Feltámadás

Jön a Passió 2

2016. június 10. 11:54
Randall Wallace, az Oscar-díjas Rettenthetetlen című film forgatókönyvírója a Hollywood Reporternek arról nyilatkozott, hogy Mel Gibsonnal a Passió folytatásán dolgoznak, amely Jézus feltámadásáról szólna. „A Passió a kezdet és van még rengeteg történet, amelyet el kell mesélni.” – nyilatkozta az író.

Mel Gibson és Randall Wallace a Passió című film folytatásán dolgoznak – derül ki Wallace Hollywood Reporternek adott nyilatkozatából. A két művész az Oscar-díjas Rettenthetetlen című filmen is ugyanabban a felállásban dolgozott együtt, mint a Passió esetén: Wallace volt a forgatókönyvíró, Gibson pedig a rendező. 

A vallástudományokat is tanult Wallace – bevallása szerint – mindig is el akarta mesélni Jézus feltámadásának történetét, hiszen „a Passió a kezdet és van még sokkal több történet, amelyet el kell mesélni” – mondta Randall Wallace a Hollywood Reporternek.

A Passió igazi kasszasikernek bizonyult, hiszen 40 millió dolláros büdzséből világszerte összesen 612 millió dollár bevételt hozott, Mel Gibson egyéb elfoglaltságai miatt azonban nem jöhetett szóba a folytatás. Most azonban Wallace szerint a keresztények nyomására Gibson engedett és hajlandónak bizonyult arra, hogy belevágjon egy újabb filmbe.

Amikor azonban Wallace-t arról kérdezték, hogyan tervezi finanszírozni a projektet, úgy válaszolt: „Korai még pénzügyekről beszélni” és egyébként is „ez egy hatalmas és megszentelt téma”.

Gibson szóvivője egyelőre nem akarta sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a színész-rendező részt vesz a film előkészítésében.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. Készült ?... Még csak terv .
2.Mi az Ön világképe ? Ön szerint mi az élet értelme ? Mit tart a legnagyobb jónak Ön ? Az ilyen és hasonló kérdések kapcsán Ön is rá fog jönni arra , hogy "ez a film" mindenkinek szól , aki az emberi életproblémákkal tudatosan akarnak foglalkozni , nem pusztán a templomba járóknak .

Passió 2? Ez az a rész, aminek az elején Jézus börtönben van, de a hadsereg kihozza, hogy egy titkos akció során amcsi hadifoglyokat mentsen, aztán egyszemélyes hadseregként szétlövi fél Vietnámot?

Mi maradt ki belőle?

Tényleg érdekelne!

A főszereplő, Jim Caviezel, elmondja mi az oka annak, hogy nem születnek minőségi keresztény témájú filmek Hollywoodban, illetve mekkora ellenállásba ütközik az aki ezt megpróbálja...
Emellett, hívő keresztényként, tanúságot tesz és elmondja személyes véleményét arról hogyan kell keresztényként kiállni az Igazságért a mai világban.

https://www.youtube.com/watch?..

Nem kérdeztem volna, ha tudnám!

Nézd, a hozzászólást én írtam, és nem te, tehát az, hogy te hová tennél felkiáltójelet, indifferens.

Az, hogy a feltámadás nem kapott megfelelő hangsúlyt, nem igaz. Egy film utolsó képsorai mindig rendkívül hangsúlyosak.

Nem tudom, hogy örülök-e a folytatásnak... ráérek akkor eldönteni, ha majd megnézem. Én a Passiót nagyon szeretem, minden Nagypénteken megnézem, és mindig nagyon mélyen megérint. Ez persze ízlés kérdése.

A feltámadás hangsúlyossága a filmben nem az.

A linkeket köszönöm, meg fogom nézni a cikkeket.

Válaszok:
ancilla | 2016. június 11. 11:01

A film címe egyébként: Passió. Tehát érthető, hogy arról is szól.

Jé? Elolvastál egy szöveget, és amit szóváteszel, abban végig igazad van.

A keresztutakat is nagyon szeretem, és nagyon erős a keresztúti éneknek az az egyetlen záró sora, hogy "onnan kép föl harmadnapra, halált, pokolt letiporva"

Az még elcsúszik az ízlésem szerint, ha odatesznek egy tizenötödik állomást a föltámadással, már csak azért is, mert régen is többféle keresztút volt, de az már teljes félreértés, ha egy-egy plébánián Húsvét után 14 állomásos örömutat tartanak, hogy ellensúlyozzák a keresztút "depijét".

Nem olvastad a vele készült interjúkat, amikor arról beszélt, milyen előkészületeket tett a filmje forgatása előtt?
Ha nem, akkor pótold és ne fantáziálj.

"De még van útvonal, amerre el lehet térülni, pl. a
Júdás örömhíre, vagy a „nem is feszítették keresztre” tudománya."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában