A migráció és a ferenci elgondolás

2016. augusztus 5. 17:59

Vértes László
Talita
Ha minden vallás egyformán jó, békeszerető, toleráns, igazságos, szerető és jólétteremtő lenne, mi a csudáért jött volna el külön Jézus? Hogy feltalálja a meleg vizet, kihegyezze a zabszemet, felpumpálja a vonatkereket, meghámozza a léggömböt?

„Először is, legyünk őszinték: ha minden vallás egyformán jó, békeszerető, toleráns, igazságos, szerető és jólétteremtő lenne, mi a csudáért jött volna el külön Jézus? Hogy feltalálja a meleg vizet, kihegyezze a zabszemet, felpumpálja a vonatkereket, meghámozza a léggömböt? Ha ennyi lenne Jézus hozzáadott értéke az emberiség számára, mi a csudáért akarnánk követni? Miért pont Őt, és nem bárki/bármi mást? Ne hamukázzunk kegyesen, a keresztények beszéde legyen igen-igen és nem-nem.

Jézus eljövetele úgy hatott az ókori világ problémáira, mint az antibiotikum a hagyományos baktériumokra. A judaista Messiás hatása az erkölcsre és a társadalmi igazságosságra csodálatos, elképesztő és túlbecsülhetetlen. Csakhogy egy idő múlva rezisztens baktériumok is megjelentek. A rezisztensek mind későbbiek az antibiotikumnál, kis dózist kaptak belőle, túlélték, és beépítették utódaikba tanulságként. Rájuk nem hat az antibiotikum, akár erősödhetnek is tőle.

Aki az anyagot a ventilátorba dobálja, vagyis a háborút szító szekuláris-cinikus nyugati csoport, rezisztens a kereszténységre. Aki a civilek elleni merényleteket megrendeli, vagyis a kőfasiszta muszlim parancsnokság és szimpátiaköre, szintén rezisztens. E két csoport ellen hagyományos antibiotikumkúrát javasolni naiv háziorvoshoz, és nem tiszti főorvoshoz illő elképzelés.

Szerencsénkre Jézus nem egy konkrét antibiotikum készítményt hozott az emberiségnek, hanem olyan komplex problémaorvoslati protokollt, amely minden kihívást, így a multirezisztenciát is képes kezelni. A komplex protokoll az Újszövetségben olvasható: legyünk szelídek, mint a galamb, okosak, mint a kígyó; a tálentumainkat, többek között az eszünket, ne ássuk el, hanem kamatoztassuk. Jézus komplex módszerével a világ összes feladata megoldható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A beszemlézett részből kimaradt a szerző által ajánlott megoldási javaslat. Íme:

"Ha hitünk szerint az oroszlánok elé ugranánk, de az eszünk szerint ennek nem lesz eredménye, akkor ne ugorjunk az oroszlánok elé. Keressük meg az eljárást, amely hitünk és eszünk szerint is eredményre vezet, és azt alkalmazzuk. Hívjunk össze konzíliumot. Egy ötlet: ha igazán bátrak lennénk Jézust követve, akkor egyszerre hirdetnénk a tanítását a nyugati szekuláris-cinikus háborúzóknak, valamint a kőfasiszta muszlim parancsnokoknak és szimpatizánsaiknak. Ezzel megszelídíthetnénk az oroszlánok falkavezéreit, akik leállítanák a falkáikat, amelyek nem ennének meg minket. Ne váljunk aloroszlánok reggelijévé, összpontosítsuk minden ügyességünket a nyugati és keleti főoroszlánok megtérítésére, címezzük nekik az üzeneteinket:

Tegyük világossá, hogy Jézus hiányzik fájdalmasan az életükből, ezért ártanak az emberiségnek. Szeretettel kérjük őket, hogy hagyják abba az ártást, és váltsák életre Jézus tanítását, szeressék embertársaikat, mint önmagukat. Valószínűleg nem fognak egyik napról a másikra megkeresztelkedni, hiszen rezisztensek, viszont rivaldafénybe kerülve az összes érvüket és legitimációjukat elveszítik a követőik szemében, ami már elég a sikerhez. A nyugati többség abban a hitben támogatja a háborút, hogy a szekuláris-liberális demokrácia – mint jó cél – fegyverrel is kiépíthető és működtethető. A dzsihadisták pedig abban a hitben ölik a civileket, hogy Mohamedé a legjobb módszer a vak, hitetlen fertőben dagonyázó pogányok Isten felé fordítására. Jézus erőszakmentességet és embertársi szeretetet hangsúlyozó tanítása fényében egyik vélelem sem tartható fenn. Hogy ez világossá váljon, mindössze azt kell tennünk, amihez eddig egyikünknek, még a legfőbb lelki vezetőnknek sem volt mersze: tisztán és világosan Jézus tanítására kell hivatkozunk, megtérésre kérve a rezisztenseket."

"Jézus eljövetele úgy hatott az ókori világ problémáira, mint az antibiotikum a hagyományos baktériumokra."


Jézus = antibiotikum

ókori világ problémái = baktériomok


A szerző hasonlata alapján nem az embereket tartja baktériumoknak, hanem a problémákat.

Nézd, az általam bemásolt mondatból egyértelműen kiderül, hogy a problémákat, az erkölcsi és társadalmi igazságtalanságokat érti a baktériumok alatt.

Mondjuk furcsa is lenne, ha emberi lényeket gondolna baktériumoknak, keresztény létére.

Attól, hogy rezisztensek a kereszténységre még nem válnak baktériumokká.
Pál apostol Saulként halálra üldözte a keresztényeket, mégis ő lett a pogányok apostolává később. Ma is hallani olyan muszlimokról, nem is kevésről, akik áttérnek kereszténynek.
Azért nem helyes bacilusnak és féregnek nézni embertársainkat, mert mi nem vagyunk képesek a szívükbe, életükbe, jövőjükbe látni, ellentétben Jézussal, aki erre képes volt (lásd sáttánfattyak).

Ez a leresztények üldöztetéséről szól, akiket hitük miatt üldöznek, te magyon-nagyon ostoba!

Jól elbeszélgetsz magaddal... :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés