5 dolog, amiben nem értek egyet Ferenc pápával

2016. május 31. 17:51

KerDem Vendégszerző
KerDem blog
A Vatikán szerint a muszlim betelepülés Európába elkerülhetetlen. No comment. Ők is feladták volna a keresztény Európa emlékét/utópiáját?

„Ferenc pápa egy karizmatikus személyiség, igazi »pásztor« jellem, olyan, akire odafigyel az ember. Erős prioritása a szegényekre, elesettekre való odafigyelés, az Egyház kicsit zárkózott magatartásának feloldása. Nekem kifejezetten tetszik az, hogy kicsit felrázza a híveket, püspököket, papokat. (...)

3. A migránsok nem hibásak, csak mi

Nehezen tudom megemészteni és dühösen gondolok azokra az emberekre, akik bevándorlóként, sokszor »megszálló« céllal Európa jönnek kisgyermekeikkel. Embertelen körülményeknek teszik ki az ártatlan gyermekeket, politikai céllal használják fel a táborokban, sajtóban.

4. »Nyissátok ki a plébániákat!«

A migránsok 90+%-a muszlim vallású, aki a Máltai Szeretetszolgálat logójával ellátott vizet vagy takarót is kidobta, visszadobta, mert kereszt van rajta. Nem gondolnám, hogy a templom a legjobb hely a keresztény vallást a saját országaikban nem elfogadó iszlámhívő embereknek.

5. A Vatikán szerint a muszlim betelepülés Európába elkerülhetetlen

No comment. Ők is feladták volna a keresztény Európa emlékét/utópiáját?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az biztos, hogy a pápa ebben a kérdésben erőst egyoldalú, de abban is biztos vagyok, hogy ha nem volnának az övéhez hasonló hangok, akkor Európa rövid úton bezárkózna, és nem foglalkozna a Közel-Kelettel.

Szóval egyetértenék én a kerítésünkkel, de az csak a válasz egy része. A folytatás meg, hogy igen mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, finanszíroznunk kell az élhető viszonyok helyreállítását a Közel-Keleten katonai erővel le kell törni az ottani gyilkosokat, és tervezett módon, a sóba jöhető munkaerőből ott helyben válogatva bizony bevándorlókat is fogadnunk kell, akár milliószámra, az itteni népességfogyás mián.

Mindebből akkor lesz valami, ha a morális felelősségünkre és a hosszú távú érdekeinkre olyan prófétai hangok figyelmeztetnek, mint mostanában a pápáé.

Szerintem nem baj az, ha egy pápa önálló gondolkodásra kényszeríti a katolikusokat. Szolgálatának egyik eleme, hogy időnként egyoldalú. Ha ő lenne a frappáns válaszok nagymestere minden szóba jöhető kérdésre, akkor semmi szükség nem volna miránk, egyszerű talpas katolikusokra. Volna a pápa oszt jóvan.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés