Irgalmasság, sport: Budapesten lesznek a Katolikus Társadalmi Napok

2016. június 2. 10:54
A 2016-os Katolikus Társadalmi Napokat Budapesten rendezik meg szeptemberben. A rendezvény az irgalmasság szentévéhez kapcsolódik majd tematikájában, valamint megjelenik benne a sport is.

Negyedszer rendezi meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs). A rendezvény, amelynek szlogenje: „Jézus az irgalmasság arca. Társai vagyunk!”, szeptember 16–17-én lesz a budapesti Március 15. téren - írja a Magyar Kurír.

A Kattárs kiemelt célja a Katolikus Egyház tanításának bemutatása kerekasztal-beszélgetések, előadások, koncertek, családi játékok keretében. A programot 2013 szeptemberében első ízben Budapesten, majd a következő években Miskolcon és Debrecenben szervezték meg.

A 2016-os Kattárs kapcsolódik az irgalmasság szentévéhez, és Jézust mint a Katolikus Egyház szociális munkájának forrását állítja középpontba. Az irgalmasság témáját erősítve a rendezvény másik kiemelt célja a jubileumi Szent Márton-év megünneplése, elsősorban kulturális előadásokon, kiállításokon és konferenciákon keresztül. Az egyház szociális intézményeinek bemutatásán túl fontos szerepet kapnak az egyéni életutak, a tanúságtételek és a személyes beszélgetések, amelyekben az irgalmasság cselekedetei kézzelfoghatóvá és emberivé válnak.

Az idei Kattárs újdonságaként a programok között megjelenik a sport is: elsősorban a sport társadalmi szerepvállalását, szolidáris oldalát és közösségépítő erejét szándékoznak bemutatni.

További részletek és információ, folyamatosan frissülő tartalom az esemény honlapján található.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Matolcsy nem a Templomban dolgozik. Úgyhogy Jézus nem verné ki. Jézus nem politizált, nem tudtad?
Hát persze, hogy nem!

Matolcsy nem a Templomban dolgozik. Úgyhogy Jézus nem verné ki. Jézus nem politizált, nem tudtad?
Hát persze, hogy nem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés