Kinek van szüksége a keresztényekre Európában?

2016. május 24. 13:54

Karaffa Attila
Körkép.sk
Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól.

„Míg nálunk kétkezi munkájából megélni alig-alig tudó egyszerű ember mindennapi gondokkal küzd, addig Brüsszel a migránsoknak ad lehetőséget. Jól van ez így? Még egy keresztény ember számára sincs rendjén ez az állapot. Az üldözöttekért mondott ima és jócselekedet nem válhat egy közösség, egy vallás kárára.

Salzburg katolikus püspöke, Andreas Laun például felszólította híveit, hogy a keresztények imádkozzanak a kényszer betelepítést ellenző FPÖ győzelméért, imádkozzanak a szabadságpárti elnökjelölt, Norbert Hofer győzelméért (aki alig néhány tized százalékkal végül alulmaradt). Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök korábban azt mondta, sokan nem menekültek, ez egy invázió. És bizony a katolikus vezető jól látta a helyzetet.

Orbán Viktor nézete nyert teret, amely félti a keresztény Európát a beáramló muszlimoktól. Kiss-Rigó szerint a helyzet az, hogy Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire. Ezen értékek elvesztése után bizony veszélybe kerülünk mindannyian Európában.”

 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miféle keresztény az, aki képtelen a szeretetre, toleranciára, segítségnyújtásra és retteg a más világnézetű emberektől?

Te kis bátor. Úgy érted, hogy azoktól, akik levágják a keresztények fejét? Á, tényleg nem kell tőlük reszketni. Mert egy pillanat az egész.

Ez a bevándorlási hullám, ha szabadjára hagyjuk, segítő képességünket is tönkre fogja tenni. Szent Márton sem adhatta oda egész köpenyét, mert akkor ő is megfagy.
A biblikus időkben ilyen tömeges, országokat elárasztó népvándorlás nem volt. Ezért a keresztény tanítás sem ad útmutatást.
Adott esetben (lengyelek, délszláv belháború menekültjei) megtettük, amit lehetett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés