Habonyról kérdezett a pap, eltiltották a nyilvános szerepléstől

2016. július 15. 17:30
Eljárást indított Udvardy György pécsi megyéspüspök Cseh Péter atya ellen, aki videóblogjában azt kérdezte Orbán Viktortól: Kicsoda Habony Árpád? Az eljárás idejére a kisegítő lelkészt eltiltottak minden nyilvános szerepléstől.

Cseh Péter atya videóblogjában azt kérdezte Orbán Viktortól: Kicsoda Habony Árpád? Ezután dr. Udvardy György pécsi megyéspüspök eljárást indított a kisegítő lelkész ellen, akit az eljárás ideje alatt minden nyilvános szerepléstől eltiltott. Alább változtatás nélkül közöljük a Válasz.hu által idézett nyilatkozatot:

„A Pécsi Egyházmegyében kisegítő lelkészi szolgálatot teljesítő Cseh Péter Mihály írott és elektronikus médiumokban, internetes közösségi oldalakon és blogokban huzamos ideje tevékenykedik. Emiatt püspökétől többször kapott szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően.

Cseh Péter Mihály a világos útmutatásoknak nem vagy nem megfelelő módon tett eleget, ezért az ügyben dr. Udvardy György megyéspüspök úr előzetes vizsgálatot indított, és a botrányok megelőzésére Cseh Péter Mihályt az eljárás idejére minden nyilvános papi működésétől a mai nappal eltiltotta. További tájékoztatást a vizsgálat lezárulta után tudunk adni.”

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsoda Habony??

Finkelstein üzlettársa.

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-..

1.Ez így teljesen korrekt a püspök atya részéről .
2.Persze , lehet kommentálni a püspök döntését kizárólag politikai szimpátia alapján , de ez külsődleges szempont .
3. Cseh Péter atyát arra kell figyelmeztetni , hogy szolgálatát kizárólag az egyház kötelékében végezheti , erre tett szentelésekor fogadalmat .
4. Amatőr politizálás helyett legyen profibb teológus .

Zűrösnek tűnik, tudok olyan lelkészről, akivel kapcsolatban sok évvel ezelőtt hasonló kifogások merültek föl az egyházi vezetés részéről, de a gyülekezete kiállt mellette és végül is maradt.

Ma már biztosan nyugvó pontra került az ügy, egyébként szerintem mint lelkész jó is volt és a gyülekezete minden szempontból profitált a működéséből, nem is keveset.

Csodálatos templomot tudtak építtetni, s lelkészüknek kulturális alkalmakat is sikerült oda szervezni.

Aki viszont katolikus papnak áll, annak tudnia kell, h. az életét szabályrendszer hálójában kell majd leélnie, hivatását csak így gyakorolhatja.

Köszönjük , Okoska!
Ugyanakkor.butaságot írsz: akkor lenne tautológia, ha azt írta volna pl., hogy nem feltétlenül a saját neméhez vonzódó látens homoszexuális. Azaz kétszer fogalmazta meg ugyanazt. Ellenben a tautológia nyelvészeti jelentésének része a dagályosság, tehát a "dagályos tautológia" kifelyezés a felesleges ismétlés révén önmagában tautológia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés