A katolikusok kérjenek bocsánatot a melegektől?

2016. június 29. 15:37
Úgy látszik Ferenc mostanra elfelejtette a katekizmust, az összes hitletéteményt, a Szentírást és a Szenthagyományt.

„Arról pedig szó sincs, hogy az igaznak kellene a bűnöstől bocsánatot kérnie azért mert megfedte azt, vagy mert elutasítja a bűnt. Szodoma  pusztulása a legkifejezőbb bibliai példa arra, hogy mi Isten válasza, akkor, amikor egy nép már menthetetlenül mélyre süllyedt, mert megrögződött a saját bűneinek mocsarában. A Sodomia – Férfiak férfiakkal való szexuális kapcsolata, amit ma homoszexualitásnak nevezünk. Ha már a bejövő idegenekkel kapcsolatban is ilyen nyíltan merik ezt várni, azt jelenti, hogy a városon belül teljesen természetes volt. Többek között ezért is sújtotta Isten halállal ezt a várost. (...)

»A katolikus egyháznak, vagyis a keresztény embereknek bocsánatot kellene kérniük a melegektől« – jelentette ki a katolikus egyházfő újságírók előtt Örményországból hazafelé a pápai repülőgépen vasárnap.

Ferenc pápa felidézte a katolikus egyház tanítását: »nem szabad kirekeszteni a melegeket, hanem el kell fogadni és a hitükben támogatni kell őket«. A pápát azután kérdezték a homoszexuálisokról, hogy egy német püspök korábban arról beszélt, az egyháznak bocsánatot kellene kérnie, mert ’nagyon elutasító’ hangokat ütött meg a melegekkel kapcsolatban.«

Megj.: Ezek szerint át kell térnünk valami új vallásra? Mert a Római Katolikus tanításban, a Szentírásban nem szerepel a fenti szöveg. Kérdés, hogy akkor milyen katolikus egyházról beszél a pápa. Ez a katolikus tanítás, hogy engedjük magunkhoz a melegeket? Sőt helyettük mi tartsunk bűnbánatot azért mert kitartottunk az egyház tanításában? Azért mert nem fogadjuk el ezt a természetellenes magatartást? (...)

Úgy látszik Ferenc mostanra elfelejtette a katekizmust, az összes hitletéteményt, a Szentírást és a Szenthagyományt. Idős korára való tekintettel, nem akarom megbántani, de szeretném megkérni, hogy vegye be a gyógyszereit, mert ez gyors felejtés krónikus és vissza nem fordítható folyamat.

Az igazság ezzel szemben az, hogy ezt a fajta magatartást az egyház tanítóhivatala még férj és feleség között is elítéli.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg a zsidók és a muszlimok is? Amennyire tudom, a 3 monoteista vallás egyike sem deklaráltan homofil.

Nem sérted. Pontosabban: amelyiket megsérted, az is az.
Szüleim nem olyan látens katolikusok, mint én, hanem komolyan gyakorolják a vallásukat (apámnak a böjt az 40 nap, nem 6 péntek). Kérdeztem őket, mit szólnak a médiapápánkhoz. A válasz egybehangzó, egyszavas volt: "Borzalom".

"Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét."


Ttt implicite pedig azt olvashatom ki ebből, hogy az
alapos és igazságos megkülönböztetést (illetve jeleit) kerülnöm NEM kell.

Mit szólsz ehhez, global pocs?

Nem blöff. A bűn és a bűnös elkülöníthetősége és elkülönítve kezelése tán Újszöv. tény (, és oh bocsánat micsoda alaptalan butaság ideszőkézni-árjázni-nácizni-hitlerezni) ,alapvetés.

Zagyvaságot írtál, de még nehezenviselős is vagy :) , és nehezenviselősség okán ignorálást jelzel felém.

Én nem bántalak pedig.

[ Ez zagyva és ellentmondó:

"Attribútumokat retorikai szinten leválasztani hordozójukról csak azok szerint "alaptalan butaság", akik szellemi fogyatékosok." ]

Ma is?
És mikor - még?
A keresztények...

Majd a zsidók után. Az ő vallásuk az idősebb:

Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.

Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."

Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

"ilyen buta emberekre nem vagyok kíváncsi 2016-ban már."
Ez viszont a te egyéni szoc problémád.

A lényeg: a katolikusoknak mindentől és mindenkitől bocsánatot kell kérniük.
Folytatva a logikai sort: Földanyánktól, az Univerzumtól szintúgy, mivel megszülettünk és használjuk, kihasználjuk, felhasználjuk, örökös használatukkal végeredményben sértjük azokat.
Végső soron: katolikus = végtelenített bocsánatkérés?
A kérdőjel csak annak szól, hogy nem akarom ezt a Ferencet bántani, mert szemlátomást nincs tisztában, mit mond, vagy nem fejti ki világosan: a szavai mit is hordoznak magukban.
És ide nem teszek kérdőjelet.

Viszont a vád alá helyezett Antonio Canizares bíborost állítólag megerősítette a pápa és kérte, hogy tartson ki az álláspontja mellett.

http://www.theolivepress.es/sp..

'És meg is kell bánni rendszeresen az egyébként nem létező bűnöket.'

A bűn nem létező, állítólagos, ennek bizonysága az emberiség történelme. Elég rávetni egy röpke pillantást és máris megvagyunk győzve (Nem!).

Nem adtam semmit a szádba, azt írtad nem létező bűnöket vallanak meg emberek.
Erre írtam, hogy az emberiség történelme egy horrorsztori, amely az egyének cselekedeteiből lett összerakva.

Ha érdekel a jézusi márce a bűnnel kapcsolatban olvasd el az Újszövetséget, mondjuk azt a részt ahol arra tanít, hogy aki bűnös vággyal néz asszonyra, az már paráznaságot követett el az ő szívében.
A keresztények nem a mellüket verik, jobb esetben, hanem az élő lelkiismeretük vezeti őket a bűneik szívbeli megbánására, és igen ez és az erős vágy a bűnnel való szakításra elégséges a feloldozáshoz.

Egyszerű dolgos emberek tapsikoltak a náciknak kommunistáknak is, hamár...

Ha nem vagy katolikus keresztény valójában nem érint téged a gyónás/bűnbocsánat kérdése. Ettől még persze érdekelhet a téma, de ha valóban érdekel megtalálod a válaszokat. Nem okvetlenül egy ilyen fórumon, hanem komoly, jelentős szerzőket olvasva, esetleg előadásaikat hallgatva.

1. A katolikus egyház eddig is tisztességesen bánt a homoszexuálisokkal : ragaszkodott az Isten kinyilatkozatatott akaratához , miszerint a házasság férfi-nő kapcsolat , ezen az egyház nem változtathat , mert Istennek kell engedelmeskedni , nem embereknek .
2.Már szent Ágoston megmondta : elutasítjik a bűnt , de szeretjük a bűnösöket .
3. Aki sérteget , megaláz , lenéz homoszexuálisokat , az kérjen bocsánatot .

1.Amit ír , tényszerűen nem igaz .
2. A szublimálást még Freud is elismerte ...
3. Ön láthatólag nem tudja , mi a szellem .

Kérdezze meg orvosát , gyógyszerészét...

A liberális tanok szerint védelmezésre szoruló, önálló identitású kisebbségeket kell létrehozni a többségi társadalommal szemben azért, hogy ez a társadalom állandóan támadható, kikezdhető legyen.

Ezért kellett a szexuális devianciákat identitást képző alapnak beállítani.

Az ízléstelen, provokatív felvonulások is krisztusi parancsra vannak? Vagy pedig azért, hogy hergeljék a többséget azzal, hogy a felvilágosult gondolkodás egyik eleme a szexuális aberráció felmagasztalása, és csak annak van megfelelő IQ-ja, aki elfogadva a kisebbség gondolatterrorját, szintén ezt vallja?

A te álláspontod innét nézve szintén primitív játék, kiforgatása a szavaknak és az elveknek.

Nincs rá okom, hogy meg akarjalak győzni. A mocskolódásból pedig már kinőttem. Annak viszont örülök, hogy ilyen példáját adtad a liberális "toleranciának".

Az összes megfogalmazásodból ordít a te felsőbbrendűnek hitt világképed.

A körmenet nem provokál senkit, míg melegfelvonulás, ami tartalmaz megbotránkoztató elemeket, ami a követségek nyílt támogatásával már politikai felhangot is kap, igenis provokatív. Egy követség ne pofázzon bele abba, hogy ez az ország mit fogad el, és mit nem. Ez magában is provokáció.

Azon pedig, hogy melyik az elképzelt világ, a vallási hagyományok világa, vagy a mesterségesen létrehozott, mesterségesen táplált, devianciákra épülő világ, nem kell vitatkozni, csak nézz körül a különféle társadalmakban, melyiknek, mekkora a támogatottsága.

Túl magas lovon ülsz, de, mintha szédülnél ezen a magasságon.

"És mi az, hogy nem provokál senkit? Minden máshitűt, antiklerikális, ateistát provokál."

Hogy számomra mi a provokáció, azt éppen úgy én döntöm el, ahogyan leírod az idézett mondataidban, hogy számodra mi a provokáció. Legalább próbálkozz a következetességgel, ha már vitatkozol, és véleménydiktatúrát adsz elő.

Az egyéb vallások megnyilvánulásait mennyire tartod provokatívnak, csak azért, hogy most te határozd meg, szerinted mi a provokatív?

Nem egy nagy kihívás veled vitázni.

Elismered, hogy melegfelvonulás sokaknak provokáció, tehát akkor ezt mégsem én döntöttem el, pusztán véleményt mondtam róla. A magamét, ami egybevág másokéval. Meg is indokoltam, miért tartom annak.

"... a melegfelvonulás, ami tartalmaz megbotránkoztató elemeket, ami a követségek nyílt támogatásával már politikai felhangot is kap, igenis provokatív. Egy követség ne pofázzon bele abba, hogy ez az ország mit fogad el, és mit nem. Ez magában is provokáció."

Te viszont még nem mondtad el, miért, mivel provokál a körmenet, és azt sem, hogy más vallások megnyilvánulásait is provokatívnak tartod-e az adott vallást nem követőkkel, vagy az ateistákkal szemben?

Válaszok:
ÁrPi | 2016. június 30. 15:58

Mi visz rá erre az értelmezésre bro1?

Sztárolt buzi embereket hoz példaként Szvidrigaljov,
körülhatárolhatnád mi az a társadalom (alighanem bizonyos el nem hanyagolható, de mégis részhalmaz) az amelyre vonatkoztatod hogy ezek a buzik annak peremén élnek!

Nana azt azért nem mondta a megkövezésre összegyűlteknek Jézus, hogy kérjenek attól a nőtől bocsánatot. :-D

(Azt írja "Te meg nem az én szintem vagy, ennyi elég is volt belőled, "

Valószínűnek tartottam hogy kiikszel téged is, könnyen megteszi.)

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. június 30. 16:48

" ....a pszichiátria.
Kérsz beutalót? Tudok adni. "


EZ az ami nagyon elszomorít engem.

[ Hogy csinálja ezt kevekata? (Harmadik személyt illet inkább kérdésem, mert ő jelzése szerint engem már korábban kiikszelt)

Adnak neki kérésére, vagy neki magának lehet jogosultsága ilyet kiadni?! ]

Csak a szokott nagyképűség. Érvek helyett primitív kinyilatkoztatások.

"Ha egy meleg ember keresi Istent, és jó szándékú - ki vagyok én, hogy megítéljem őt?", mondta Ferenc pápa.


Szóval nincs túltolva az a bicikli...

Megengedsz egy kérdést?
Mit keresel a keresztény Mandiner oldalon?
veszekedni jöttél?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában