A pápa esze

2016. augusztus 2. 7:15

Bayer Zsolt
Bádog
A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember.

Ha jól értem (jól értem!), akkor Ferenc pápa szerint, amikor egy megkeresztelt katolikus gyilkosságot követ el, megöli a barátnőjét vagy az anyósát, az egyenlő azzal, amikor egy muszlim telerakja a testét robbanóanyaggal, és Alah akbar! üvöltéssel felrobbantja magát valami nyilvános helyen, hogy minél több embert pusztítson el. Vagy ha egy muszlim kamionba ül, és belehajt a tömegbe, hogy annyi embert öljön meg, ahányat csak bír.

Ez még akkor is elmebeteg állítás lenne, ha a megkeresztelt katolikus Jézus segíts! üvöltéssel ölné meg a barátnőjét vagy az anyósát. Ugyanis az összehasonlítás kizárólag abban az esetben állná meg a helyét, ha egy megkeresztelt katolikus robbanóanyagot erősítene a testére (telerakva fémdarabokkal, hadd pusztuljanak minél többen!), elmenne mondjuk Szaúd-Arábia fővárosába, és egy ottani bevásárló központban robbantaná fel magát, miközben azt üvöltené, hogy Jézus segíts! S ez még mindig nem elég az összehasonlítás teljes jogosságához, ugyanis arra is szükség lenne, hogy létezzen a világon bárhol egy magát katolikusnak valló terrorszervezet, terror-állam, amely fennen hangoztatná, hogy egyetlen programja van: kiirtani a muzulmánokat, és eltüntetni a föld színéről a muzulmán civilizációt. És arra is szükség lenne, hogy megkeresztelt katolikusok milliói özönöljenek a muszlim országokba, tengeren, szárazföldön, a határon őrjöngve követeljék, hogy engedjék át őket, méghozzá oda, ahová nekik tetszik, és ezen milliók közé bújva megkeresztelt katolikus terroristák ezrei, tízezrei próbáljanak bejutni mondjuk a gazdag öböl-államokba, ölni, ölni, ölni, másodsorban pedig párhuzamos társadalmakat kialakítani, katolikus gettókat, ahová a muszlim rendőrség be sem merné tenni a lábát, arra lenne szükség, hogy a megkeresztelt katolikusok milliói odaérve a muszlim világba, soha, semennyire se akarjanak integrálódni, beilleszkedni, és egyáltalán ne tartsák tiszteletben a muszlim társadalom törvényeit, ellenben ellentmondást nem tűrő módon követeljenek jogokat maguknak, letépjék a burkát és a fejkendőt a muszlim nőkről, és azzal a lendülettel meg is erőszakolják őket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 206 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi megbeszélni valója lehetett Schulz-zal, Junckerrel migráns-ügyben?

A mindent felülíró, gyakorlatilag vak szeretet az eredeti Jézusi üzenet. A pápa ehhez közeli állásponton van. Ha a pápa demens vagy gazember, akkor Jézus is az volt.

Nem azt állítom, hogy jót mond, csak nem tudom, miért kell demensezni azért, mert máshogy gondolkodik, mit a közember.

Válaszok:
ÁrPi | 2016. augusztus 2. 8:33

Ja hát nem mondtam, hogy jó, még csak azt sem mondtam, keresztényi gondolat, csak azt mondtam, hogy jézusi.

Azt azért én nem merném minősíteni, hogy melyik szeretet jó és melyik nem. Mert ugye a "Mire jó?" kérdés adódik, ami a szeretetnél meg elég hülyeség.

Akik mellette vannak tévednek.

A pásztor felelőssége a nyáj. Ő felálsozhatja életét a nyájért, de a nyájat nem veszélyeztetheti. Jézus konspirációra buzdított (legyetek ravaszok mint a kigyó), nem mondta, hogy álljatok ki és mondjátok valem voltatok és vagytok.
Az aki a nyájnak arról beszél, hogy sajnálja a farast, hiszen éhes szegény, jól kell lakatni, tehát be kell fogadni, AZ A NYÁJAT VSZÉLYEZTETI. Tudatosan vagy sem elárulja azt.

Természetesen a mai hatalmi viszonyok között, az egyház kénytelen valamilyen szinten kollaborálni a hatalmasokkal, de nem szólíthat fel öngyilkos viselkedésre. A pápa pedig ezt teszi ! Ez elfogadhatatlan.

Válaszok:
Teknős | 2016. augusztus 2. 8:33

A pápa békességet hirdetett. Nincs válasz a másik oldalról. Kinek a hibája?

Az álszentszég és képmutatás pápája Ferenc.

A pápa hülyeségeit nem kell elfogadnunk, mert nem hittételek.

Senki sem mondta, hogy egy pápának szentnek és tévedhetetlennek kell lennie. Aki tanulmányozza a pápaság történetét az tudja, bőven voltak ilyen gazember pápái az egyházunknak. Szomorú, de nem példátlan, sajnos.


Minden idióta balos örvendezik ennek a pápának. Tegyék, nyilván a többi hasonló szemétládának, aki elfoglalta Szent Péter trónját is voltak rajongói. Szeressék ők Ferenc pápát.

Egyetértek. ez egy karrierista képmutató és szenteskedő ember, már pápává választása előtt voltak erre utaló jelek, de a pápa mindig is politikai játszmák eszköze volt.

Nem történt semmi új. Ahogyan nem kell rajongani a Sznetmisét bemutató papért, úgy nem kell Ferencért sem.

Ferenc és papjai majd elszámolnak egyszer cselekedeteikért, ez az ő gondjuk.

Nem, valójában nem demensezte,

(gazemberezte), Bayer csak csupán nagyon kevés racionális és/vagy vallásos válasz-alternativát mutat föl iratában (Feripápáról), melyben szemembetűnően gyáva ahhoz hogy konteót nyomjon direktben.
(értsd: összesküvést taglaljon direktben).
Ha ugyanis Feripápa gazember, akkor összeesküvés van, amelyekről Bayer a Háttérbeszélgetésekben sokat szokott háttérbeszélgetni...

elég individuális a vallásunk, hogy ez ne jelentsen semmit. Nem is jelent, ezért a papi rend, élén a pápával elég súlytalan a földi dolgainkban, szerencsére.

Ellentétben az iszlámmal, vagy a zsidó vallással.

Régóta ezt mondom, csak nem vagyok nagypolitikai tényező.

Mármint katolikusokat. A protestánsok számára a pápa nem több egy embernél, aki lehet okos, buta, tisztességes, tisztességtelen.

A pápa a római katolikusok egyházfője.
Nem nagyon "demokratikus" egyházszervezet. A népvándorlási válság bekövetkeztéig nagyon népszerű volt.

Most már nem annyira, de miértet illetőleg nem gondolom, h. kívülállóknak érdemes foglalkozni az ellenvéleményükkel.

Ő az őt tisztelők számára Krisztus földi helytartója, az Afrikában, Dél-Amerikában erős rk. vallás feje, a vallás törvényei szerint nem nagyon mondhat mást.

Imádkozni lehet azért, h. kevesebbet és halkabban mondja, de nem mindegy?

Itt mindenki számára egyéni döntést kell hozni, akarom-e, v. nem, h. Európa, benne hazánk ezt az útra kerekedett sereget különösebb teketória nélkül, eltartásra befogadja-e, v. nem akarom.

A racionálisan gondolkozók számára a döntés nem okozhat hosszas fejszámolást.

Válaszok:
Teknős | 2016. augusztus 2. 12:26

Amit a pápa képvisel az elfogadhatatlan és érthetetlen, de két dolgot hozzá kell tenni:

A pápa nem hirdethet vallásháborút, amikor keresztények millióinak élete múlhat azon, hogyan beszél az iszlámról. Persze migránskérdésben akkor is lehetne visszafogottabb.

Másrészt semmi nincs sajnos, amit Európában már ne csináltunk volna meg. Volt itt egy IRA nevű terrorszervezet, amelyik több száz ártatlan embert meggyilkolt, és amelyik ír katolikusként határozta meg magát az ír protestáns ellenségeivel szemben. Az IRA-nak is volt jó indoka radikalizálódni, de nem több, mint a dzsihadistáknak.

Az IRA-t végül is úgy tűnik, a jólét számolta fel. A szelíd muszlimok is attól szelídek, hogy van munkájuk és elfogadható jövedelmük, azaz elégedettek az életükkel. Csak az a kérdés, mit csinálnak, ha valami probléma merül fel? A katolikus egész biztosan nem kezd el bombát gyártani.

Válaszok:
Teknős | 2016. augusztus 2. 12:32

Ezek szerint nem vagy keresztény, hiába teszel úgy, mintha az lennél. De a felebaráti szeretetet számonkérni másokon, mikor te teljesen híján vagy vele, farizeus magatartás. Amit Jézus annyit ostorozott.

A Népszabadság egykori munkatársaként nyilván ahhoz szokott, hogy a pápát kritizálni kell bármi áron.
Még úgyis, hogy hazudozik és nem érti amit olvas.

Ez tévedés. a pápa "ex cathedra" kijelentéseiben tévedhetetlen, de az sem úgy megy, hogy reggel felébred és kijelent "ex cathedra" valamit, mert az át kell, hogy menjen néhány bíborosi testületen, mielőtt kijelenti. az pedig évek sora.

népszerű? Kinek a köreiben?

A kereszténység mindig is individualista volt, nem igazán volt érdekes, mert a személy és Isten között dőlt el, hogy valami bűn vagy erény. Mária és Márta története, vagy a farizeus imája, egyik sem egyszerű üzenet, mint a zsidóké, vagy a muzulmánoké. Nem egyszerű eldönteni azt sem, hogy mi Istenbe vetett bizalom és mi az Isten kisértés. Minden cselekedetet be lehet állítani bűnnek is és erénynek is. De az igazság odaát van. Köztem és az Isten között fog eldőlni, hogy mi is volt.

Nem hiszem. Világ életében álszent és képmutató volt. Most is az.

Hú, ezt honnan ástad elő? Ez szégyenteljes! Szegény Benedek pápa!

Bármely összevetés a keresztény- muzulmán kérdésben annak hasonlóságairól, csak ostobaság, vagy jobb esetben tudatlanság.

Az IRA katolikussága csak egy eszköz volt, a valódi cél Írország egysége és függetlensége volt.

Válaszok:
Onurisz | 2016. augusztus 2. 18:05

érdekes, hogy ha az érdekeitek úgy kivánják, akkor az európai és keresztény közé egyenlőségjelet tesztek.

Közben meg fel vagytok háborodva, hogy Európa vagy akár Magyarország keresztény gyökereiről beszél valaki...

Zsolt, nálam is ez a nyilatkozata verte ki a biztosítékot.
Hogy hasonlíthatja össze a két gyilkosságot. Egy mondjuk szerelemféltésből elkövetett nem előre kitervelt gyilkosságot egy terrorista általival!?
És egyáltalán, nem volt pár részvéttel teli szava sem szegény atya brutális meggyilkolásához, egyből ezeket a terroristákat felmentő mondatokat bírta kimondani.

Mindeközben olyan hatalmas rendőri és katonai készültség van Rómában. A katonáknak a géppuska ravaszán van a kezük. Nem lehet bemenni egy templomba sem, hogy téged és a cuccodat át ne vizsgálnának, ki ne pakolnák a telefonodat, kulcsodat, stb.

"Olaszországban [például]: az egyik ember megöli a barátnőjét, a másik az anyósát… És ezek megkeresztelt katolikus elkövetők!"

Honnan tudja a pápa azt, hogy ezek mind katolikus elkövetők?

Szerintem Bayer még nem annyira öreg, de az biztos, hogy nagy baromságot írt most is!!

Mert ez nagyon az:
"„Ha jól értem (jól értem!), akkor Ferenc pápa szerint, amikor egy megkeresztelt katolikus gyilkosságot követ el, megöli a barátnőjét vagy az anyósát, az egyenlő azzal, amikor egy muszlim telerakja a testét robbanóanyaggal, és Alah akbar! üvöltéssel felrobbantja magát valami nyilvános helyen, hogy minél több embert pusztítson el. Vagy ha egy muszlim kamionba ül, és belehajt a tömegbe, hogy annyi embert öljön meg, ahányat csak bír..."

Mert ez nagyon nem ugyanaz:
"Ferenc pápa szerint minden vallásban van egy kisebb fundamentalista csoport. Így van ez a katolikusoknál is - közölte. "Nem szeretek az iszlám erőszakról beszélni, mert az újságokból naponta értesülök az erőszakról Olaszországban, valaki megöli a barátnőjét, más az anyósát. Ezek mind megkeresztelt katolikusok" - mondta.
Ha szóvá teszem az iszlám erőszakot, akkor szóvá kell tenni a katolikus erőszakot is. Nem minden muzulmán erőszakos."

De Zsótinak most, a kampányban ezt kell írnia, hiszen ezért kapja a fizetését.

"Csöppet sem meglepő a pápistáknál."

Te meg nyilván a jámbor protestánsokat képviseled...

Te meg miről és miket beszélsz itt összevissza?!
Olvasd már el az Újszövetséget és tanulj Jézustól, Jézusról talán még nem késő!

Viszont nekünk van egy Bayer Zsoltunk, aki mindenkinél okosabb, rendesebb.
Tényleg, régen ez a Zsolt egy intelligens, művelt srácnak tűnt.
Régen milyen okosakat mondott. Hogy pl. Európa megérett a pusztulásra. Majd jönnek az új barbárok, akik elsöprik a tunya fehér embert.

Ez komoly? Helyeselte???

Az, hogy a szeretet pártján álló Ferenc pápának sikerült kivívnia a megélhetési gyűlölködő Bayer ellenszenvét azt igazolja, hogy a katolikus egyházat a lehető legalkalmasabb ember vezeti.

Tudtam, hogy küldesz egy linket.

M Kiss Sándor és a lánya Kiss Réka történészek, akik ezzel a korral foglalkoznak, úgy látszik, hogy rosszul tudják. Majd szólok hűvazének, hogy világosítsa már fel őket a tényekről.

A szentelésért nem kell fizetni.

Zsolt! Egy kis tiszteletet, ha kérhetném!
A pápa mindenkinek megadja. Mindenkinek!

"A pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember."

Nono! A pápa felelős a muszlim világban és annak peremén élő keresztények sorsáért is. Tiltakozással nem védi meg őket, de tovább bőszítheti a gyilkosok indulatait.

Ha jóhiszemű vagyok, márpedig egy pápával szemben méltányos dolog jóhiszeműnek lenni, akkor azt is feltételezhetem, hogy a migránsok befogadásának hirdetésével példát akar mutatni a szelídebb muszlim világ számára. Hisz az "isteni" jóság erejében, s éppen egy pápa ne higgyen benne?

Ugyanakkor túlzásba, az önfeladó naivitás hibájába esik: nem hajlandó belegondolni annak jövőbeli veszélyeibe, ha mégsem sikerül barátságot teremteni a két vallás és a két társadalom között. Pontosan ugyanazt a hibát követi el, amit Merkel.

Igazi farizeus kiforgatás.
Az öngyilkosság és a halál keresése bűn.
Nem várható és nem is várja el a kereszténység, hogy a szeretet nevében kebledte öleld azt, aki jól látható módon a gyilkosod lesz. Ha ezt teszed, akkor nem jó vagy hanem hülye és bűnös, mert eldobod az élet ajándékát. Következésképpen nem jutalmat kapsz, hanem büntetést.

Ezen a fórumon már számtalanszor kifejtettem, hogy összebékíthetetlennek és vegyíthetetlennek tartom a muszlim és az európai társadalmak gondolkozását és életmódját. Az IRA példájával csak arra akartam utalni, hogy ugyanakkor Európában is megtörtént már mindenféle borzalom. A katolikus terrort is feltaláltuk.

Az ír "kurucok" és az ír "labancok" évszázados szembenállása vallásháború formájában éleződött ki. Egyik oldal sem volt hajlandó kompromisszumra, egészen addig, amíg a javuló életminőség meg nem szelídítette az indulatokat. Egyedi és sajátos konfliktus volt ez, de a hitelveikkel teljesen ellentétes.

A keresztény vallás vagy 600 évvel öregebb, mint a muszlim, és ez sok mindent megmagyaráz...Ha 600 éve írja le ezt, nem ússza meg a Szent Inkvizíciót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés