs azzal sem gond, hogy kiáll a krisztusi szeretet mellett, hiszen ez a dolga, de nagyon bölcsen kell ezt tennie.

Hát, hogy vigyenek Böjte atyának egy történelem könyvet....

Nehéz dolog lehet papként ellene mondani a pápának.
Azért vannak papok akik megteszik, leginkább azokra kellene odafigyelni, akik muszlim országokban élnek, éltek, nekik van tapasztalatuk azzal kapcsolatban mit jelent közöttük kereszténynek lenni. Bár ez nincs másképpen Izraelben sem, ott is üldözést szenvednek.
Amikor a pápa legutóbb ott járt látogatást tett a Mennybemenetel Templomában, majd pár utcával odébb éppen arról nyilatkozott milyen fontos a béke, miközben zsidó szélsőségesek betörtek a templomba.
A plébániát vezető ferences szerzetes, Nikodemus Schnabel atya, az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy mikor Izraelbe ment tudta nem lesz könnyű dolga, de erre nem számított. Gyakran összekenik széklettel a templom falait, leköpdösik a papokat, szerzeteseket, de betörés a templomba még nem volt. Most megtörtént, a kereszteket felgyújtották, az evamgéliumot, imakönyveket elégették. A rendőrség pedig nem avatkozott be, pedig azon a környéken járt éppen a pápa. Persze ezekről a dolgokról nem lehet hallani.

Talán fölemelné a szavát az üldözött és gyilkolt keresztények védelmében?

Talán megpróbálná megtéríteni őket az igaz útra, hogy ők is a gyermekei legyenek?


Játszhatunk így is, szét is oszthatjuk a vagyonunkat a szegények között. De talán a MI szegényeinkkel kellene kezdeni.

Még valami: Jézus nem mondta a századosnak, hoogy tegye le a kardját és hagyja, hogy a barbárok lemészárolják a védtelen embereket!

Ő tolerálja azt, hogy Ferenc nem európai, mint szentté avatott elődje II. János Pál, így szükségszerűen tévesen itélhet meg itteni helyzeteket az általánosítással. Dél-Amerikában kegyetlen társadalmi különbségek vannak, és több rend (így a jezsuiták is, akikhez a pápa tartozik) a szegények mellé állt. Ő meg azonosítja itt őket a migránsokkal, pedig a helyzet bonyolultabb, hiszen ott mindenki keresztény, itt meg a "beözönlők" vallása és szokásai tökéletesen eltérőek az itteniekétől.

Csaba testvér életműve kiváló , teoloógiailag is jó , de ez a megszólalása - szerintem - ködösít : a pápát / Péter apostolt / néha Jézus is bírálta . Ma is teljesen rendjén való , ha a pápa nem ex chatedra megszólalását kommentálják . Kölcsönösen tanulhatunk egymástól .

Böjte Csaba szerinted álszent? Böjte Csaba atya korunk szentje. Mert szentté lesz avatva.

Te mit értél el eddigi életedben?

Elhiszem, hogy félted a kisfiadat, a párodat, de
azért nem kellene ennyire kivetkőznöd magadból.

Te tudod, hogy milyen nyílt levelekről van szó?
Te is olvashattad Böjte Csaba véleményét a migránsok befogadásáról.

Jézus sem enged be mindenkit az országába címmel a mandi is lehozta.

http://kereszteny.mandiner.hu/..

Jézus válaszát természetesen az Újszövetségben keresd.

Csaba testvér nem érzi, nem tudja, hogy az általa nevelt elhagyott gyerekekből az iszlám fanatikusok terrorista janicsárokat nevelnének?

Ez a kedvencem a Jelenések könyvéből.

Azért próbálj meg mégis elszakadni tőle! Van az ún. "pártvonal". Böjte eddig beleillett, jó fiú volt, most mondott valamit, ami nem illik bele, potty.

Na, valahogy nagyon nem így kék működni az Úr 2016. évében.

Te tudod, hogy mit tartalmaznak a nyílt levelek a pápához, amiről Csaba testvér beszél?

Pl. olvastad ezt a "remekművet"?

Soffán György jegyezte. Ritka nagy ...

http://hunhir.info/index.php?p..

Egyik sem! Jézus Isten Fia!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés