Balog Zoltán: Több mint ezer templom újult meg a Kárpát-medencében

2016. július 2. 15:28
Az elmúlt hat évben 1018 templom újult meg a Kárpát-medencében, közülük 60 újonnan épült – mondta Balog Zoltán a a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén.

Az elmúlt hat évben 1018 templom újult meg a Kárpát-medencében, közülük 60 újonnan épült - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szombaton a dunakeszi Szent Péter és Pál görögkatolikus templom felszentelésén.

A miniszter szavai szerint mindez „lelki éhséget” mutat.  Hozzátette: „azt kívánom a Kárpát-medencei magyarságnak, hogy maradjon meg ez a lelki éhség, mert akkor egészen biztosan emelkedni fogunk, nemcsak gazdaságilag, kulturálisan, politikailag, hanem lelkileg is, és végül is abból indul minden.”

Benne van a sorsunk

Balog Zoltán a templom nevére utalva úgy fogalmazott: a név programot is jelent, s e név jó program. Péter, a kőszikla és Pál, a kicsi, s e kettőben „benne van sorsunk két alapvető összetevője, hogy erősek akarunk lenni, ki akarunk emelkedni, de meg kell tanulni másodiknak, kicsinek is lenni, elfogadni a sorsunkat.”

A miniszter arra is emlékeztetett, hogy a cigányságért a görögkatolikus egyház tesz a legtöbbet ma Magyarországon. Hozzátette: a kormány köszöni, mindazt, amit a görögkatolikus egyház végez a gyermekvédelemben, az idősek ápolásában, a leszakadókért végzett szolgálatban.

Soli Deo gloria!

Tuzson Bence, a térség fideszes országgyűlési képviselője Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolta: „A lelki adományok ugyan különfélék, a lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Ezekkel a szavakkal kérjük Isten áldását új templomukra és az ünneplő gyülekezetre. Soli Deo gloria” – idézte a miniszterelnök szavait.

A képviselő beszédében egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy mára az értékek fogalmakká váltak, de az érték nélküli fogalom önmagában hiábavaló. Ha nem adjuk vissza az értéket, Európa alapértékeit a fogalmak mögé, akkor Európa és benne Magyarország is el fog veszni - mondta, hozzátéve: ezért fontos, hogy a keresztény közösségeket mindenki magáénak érezze és támogassa.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Aztán ki fizette ezeknek a templomoknak az építését?

Hát ugyan nem az egyházak, hanem az adófizetők."

Merthogy az egyházak adófizető és adakozó keresztényekből állnak.

Miért? Ezek nem az emberekért vannak?

"stadionok, templomok, várak, múzeumnegyed, bármi, csak az emberek nem.."

Épült egy szép templom a dunakeszieknek. És te még keresztény létedre, ennek sem tudsz örülni?
Már semminek sem tudsz örülni?
Egy egészséges embernek ne a kórházak, - amiből egyébként is van elég - jusson mindenről az eszébe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés