Ferenc pápa: Isten az üldözött migránsokban rejlik

2016. július 11. 7:41
„Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migránsban, akit el akarnak kergetni” – jelentette ki Ferenc pápa vasárnap, a római Szent Péter téren.

Az „elkergetett migránsok” segítését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a római Szent Péter téren mondott beszédében.

A pápa a felebarátokat segítő jó szamaritánus cselekedeteiről beszélt a délben elhangzott Úrangyala-imádság (Angelus) bevezetéseként. Az egyházfő olyan életvitelt szorgalmazott, amelynek a középpontjában a nehézségben élő embertársak állnak. A katolikus egyházfő kijelentette: „Nem szabad kategóriák szerint megítélni, ki a felebarátom és ki nem az. Legyél annak a fivérednek vagy nővérednek a felebarátja, akit nehézségben látsz”. Hozzátette: üres szavak helyett jó cselekedetekre van szükség. „Isten abban az emberben rejlik, aki félig halott, abban a migrásnsban, akit el akarnak kergetni” – jelentette ki.

Ferenc pápa szavaival  közvetve az olaszországi Fermo város utcáján a napokban megtámadott és a sérüléseibe belehalt 36 éves nigériai migránsra is utalt, akit vasárnap délután temetnek el. A férfi nyolc hónappal ezelőtt érkezett Olaszországba és menekültkérelmet nyújtott be. Fermóban a helyi érsekség fogadta be. A város utcáin sétált feleségével, amikor két olasz fiatal rasszista indíttatásból rájuk támadt,  a férfit sűlyosan bántalmazták, és később belehalt sérüléseibe.

 

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

...megbolondult?

És a "lerohant" európai-bennszülött lakosság minden egyes tagjában is ott van Isten , Szentatya ! Értem , hogy segíteni akar , de az igazi segítség az afrikai és közel-keleti lakók helyszínen tartása . Így a kecske is jóllakik , és a káposzta is megmarad . Legyetek okosak , biztat az Úr .

Válaszok:
Zalailáma | 2016. július 11. 12:51

"Orbán politizál, felmérte hogy Magyarországon ma népszerű az idegengyűlölet..."

Felmérte? Hát nem ő hozta létre?
Akkor ő egy jó politikus, ha felméri, mi a "demosz" véleménye.

A Monty Pythontól tudjuk, hogy a spanyol inkvizíció a legváratlanabb pillanatokban jelenik meg. Most itt volna az ideje, hogy ezt a rengeteg bálványimádó (OV), szűkagyú pápagyalázó pogányt móresre tanítsa...

Ebben igazad van, de én ezt a Luciferencet már régóta nem nevezem "Szentatyának": ő egy hamis próféta, egy vegytiszta balliberális, aki vesztébe viszi nemcsak a katolikus egyházat, de Európát is!

Beérett a II. vatikáni zsinat gyümölcse, itt láthatjuk a következményei legjavát: 50 évre rá egy sima szájú, képmutató, báránybőrbe bújt farkast ültetett a XVI. Benedeket megbuktató, züllött főpapi lobbi a pápai székbe. Itt az ideje, hogy megtagadjuk az engedelmességet Isten országának elárulójának!

Válaszok:
péterx | 2016. július 11. 17:57

Tisztelem a Szentatyát , de migráns-ügyben nem osztom az álláspontját . Ha valóban támogatja az ésszerű megoldást - a hábiorú gócok megszüntetését - , akkor szólaljon fel mellette , mert a katolikus egyház fejeként még mindig nagy a befolyása .

Hiszek a pápával való párbeszédben : szent Pál is engedelmes volt sznet Péternek , de amikor látta , hogy az gyáva , szembeszállt vele , megfeddte .

No, igen. A migránsok áldozataiban is ott rejlett, közülük egyeseket meg is öltek, nemcsak megerőszakoltak.
Amennyiben csak migráns áldozatokról hajlandó tudomást venni és beszélni a pápa elkerülhetetlenül politizál. Ennél már az is jobb volna ha hallgatna az ügyben.

A Siloe-tóval kapcsolatban egy érdekes értelmezést hallottam egy prédikációban. Eszerint Jézus első körben súlyos fájdalmat okozott a vaknak, amikor homokot kent a - nyilván nyitott - szemébe. A mosakodás az egyetlen lehetséges reakció volt erre a merényletre. A szöveg nem ír a vak hitéről, a vakot maga a fájdalom kényszerítette arra, hogy azt tegye, amit Jézus mond.

"Hogyan lehetséges, hogy a zsidók örökké választott nép, ha az üdvözüléshez nincs más út, csak Jézus Krisztuson keresztül, akit a zsidók elvetnek?
Miért van 2 Teremtéstörténet, hiszen nem lehet igaz mind a kettő? Vagy mégis?
Miért olyan nagy a hasonlóság a jóval korábban született Enumna elis és a Teremtéstörténet között?"

Te most viccelsz, vagy bro1-et vizsgáztatod?

Ha tanultál teológiát, akkor ezeket köpnöd, vágnod kell.

Nem mondtad el, hogy mit tanítottak neked.
Legalábbis nem olvastam az előzményeket, csak ezeket a kérdéseidet és, hogy tanult vagy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés