Jézus sem enged be mindenkit az országába

2016. május 15. 18:46

Böjte Csaba
Blogstar
Elítélem azt, aki feltétel nélkül mindenkit beenged. Én több, mint ötezer gyereket fogadtam be, de csak azt, aki kérte, aki tényleg segítségre szorult és azt aki kész volt velem együttműködni. Interjú.

Szót ejtett a bevándorlási hullámról is. Mit kell tennie egy keresztény embernek ebben a kérdésben?

A legnagyobb baj az, hogy ebben a kérdésben csak a két véglet van – Hófehérke, vagy vasorrú bába. Felnőhetnénk és észrevehetnénk, hogy a világban van szürke, vagy kék is. Elítélem azt, aki feltétel nélkül mindenkit beenged. Én több, mint ötezer gyereket  fogadtam be, de csak azt, aki kérte, aki tényleg segítségre szorult és azt aki kész volt velem együttműködni. Egy partneri viszonyt alakítottam ki a gyerekekkel. Megkértem őket, hogy tanuljanak, fogadjanak szót és ezért vállaltam, hogy szállást, kosztot és atyai szeretet adok neki.

Vonható ebben így párhuzam?

Mereven azt mondani, hogy hozzánk aztán senki se jöjjön be, az nem magyar emberhez méltó viselkedés. Ájultan hagyni, hogy bárki jöjjön és azt csináljon, amit akarjon, az is nagyon furcsa, beteges dolog. A házamon van egy ajtó, azon be lehet kopogni, ha beengedem be lehet jönni, de a vendégnek is méltónak kell lenni ehhez a fogadtatáshoz. Ebben az ügyben fontos szerepe van a rendőröknek, a határőröknek. Nekik kell megállapítani, hogy ki milyen céllal érkezik hozzánk és logikus, hogy aki bajban lévő emberként, de barátként érkezik  azt segíteni kell.

Ebben a népvándorlási helyzetben kell félnie a keresztényeknek?

Mi magyarok a történelem során egy párszor voltunk kultúrák találkozásának a középpontjában. Veszélyesek ezek a helyzetek, de én hiszek abban, hogy a párbeszéd segít ezeket mindannyiunk előnyére fordítani és nem válik gyilkos indulatokká.

Mekkora feladata van ebben egy papnak?

Ha az ember az evangéliumra, Istenre figyel és nem okoskodni próbál, akkor ez nem nagy teher. Jézus Krisztus irányt mutatott, eljött a földre és meghívta az ő országába az egész emberiséget, vagyis nagylelkűen befogad, integrál. Ennek a fényében Ferenc pápa döntése, hogy elmegy Leszbosz szigetére és elhoz tizenkét menekültet érthető és világos. Az biztos, hogy Jézus sem nyakló nélkül enged be mindenkit a mennyek országába. Nem elég csak mondogatni, hogy »uram, uram«, hanem tenni is kell érte.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 130 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csak szent , de okos ember is Böjte atya !

Nem Böjte atya "állt be a sorba" , Ön lóg ki a józanok sorából , az ésszerűség tagadásával .

Nagyon tisztelem Böjthe atyát, szerintem ő korunk legnagyobb magyarja.

Kezdettől fogva az "egy sem" állásponton voltam, megpróbálom megfontolni az olvasottakat, de azért ez még így sem egyszerű.

Ez egy népvándorlás és NEM százakról, százezrekről van szó, ráadásul nem igazán együttműködésre hajlandó tömegről.

Az ötezer gyerek már itt volt.

Ha az EMBER jelleméhez ész is társul, akkor képes arra, hogy tanítson.
A jellemétől függően jóra, vagy kevésbé jóra.
Az egyoldalú befogadás nem járható út, ezt Böjte atya is világosan látja.
Európa vendégeket hívott anélkül, hogy ismerné őket.
Ilyet bölcs ember nem nem tesz úgy, hogyha nem tetszik a vendék, akkor a szomszédot kényszeríti arra, hogy gondoskodjon róla.
Európa politikusai úgy gondolták, hogy nekik a meghívás, a nyakló nélküli ajtónyitogatás a dolguk, az állampolgároké a megszakadásig munka és erőszak jut az "orgiából".

Így van. Ezt magyarázzuk már mióta!

Tudtam . Legyen olyan emberré , akivé Isten színe előtt lennie kell ! Ehhez kívánok minden jót !

Böjte atya egyszerűen és okosan érvelt . Ez a kötelessége .

Téved , van követelmény is : pl. olvassa el az Utolsó Ítéltről szól részt / Mt 25. fejezetben / . Vagy : az okos és balga szűzekről szóló példabeszédét .

Nem , Böjte atya Böjte atya véleményét foglalta össze...

Emberek írták , Isten sugallatára : ezért a Biblia a legolvasottabb könyv a világon !

Amit leír , az a saját pokla : sírás és fogak csikorgatása...

Böjte atyát nagyon sok nem hívő is tiszteli az életművéért , de ha Önnek jobb a hidegrázás ...

Hagyja már ezeket a semmitmondó általánosságokat : van egy konkrét helyzet , s Böjte atya nagyon konkrétan indokolja az erre való értelmes választ .

Akkor tisztázzuk : a liberális álláspont a korlátlan és ellenőrizetlen migráns-beengedés .

"Az biztos, hogy Jézus sem nyakló nélkül enged be mindenkit a mennyek országába. Nem elég csak mondogatni, hogy »uram, uram«, hanem tenni is kell érte.”

Egyetértek.

Azért megkérdezném a biztonság kedvéért; Ez a neon-balliberálisokra is vonatkozik?

"Úr isten!hát már elfelejtettétek,hogy épp az ellenkezőjét írta pár hónappal ezelőtt!"

Nem igaz.

2015. szeptember 27.

"Az országot járva azt tapasztalom, hogy az emberekben, az egyházon belül, de nem is kell olyan messzire menni, bennem is, két, egymással szemben álló erő van. Egyrészt egy védekező mechanizmus, mert napi több ezer ember, hónapokon keresztül, ráadásul úgy, hogy az ember nem is látja a végét, cunaminak tűnik. Féltjük a békét. Félünk, nehogy az történjen velünk, hogy a jobb élettel kecsegtetett embertömeg, amely mindenét hátrahagyva az ígéret földje felé elindult, kiábrándulva, álmaiban csalódva, kétségbeesésében hitegetői, befogadói ellen forduljon. És naivitás lenne azt is elképzelni, hogy a kalifátus vezetője ne ragadná meg az alkalmat, hogy néhány munkatársát a menekültek közé csempéssze. Másfelől bennem is és még nagyon sokakban mélyen él, hogy az igenek viszik előre a világot, a befogadásból születik az élet. Mindkét erő, a félelem és a segíteni akarás elég erős bennünk, keresztényekben is. Főleg, ha tudjuk, hogy a most érkező bevándorlók nem akarnak itt maradni, sokan bűnszövetkezetek, embercsempészek által szervezett népvándorlás áldozatai. Egyértelműen különbséget kell tenni a háborús övezetekből menekülők és a jobb élet reményében útra kelők között. És ezt a feladatot a magánemberek bízzák az erre a célra kiképzett, felhatalmazott állami hatóságokra. Az természetes, hogy a közvetlen veszélyben lévő emberen segíteni kell, de neki is együtt kell működnie a fogadó ország hatóságaival."
http://mno.hu/hetvegimagazin/a..

1. Isten léte teremtő , minden egyéb lét előfeltétele .
2. Jézus országa ott van , ahol ezt el- és felismerik .

Téved : faktum , hogy az ellenőrzött módon bejövök kérelmei közül volt elfogadott .

1.Nem , a konkrét helyzet az a migráns helyzet , s erről Böjte atya önálló véleményét olvashattuk .
2.Ön úgy értékel , ahogy akar .

S ezt éppen Ön definiálja...

1. A Szentírásból és az észből . Ugyanis , a saját aktivitásunk nélkül nem létezik üdv . Avagy : Isten választ vár .
2.Az ész az abszolút létre / Istenre / van vonatkoztatva : az abszolút lét hozza létre az észt , s ész az abszolút létnek felel .

1. A nem szó szerinti , nem idézetszerű definíció is hiteles lehet , ha értelemszerűen jó .
2. Például : az Úr Jézus állandóan előzetes hitet kér . Beleolvas a Szentírásba , s lépten-nyomon felfedezheti : pl. Mt 9.28 stb.
3. Logikus is : Isten Országa , uralma elismerése nem egyoldalú . Ahhoz , hogy az enyém legyen , EGYÜTT kell működni Jézussal . Enélkül külső kényszer lenne...

Akkor mondja meg , mi .

Persze, azért testesült meg Jézus és váltott meg bennünket, hogy: "szakmányba küldi az embereket a Pokolba."
Azért azt elárulod nekem, hogy mi ez a nagy tisztelet, - no nem a szentéletű Böjte Csaba iránt, hanem a pokol iránt, hogy nagy betűvel írtad?

Ennek semmi összefüggése nincs a kisstibor által leírtakkal - legfeljebb annyi, hogy egyik sem igaz :D

Rövid hozzászólásodban annak van a legtöbb értelme, hogy "No lommnet", bármit is jelentsen az!

Hm!

Melyik pápa mondta, hogy a pokol nem valós hely? És melyik, hogy nem létezik a tisztítótűz? Komoly elmaradásaim vannak, már látom... :(

Talán mert azok a mások nem végeznek ilyen hasznos munkát Isten nagyobb dicsőségére?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés