Tudta, hogy iszlám terrorizmus nem létezik?

2016. július 29. 14:04

Balavány György
hvg.hu
Ja, hogy ezek egyoldalúan és rosszindulatúan kiragadott részletek, amik – ebben a formában, egymásra halmozva – hamis képet adnak a zsidó-keresztény bibliai hagyomány egészéről?

Ja, hogy ezek egyoldalúan és rosszindulatúan kiragadott részletek, amik – ebben a formában, egymásra halmozva – hamis képet adnak a zsidó-keresztény bibliai hagyomány egészéről? Hát, ez bizony pontosan így van. És, gondolom, pont ez a helyzet a dekontextualizált Korán-idézetekkel is.

Várjunk, várjunk, mondja az egyszeri atyafi. Csakhogy az iszlám kismilliószor bebizonyította a történelem során, hogy az erőszakos Korán-idézetek a lényegét alkotják! És bizonyítja ma is, lásd az oltárnál kivégzett abbé legutóbbi, megrendítő esetét!

Erre csak azt tudom mondani, hogy a kontextualizáló teológiai munkát el nem végző, csak úgy összekapkodott (heretikus) bibliai idézetekre támaszkodva rettenetes gonosztettek történtek szerte a világban, és történnek ma is. Nemcsak a keresztes háborúkra vagy az inkvizíciós tortúrákra gondolok, nemcsak a reformáció és ellenreformáció máglyáira, hanem a gyarmatosítás során űzött kegyetlenkedésekre is, a mai kirekesztő-szektás botrányokról, a gyakori lelki és fizikai terrorról nem szólva.

Nézz a látvány mögé!

De nem a zsidó honfoglalás kétségtelen kegyetlenségei minősítik a zsidó vallást, és nem a keresztes háborúk minősítik a kereszténységet, és nem a mai terrorcselekmények minősítik az iszlámot, ahogy nem Hitler vérengzése minősíti a nemzeti eszmét, ja, és természetesen nem a Harmadik Birodalom minősíti Németországot, (és nem a deportálások Magyarországot), ahogy a jakobinus terror sem a felvilágosodást. Nem a doktrína volt először, hanem a terror. Kezdetben vala a gyűlölet, már az első terrorcselekmény idején, akkor, amikor Káin a testvérére, Ábelre rontott és agyonverte.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Drábik János előadja erről a nemkanonikus hipotéziseket is:

FIXTV Enigma - Az iszlám születése - 2016.05.10.

https://www.youtube.com/watch?..

FIXTV Enigma - Az iszlám eredete: a vatikáni tézis | 2016.05.17.

https://www.youtube.com/watch?..

Jól van Balavány, olvassál az iszlámról nálad okosabbakat. Olyanokat, akik egész életükben ezzel foglalkoztak. Mutass olyan történészeket, nem muszlimokat persze, akik pozitív állításokat tesznek az iszlámról.

"Káin a testvérére, Ábelre rontott és agyonverte.”

De megvolt ennek is az oka:

Isten előtt kedvesebb volt a pásztorkodással foglalkozó Ábel áldozata.Ez abból derült ki, hogy Ábel áldozatának füstje egyenesen felfelé szállt,

míg Káin aki földművelő volt, hiába igyekezett, áldozatának füstje laposan terjengett, ami azt bizonyította, hogy áldozata nem kedves Istennek.

Így kerek Mohamedet komparativan elbeszélni, nem ahogy Balavány ájtatoskodóan ír a HetiVilágGazdaság (bocs.., HVG ) friss ideológiai rovatában.

Érvek, igen.

Például visszatérve a tegnapi trollkodásodra:

http://index.hu/belfold/2016/0..

"Ám a háttérben ünnepelhetnek: az elmúlt hetekben nem egy szocialista sorolta az Indexnek, miért jönne jól a pártnak, ha meghiúsulna ez a népszavazás."

:))))

FixtTV vagy mi, de Nyugodj le, emitt a linken csak régmúlt történelem konspirációit ismerteti
ez az öreg SzabadEurópa rádiós szakember:

A "Vatikáni-hipotézis" , Alberto Rivera és Oliver Revilo állításait történeteit szummázza.


Elhatárolódol cutting both ways? :) Ez nem a kurucinfó,
ez a mandi :-)


[30 millió anti-murszista is mandi komment volt :-D ]

Tényleg, Tóta W. is ott van a hvg-nél... Tóta W., Balavány, Weyer Béla... ezekhez képest a Seres az már egy szellemi kolosszus. :))

1. Az iszlám lényege , hogy a belső arab béke fenntartása érdekében az ellenség kívül van .
2. Magam hallottam egy németországi pódium beszélgetésen , hogy az ott levő iszlám teológus - többszöri rákérdezés után - sem volt hajlandó a szent háborút kizárni az iszlám repretoárból .
3. Balavány botcsinálta teológus , a mostani kenyéradó gazdája szájíze szerint ír . Kár.

Tudtad, hogy hülye vagy?
Ha minden vallásban benne van a kegyetlenség, az éppen azt bizonyítja, az iszlám terrorizmus nagyon is létező dolog!Más vallások terrorizmusa máskor volt, most az iszlám gyilkol keleten és nyugaton, aljas, aki ezt letagadja!

Balavány György ideológiailag egyre inkább beszűkül.

Ezt a roggyant elmefuttatást még a vallásos követői is rémülten ki fogják ixelni.

Balavány - Tóta W... jó a meccs. Nem tudom eldönteni, melyik a nagyobb kretén.

'Kezdetben vala a gyűlölet'

A keresztény evangélium szerint a kezdetben Isten vala.
Balavány milyen vallású?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában