Máglyahalál: 15 éve végezték ki a misszionáriusokat Észak-Koreában

2016. június 14. 12:13
Tizenöt éve, 2001 júniusában 17 misszionáriust végeztek ki Észak-Koreában. Az onnan elmenekült emberek Kínában alapítottak Bibliaolvasó kört és terjesztették Isten igéjét, ám lelepleződésük után Kína visszatoloncolta őket Észak-Koreába.

1998-ban Choi Kwang Észak-Koreából menekült misszionárius visszatért Kínába, és alapított egy Bibliaolvasó kört. Három év alatt száz missziós központot alapítottak Kínában, hetvenen észak-koreai misszionáriusok lettek. 2001-ben elfogták a Bibliaolvasó kör 17 tagját a kínai hatóságok és visszatoloncolták őket Észak-Koreába, ahol mártírhalált szenvedtek. Volt, akit golyó általi halálra ítéltek, de volt akit máglyán égettek el. Az evangelikus.hu videója.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őrizzük meg őket jó emlékezetünkben ! A többit már nyugodtan a keresztre feszített és feltámadt Krisztusra bízhatjuk . Mindig az a képlet , hogy a diktátorok halottak , de aki az Úrban bízik , örökké él !

Mert mások veled ellentétben tudják, hogy mi az a kereszténység és hit.

Ami pedig a "büdös munkát" illeti, látszik, hogy neked halvány lila segédfogalmad sincs arról, hogy mit csinál egy hittérítő, de az észt azt nagyon osztod.

Kedves egészségedre.
Remélem most, hogy ezt kimondtad, megkönnyebbültél!

1. VAN örök lét : az Isten végtelen léte önmagában . Abszolút , feltétlen , mindenestől-hiánytalanul VAN .
2.Ezt a létet egyébként tapasztaljuk is , hiszen Teremtőként kezdet , kisér , célhoz vezet . Az emberi szellem képes feltétlenre , nyitott az Isten létére , lét-vonatkozásban van
3. Tehát : az örök lét NEM az anyagi univerzum része , hanem annak feltétele .
4. Megfogalmazása alapján látom , hogy térbeli kategóriában gondolkodik . A tér-tapasztalásnak azonban egy tér-feletti álláspont , tapsztalat a feltétele . A kiterjedt valóságot csak az emberi szellem képes egy-ben felfogni .
5.Magyar nyelven Weissmahr Béla és Karl Rahner műveit ajánlom részeletesebb tanulmányozásra . Pl. Weissmahr Ontologia c. műve olvasható a neten . A Weissmahr honlapon ajánlom a Metafizika mai feladata c. ragyogó tanulmányát , az nem túl hosszú , és bevezetésnek nagyon jó . Sok sikert !

1. Gondolkozzon ,s meglesz a "bizonyíték" !...
2. Kényszerítő "bizonyíték , mely az Ön szabad akaratát megszüntetné , nem létezik . Azért nem , mert soha semmit nem lehet belátni szellemi-lelki-emberi erőfeszítés nélkül .
3. Mindig ez a helyzet : ÉN-megismerek/akarok-valamit . Tehát : az adott megismerő-akaró személy szerepe és felelőssége egy valóság létrejöttében kikapcsolhatatlan .
4. Az örök élet is csak akkor tárul fel , ha valaki méltóvá lesz rá...

Válaszok:
péterx | 2016. június 15. 16:33

Váljon méltóvá méltó rá...

1.Pedig a végtelen tagadása már - mérceként - előfeltételezi a végtelen tagadását ...
2. Én-megismerek/akarok-valamit : az Én-je nélkül nem fog menni a Szentháromság megismerése sem...Ha nem akarja , ne erőltesse...

Döntse el , Önnek mi bizonyíték . Ha a gondolatmenetemet az én-je úgy kalibrálja , ahogy , akkor Önnek "hasbara"...

Akkor olvasson sok Weissmahrt...

Ne legyél ideges, mert az megárt a szépségednek!!

1. A kritika nem jogos : ugyanis maga az Én léte már a Szentháromság létével való lét-közösség alapján én...
2. Már megbocsásson : a tanítványok voltak ott , nem Ön...A tanúságuk tehát hiteles , de Ön - akármiért - ezt kétségbe vonhatja , hiszen én-megismerek-valamit szerkezetben ismerünk meg . Az Ön felleőssége az állásfoglalása
3. Az ember szellem Isten nélkül nem lenne szellem...

1.Összetéveszti az emberi választ az eredeti , Istentől jövő lét-adottsággal . Én= az Isten teremtő létközlése ; és : Én , mint a lét-adomány felhasználója . Ez utóbbi értelemben pl. Nagy Heródes nem került , vagy alig került közösségbe Istennel .
2.Ma is élnek tanítványok, de akik ma élő tanítványok , azok is az első tanítványok tanúsága alapján tanítványok .
3.Itt is : a teremtő Isten létközlése az elsődleges , ezért az ember szellem , véges , testhez kötött szellem . Ha valaki soha nem gondol Istenre , a léte , véges-szellem mivolta akkor is abszolút szellemtől , Istentől függ...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés