Ferenc pápa: A menekültek olyan emberek, mint mi

2016. június 19. 18:03
A menekültek 20-ai világnapjára is emlékeztetett vasárnapi beszédében a katolikus egyház feje. Ferenc pápa szerint A menekültek olyan emberek, mint mi, őket a háború megfosztotta otthonuktól, munkájuktól, rokonaiktól és barátaiktól.

A menekültek olyan emberek, mint mi, őket a háború megfosztotta otthonuktól, munkájuktól, rokonaiktól és barátaiktól” – jelentette ki Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren mondott beszédében. A déli Úrangyala-imádságot (Angelus) követő beszédében Ferenc pápa a menekültek június 20-án esedékes világnapjára emlékeztetett. Az ENSZ által 2001 óta ünnepelt világnap az idén a Mi azokkal vagyunk, akiket menekülésre kényszerítenek jelmondatot kapta. Ferenc pápa úgy fogalmazott, a menekültek személyes „történetükkel és arcukkal arra szólítanak fel, hogy ismételten elkötelezzük magunkat az igazságban épített béke mellett”. A katolikus egyházfő hozzátette: a menekültekkel „akarunk lenni, találkozni akarunk velük, befogadni, meghallgatni őket, hogy velük együtt építsük a békét”.

A Vatikán a héten jelentette be, hogy a pápai állam újabb kilenc szíriai menekültet fogadott be, hat felnőttet és három gyermeket. Ferenc pápa áprilisban a Leszbosz szigetén tett látogatásakor tizenkét szíriai menekültet vitt magával Rómába, ezt megelőzően pedig a Vatikán már tavaly is két menekültcsaládot fogadott be. Mindannyiójukat a római székhelyű Szent Egyed közösség látja el.

Összesen 230 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy klasszikus békepap. Ha komolyan venné amit mond, lassan Vatikán bankbetétjeit lehetne átutalni a harmadik világ szenvedő és közben exponenciálisan szaporodó népeinek.
A világ leginkább rokonházassággal sújtott, 80 körüli átlagintellektusú migránsai nem olyanok mint mi. Képességtelességük szintje nem teszi lehetővé a zökkenőmentes integrációjukat Európába. Feri a katolikus egyház Junckere. Csak nem bírja olyan jól a piát.

Nem attól lesz valaki keresztény, hogy egyetért-e a pápával, vagy sem.

Agyvérzést ne kapj hüje lipsije, mert sajnálnám azt a nővérkét aki az ágytálazást végezné.

Ha Ferenc Pápa befolyása olyan igazán nagy és annyira fontos, mit ajánl a népvándorlás kezelésére, jobb lenne, ha minden rendű és rangú, a térségbe irányuló fegyver-lőszer szállítás ellen emelné föl a szavát.

Valószínűleg éppolyan hatástalan lenne, mint a népvándorlók európai letelepítésére szóló felhívása.

Itt nincsenek mások, mint ellentmondások. Ennek a több millió embernek, a Közel-Kelet dúsgazdag, kis népsűrűségű országaiban lenne a helye, ami a szíreket, irakiakat és így tovább illeti. A háborúkat kirobbantóknak meg zárt helyen, felügyelet alatt, ahol nem tudnának több bajt csinálni.

Afrikában helyben kellene segíteni, nem engedni, h. most már évek óta lélekvesztőkkel kísérletezzenek átkelni.

Furcsa, h. a gazdag és erős nyugati világ hagyja ezt az életveszélyes és egyáltalában nem ingyen cirkuszt működni, mely az embercsempészek paradicsoma.

Spanyol, USA kerítés, lő paranccsal OK, magyar kerítés fujj, náci, piszok, szemét. Ez sem semmi.

Valami nagyon megtört ott, ahol döntési helyzetben vannak. A menekülő józan ész nagyon hiányzik.

Júdás is csak olyan ember, mint te, Ferenc, de erre gondolom nem vagy büszke.

Én azt figyeltem meg, hogy két egypetéjű iker sem ugyanolyan.. Megtudom különböztetni.

A "menekült" is úgy tudja, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk?

Vajon mi az igazság?
Vajon hiteles Ferenc pápa?

"„Leláncoltak, bekábítószereztek, megkínoztak”

1976. május 23-án aztán elhurcolták a két jezsuita papot. Yorio ezekről a borzalmakról is beszámolt. Állítása szerint Buenos Airesben kínozták meg és hallgatták ki, ahol a katonai diktatúra éveiben mintegy ötezer embert gyilkoltak meg. „Jalics és én gyakorlatilag öt hónapon keresztül meg voltunk bilincselve a kezeinken és a lábainkon. A szemeink be voltak takarva. Az első napokban nem kaptunk se vizet, se ételt, sőt mosdóra se mehettünk ki. Másfél hónap elteltével cserélhettük ki mocskos ruházatunkat” – számolt be jelentésében fogvatartásuk embertelen körülményeiről Yorio. A jezsuita pap szerint a börtönben bekábítószerezték, majd úgy vallatták. Azzal vádolták, hogy gerilla volt és szexuális kapcsolatokat létesített egy nő lelkipásztori munkatársával.

A papok elrablását követő közfelháborodás hatására azonban a két misszináriust „szabadon engedték”. Yorio szerint ez úgy történt, hogy félmeztelenül helikopterre tették, majd a fővároson kívül, egy lakatlan területen kitették őket, október 23-án.

A jelentéseket Horacio Verbitsky argentin újságíró juttatta el a Daily Mail szerkesztőségének. Verbitsky már tizenöt éve kutatja Bergoglio szerepét a Piszkos Háborúban, azóta, hogy az egykori jezsuita rend vezetőjét 1998 februárjában argentin érsekké választották. A jelentést Yorio családja is megkapta 2000-ben, azt követően, hogy a pap elhunyt.

Ferenc pápa cáfolja Yorio állításait. A múlt héten Federico Lombardi vatikáni szóvivő közölte: „eddig még nem jelent meg hitelt érdemlő, konkrét vád a pápával szemben.” A szóvivő szerint „sok nyilatkozat tanúskodik arról, hogy milyen sokat tett az emberekért, hogy megóvja őket a katonai diktatúrától.”

Verbitsky azonban egy olyan, 1979-es keltezésű külügyminisztériumi dokumentumot is eljuttatott Daily Mailnek, amelyben azt feltételezik, hogy Bergoglio a két jezsuita pap szabadon bocsátását követően is együttműködött a katonai diktatúrával. A gépelt jelentésben az áll, hogy Bergoglio kritizálta az akkor már németországi emigrációban élő Jalicsot, és amellett érvelt, hogy miért nem lenne ajánlatos új útlevelet kiállítani egykori rendtársának. A dokumentum szerint Bergoglio közölte a külügyminisztériumi alkalmazottal, hogy Jalicsot a gerillákkal való együttműködéssel, és rendszerellenes agitációval vádolták – írja a brit lap."
http://www.atv.hu/kulfold/2013..
http://ujvilagtudat.blogspot.h..

A The Remnant lemondásra szólítja fel Ferenc pápát

Nyílt levél Ferenc pápának az irgalmasság évének kezdetén
http://petersziklaja.ml/a-the-..

The Year of Mercy Begins: An Open Letter to Pope Francis

http://remnantnewspaper.com/we..

Hát persze, hogy ugyanolyan emberek vagyunk, csak attól még nem biztos, hogy békében együtt tudunk élni. Ha a "menekült" szerint a nőnek a férje engedélye nélkül az utcán nincs helye, ha itt azt akarja, hogy Mohamed törvényei szerint élhessen a a mi törvényeink helyett vagy pofán vágja a pincért, mert ramadán idején alkoholt szolgál fel nekem, akkor bizony ez az együttélés valószínűleg nem fog menni.

Építsék újra a hazájukat és ott úgy rendelkeznek a nőikről, Mekkáról vagy a ramadánról, ahogy akarnak. Ha kell segítünk egy kicsit, de ezt sem értem, miért mi segítsünk, amikor az iszlám államok ki vannak tömve olajpénzekkel.

Ezek szerint mostantól 21 muszlim feszeng a Vatikánban, mert áttérni nem fognak, az biztos. Kíváncsi lennék a mindennapi életükre: kapnak-e halal ennivalót, hol borulnak le naponta háromszor Mekka felé, és mivel foglalkoznak ezek a jóemberek Vatikánvárosban?

Igen, pont olyanok mint ti. Ez veluk a baj.

"A menekültek olyan emberek, mint mi" - igen, így beszél egy valódi keresztény vezető.

Akik viszont az evangéliumok szeretet-tanítása helyett a gyűlöletet és erőszakot választják: nem hívők. A kereszténység és az idegenellenesség kizáró ellentétek.

"Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, a kik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedők is nem ugyanazt cselekeszik-é? És ha csak a ti atyátokfiait köszöntitek, mit cselekesztek másoknál többet? Nemde a vámszedők is nem azonképen cselekesznek-é?" (Máté 5,44-47)

"Szeressétek inkább ellenségeiteket: tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok. Így nagy jutalomban részesültök, a Magasságosnak lesztek a fiai, hisz ő is jó a hálátlanokhoz és a gonoszokhoz. Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas." (Lk 6,35-36)

"Ha ellenséged éhezik, adj neki enni, ha szomjazik, adj neki inni. Ha ezt teszed, izzó parazsat raksz a fejére. Ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat jóval" (Róm 12,20-21).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés