Papi pedofília: megszüntették az eljárást a lyoni érsek ellen

2016. augusztus 2. 15:59
Megszüntette hétfőn a francia ügyészség a vizsgálatot Philippe Barbarin bíboros, lyoni érsek ellen, akivel szemben korábban rendőrségi vizsgálat indult papi pedofília elhallgatása miatt.

Az ügyészség szerint nem volt elegendő bizonyíték Barbarin ellen, illetve a francia jogszabályok alapján néhány vádpont már el is évült - írja az Euronews.

Lyon érseke ellen január végén kezdődött az eljárás, amikor a jelenleg a 70-es éveiben járó Bernard Preynat pap beismerte, hogy 1986 és 1991 között szexuálisan molesztálta a Lyon külvárosában rábízott gyerekeket. Még másik két eset is terítéken volt.

A Cruxnow egyházügyi szakportál ugyanakkor nemrég azt írta: Barbarint felesleges okolni bármilyen elhallgatásért. Mind 2006-ban, mind 2014-ben, amikor egy-egy papjáról kiderült, hogy pedofíliával vádolják, szigorú felügyeletet rendelt el és együttműködött a rendőrséggel. 

Preynat 1991-ben már fel volt egyszer függesztve. Barbarin 2007-8-ban hallott az ügyéről, és kikérdezte a papot. Nem volt más választása, mint hinni neki, hogy azóta semmi nem történt. Ez lehet, hogy rossz lépés volt, de egyáltalán nem ugyanaz, mint ismert ügyeket elhallgatni. Amikor pedig egy állítólagos túlélő megkereste őt, megkérte, írja meg a történetét a Vatikánnak. 

A Cruxnow szerint ha Barbarin eleget tett volna a lemondását követelő hangoknak, akkor olyan felelősséget ismert volna el, ami nem az övé.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden pedofil maximális büntetést érdemel, mert egy életre sérülést okoz az áldozatának. Ezért minden eltussolt ügy botrány kellene legyen, minden felmentett szörnyeteget ki kellene pellengérezni, hogy legalább emiatt szenvedjen, ha már a büntetését nem kapta meg.

Sajnos hírességek, politikusok, befolyásos gazdag emberek is megúszták/megússzák. Igaz, hogy ezeket az eseteket nem szellőzteti a sajtó. Azonban ajánlatos a széleskörű tájékozódás. Lehet kezdeni akár a híres neves Kinsey intézettel és tevékenységével:

https://www.youtube.com/watch?..

Vagy utánaolvasni annak hogyan lettek eltussolva ügyek, félrekezlve pedofilok, köztük papok is a Hopkins egyetem alapítítója Dr. Money és főmunkatársa Dr Berlin által:

http://drjudithreisman.com/arc..

A nagy kérdés az, hogy ezekkel és hasonló ügyekkel miért nem foglalkozik legalább annyit a média mint a papokkal.

Ja, "sétálgat", ráadásul stólában. Hol élsz te?
8 falut is el kell látnia egy egy papnak.
Van is nekik idejük edzőteremre.

Igen? Az a fiatal srác, aki a papi hivatás mellett dönt, tanul 7 évig vagy még tovább, legfeljebb elfárad.

Vagyis a tyúkból lesz a kakas? Mert ezt állítod.

Pedofilt a családokban keress, ne a papok között.

Aki pap akar lenni, annak van 7 éve arra, hogy meggondolja magát. Semmi sem kötelező.

"Imádkozzál és dolgozzál."
Ora et labora Csakhogy ez a bencések jelmondata, nem a papoké.
Mindkettő más hivatás.

"Ügyvédje szerint Preynat közölte a bíróval, hogy “az egyházi hatóságok 1991 óta ismerték a tényeket”, ennek ellenére 2015-ös nyugdíjazásáig gyakorolhatta papi hivatását. Az áldozatok kiskorúak ellen elkövetett szexuális bántalmazás miatti panasz elmulasztásának gyanújával tettek feljelentést a lyoni egyházmegye több vezetője, köztük a 65 éves Barbarin ellen, aki egy februári interjúban elismerte, hogy “2007-2008 táján” értesült a pap “viselkedéséről”. A lyoni érsek szerint meg volt győződve Preynat jó útra téréséről, amikor találkoztak."

Ezek is a törvény fölé képzelték magukat, mint az iszlám hívei.

Erőtlen terelés. Extraként még a pápa pedofília elleni felszólalását is felemlegeted, miközben az alattvalói pedofíliát követtek - és talán követnek is - el. :D

Annyira felületes vagy! Múltkor is milyen ostobaságot írtál!

anya22 Hozzászóló kiszűrése 2015. október 23. 08:30
3
Leszbikus püspöknő ?????????? Micsoda?????
Na katolikus egyház... ezt is megengedted.
Innentől a fekete néha lehet fehér és a vörös lehet sötétkék.
Inkább a veresegyházi asszonykórus.

ancilla Hozzászóló kiszűrése 2015. október 23. 14:17
@anya22
Olvasd már el, amiről írsz, te észlény:

"a város leszbikus, evangélikus püspöke"

Hol van női püspök a katolikus Egyházban???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés