Elpusztíthatatlan tévéújságok

2016. július 4. 12:11

Hámori Iván
24.hu
Az újságot kinyitva egyszerre láthat át 30-40 programot, jobban át tudja tekinteni a napi műsorkínálatot. A tévéújság-használók egy része pedig még bekarikázással jelölgeti is a kiválasztott műsorokat. Interjú.

Sokan hangoztatták a digitalizáció beköszöntével, hogy a tévéújságoknak hamarosan vége lesz, hiszen mindenki az interneten nézi majd meg a műsorkínálatot. Ehhez képest ez azért mégsem következett be.

Ennek az lehet az egyik magyarázata, hogy a képernyőn csak korlátozott számban férnek el csatornák, az igazi »hardcore« tévéző számára viszont ez nem elég. Az újságot kinyitva egyszerre láthat át 30-40 programot, jobban át tudja tekinteni a napi műsorkínálatot. A tévéújság-használók egy része pedig még bekarikázással jelölgeti is a kiválasztott műsorokat. A jelölés persze megoldható az internetes tévéújságnál is, de akkor is megmarad, hogy a papír alapon egyszerre lehet átlátni az egész napot. Tehát technikailag pont a papír alapú tévéújság a legadekvátabb megoldás. Ha persze arról van szó, hogy éppen csak keresel egy, a következő fél órában kezdődő filmet, akkor mindegy.

Azért csak megérezte a Színes RTV az internet berobbanását.

Én nagyjából 10 éve vagyok itt. Eleinte jelentősebb volt a visszaesés, akár évi 5-6-7 százalék is, de az utóbbi években ez lement 2 százalékra. Úgyhogy az az érzésem, hogy most már csak kihalásos alapon fogy a példányszám. Azzal a nyilvánvaló ténnyel persze mi is tisztában vagyunk, hogy egy mai 18 évesből nem lesz tévéújság-olvasó, mivel kicsit más a viszonya a papírhoz, sőt a tévéhez is.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában