Mi a baj Ferenc pápával?

2016. augusztus 2. 8:38
Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond.

„Hol kezdjem? Mondjuk a Crux-magazinból vett részlettel. A párhuzam a családtagjaikat meggyilkoló, megkeresztelt olasz katolikusok és a muszlim terroristák között, akik keresztényeket és másokat (köztük muszlimokat, akiket eretneknek gondolnak) mészárolnak le Allah nevében, őrületes.

Tudod mit, Ferenc? Az egész iszlám világban a muszlim férfiak lopnak, verik a feleségüket, átvágják a szomszédot, stb, nem azért, mert az iszlám azt mondja, hogy ezt kellene tenniük, hanem mert emberi lények. Ugyanígy van ez minden keresztény országban és a földkerekség minden társadalmában. Ami most épp terítéken van, az az, hogy muszlimok papokat gyilkolnak az oltárnál, szexrabszolgává tesznek nem muszlim lányokat, templomokat robbantanak fel, és a barbár gonoszság minden módozatát bevetik nyíltan és szabadkozás nélkül a vallásuk nevében. Az anyósát megölő, megkeresztelt katolikus esetében vagy a hívő muszlim esetében, aki ugyanezt teszi, nincs szó vallási motivációról. Ez teljesen esetleges erőszakos tettük szempontjából. Viszont az Iszlám Állam és támogatói terrorizmusa nyíltan az iszlám nevében folyik, amelyet a vallás őáltaluk adott magyarázata alapoz meg. 

Nem tudom eldönteni, melyik a nyugtalanítóbb: ha a pápa tényleg nem látja, miben téved, vagy ha csak diplomáciai okokból mondja azt, amit mond. 

Másodszor: Ferenc elképzelése, hogy a gazdaság, nem pedig a vallás áll az iszlám terrorizmus mögött, egyszerűen materialista hatásvadászat, és azt gondolnánk, hogy a pápa bőven felette áll, mintsem hogy maga is ebbe a hibába essen. A világ tele van reménytelenül szegény emberekkel, akik nem gyilkolnak papokat. A világ úgyszintén tele van reménytelenül szegény muszlimokkal, akik nem gyilkolnak papokat, nem robbantanak fel éjszakai klubokat, nem kaszálnak el embereket teherautókkal, stb. Ténylegesen a szegénység egyáltalán nem fontos tényező abból a szempontból, hogy ki válik a szalafi iszlám radikalizált követőjévé.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 145 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pápa elesett-jelzés értékű az európai keresztények számára!

Szemmel láthatóan nem érti a jeleket.

Vagy félreérted, vagy szándékosan félremagyarázod a helyzetet, akár csak Ferenc pápa. A muszlimok nagy része még középkori felfogásban él.

Kedves Ábel!

Nézzünk egy másik arányosságot! Az európai terrorcselekmények elkövetői között hány százaléknyi zen buddhista, hindu vagy radikális katolikus hátterű volt? És mennyi volt az elkövetők között a délies kinézetű, migrációs és/vagy muszlim hátterűek aránya? Elárulom: 100%.

Következtetés: nem minden délies kinézetű, migrációs és muszlim hátterű terrorista, de minden európai terrorcselekményt elkövető délies kinézetű, migrációs és/vagy muszlim hátterű.

Persze ezek jelentős részéről egyszercsak kiderül, hogy labilis idegrendszerű, frusztrált, szélsőjobboldali ideológiai befolyás alatt álló egyén. Ha ez még igaz is lenne, akkor is kijelenthető, hogy a labilis idegrendszerű, frusztrált, szélsőjobboldali ideológiai befolyás alatt álló, és ezért terrorcselekményeket elkövető egyének aránya jelentősen nagyobb a délies kinézetű, migrációs és/vagy muszlim hátterűek között, mint a zen buddhisták, hinduk vagy radikális katolikusok között.

Mely utóbbiak egyikének sincs vallási fundamentalista ideológia alapján szerveződött, terrorcselekmények elkövetésére szakosodott Állama.

Aham! A pápa kommunikációs bakija! Sántika-celeb :)

Az IRA szabadságharcos gerilla alakulat. Deklaráltan katolikus ugyan, de SOHA nem a vallás nevében robbantott.
Tehát ez az analógia is sántít.

Hány keresztényt ismersz, aki a vallás nevében gyilkol?
Ha pedig csak szimplán az erőszakos bűncselekmények számár nézzük, ott sem a hithű katolikusok vezetnek.
Nem lehetsz ilyen hülye. Trollkodsz?

Szerintem is sántít, de lehet, hogy sértő is.

Igazold állításod! Mikor viselkedett bölcsen? Mikor a migránsok befogadására buzdított, vagy arról, hogy a vidéki plébániákban helyezzenek el migráns családokat? Ez inkább mérhetetlen ostobaságra, naivitásra vall. Melyik migráns család maradna a szociokulturális közegétől (értsd kellemes kis no go zonák) izoláltan vidéken? Tényleg azt hiszi a PÁPA (!!!), hogy ezek az emberek csak kenyeret és menedéket kérnek??? :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés