Szövetségünk örök – Mária oltalma alatt Csíksomlyón

2016. május 18. 9:40

Zana Diána
Polgár Portál
Amikor az utolsó feltöltődött szív is elhagyta a szent helyet, szivárvány ívelt át Csíksomlyó felett, hogy emlékeztessen a szövetségre Isten, s ember, Mária, s nemzetünk, magyar, s magyar között.

„Ismét sok kis remény gyúlt a lelkekben, s ez a sok kis remény az út során egyre csak több és több lett. A porták előtt mosolygó-könnyes szemek, az aprócska magyar falvak, s nagyvárosok állomásain integető kezek, lengő magyar, s székely zászlók, testvéri kiáltások csak gyűltek, gyűltek, végül pedig egyetlen nagy hitté dagadtak a Hármashalom-oltár körül szombat délután. Az együvé tartozás, a megmaradás ígérete, a Szűzanyába vetett hit szállt az ég felé az imádságos ajkakról, s a remény, hogy ha minden magyar megfogja minden magyar kezét, újra keblünkre ölelhetjük otthonunkat, a Kárpát-medencét.

Az ezeréves határon, az egykor büszkén magasodó Rákóczi vár romjain állva, vagy a Gyimesek mesebeli tájain kanyarogva – ahol székely, s csángó legendákat rejt minden forrás és szikla –, de leginkább a somlyói nyeregben, végigtekintve a hívek hatalmas tömegén jön rá az ember minderre. Ilyenkor a vándorfecske fészkére száll, az árva székely hazatalál. Minden magyar ember szívében újra lángra kell, hogy lobbanjon a már szinte hamuvá feledett ősi parázs, miszerint nemzetünk nem felejtheti el gyökereit, hitében, identitástudatában szilárdnak, rendíthetetlennek kell maradnia.

S mintegy égi bizonyítékként, amikor az utolsó feltöltődött szív is elhagyta a szent helyet, szivárvány ívelt át Csíksomlyó felett, hogy emlékeztessen a szövetségre Isten, s ember, Mária, s nemzetünk, magyar, s magyar között. Hiszen pihenjünk már akár a Mennyek országában, vagy küzdjünk itt lenn a földi életünkben, éljünk a Kárpát-haza vagy a világ bármely pontján, oldhatatlan kapocs köt össze bennünket egymással. Ezért egyenes szálfaként kell kiállnunk a népeknek zajló tengerét, mint a Hargita tetején égbe nyúló fenyők, amelyek inkább derékba törnek, semhogy meghajoljanak a viharban.  Ez a magyarság fájdalmasan szép sorsa, küldetése.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A csíksomlyói búcsú a kamuszakrális, székelykedő giccs apoteózisa, ami egy kitalált csata ürügyén ünnepet csinál keresztény felekezetek egymás elleni gyűlöletéből.

Szép volt Csíksomlyón! Tényleg sokan voltunk.

A tanácsköztársasági származású agitátor hozzászólók meg nyalják ki!

Micsoda hely ma Magyarország, ahol lehet a Csíksomlyói Búcsút gyalázni, ha meg egy kisebbség ünnepe ellen szólnál, rögtön leantiszemitáznának?

Rendnek kellene már lenni!

"szivárvány ívelt át Csíksomlyó felett, hogy emlékeztessen..."

Ja, azért. Szándékosan.

Ilyen emberek kerülnek ki ma egyetemekről. Elképesztő.

Bár nem tudom, miért az ultragiccsen akadok fenn, amikor a központozás viszonylag egyszerű szabályait sem sikerült elsajátítania a libusnak.

arról nem is beszélve, hogy egy nyilvánvalóan hazug legendán alapul az egész búcsújárás, bár sokan talán nem is tudják ezt már

Démon!? A Profilképe alapján?

Milyen szektában vagy te ostoba counter? :-D

Gwrf hitem szerint el tudná Neked magyarázni

a meteorológiai jelenségeknek ama fajtáját -a szivárványt- amely egy szépséges optikai jelenség

SSSÖ az alacsonyan álló nap meg az elvonult eső idején tűnik fel az égbolton.

Megmagyarázhatná Neked ha lenne rá türelme, hogy ez tudományos (mégha nem is csak egyetemi szintü tudományossággal ismerhető) légkörfizikai jelenség!
(Mert gwrf inkább amolyan egyetemi tudományosság igényével, realista, materialista féle kommenttel jött!)

Milyen szekta az amelyikben ilyen "nem liba ez hanem démon" szöveggel elő lehet jönni? :-)

Counter-szekta! :)

[ Egyébként télleg kicsinykét giccsesen írt...:) ]

:) Figyelj oda, nem libaságát állítottad inkább, hanem démonságát (profilképe alapján), te nagyonmélységében hozzáértő ornitológus.

Én csak azt jeleztem démonizáló Counternek:

Gwrf inkább tudósféle indíttatású kommentelő mintsem hogy démonnak nevezzen egy egyetemet végzett libust.

Igen és a démonok nőnemű lények, s bélyegképnyi fotóikon (is) átsüt a démonikus sugárzás, vagy a hátán!

Nekem ilyenkor úgy tűnik hogy inkább vmi református-féle vagy más a "Szűzanyába vetett hitet" elítélő protestáns felekezet követője vagy,

máskor meg (mikor "fafejüen" a szivárvány az elmúlt esőre emlékeztet) mintha "megveszekedett" :) ateista racionális-materialista lennél.

A második meglátásodat én is így gondolom.

Az elsőt pedig, valszeg megerősíti.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés