Monostori: Pünkösdkor az önzetlenséget és a nyitottságot is ünnepeljük

2016. május 14. 10:20
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki irodaigazgató-helyettese pünkösd kapcsán az állami hírtévében kifejtette: az apostolok Jézus halála után dönthettek volna úgy is, hogy Jeruzsálemben maradnak, de a szentlélek eljövetele segítette őket abban, hogy legyen bátorságuk elmenni és hirdetni az evangéliumot.

Pünkösdkor nemcsak az egyház születését és a szentlélek kiáramlását, hanem az önzetlenséget és a nyitottságot is ünnepeljük – hangsúlyozta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki irodaigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Monostori László megjegyezte, az apostolok Jézus halála után dönthettek volna úgy is, hogy Jeruzsálemben maradnak, de a szentlélek eljövetele segítette őket abban, hogy legyen bátorságuk elmenni és hirdetni az evangéliumot. Később mindannyian mártírhalált haltak.

Az irodavezető-helyettes a csíksomlyói búcsúról felidézte, a legenda szerint 1567-ben János Zsigmond erdélyi fejedelem megpróbálta a katolikus székelyeket unitárius hitre téríteni, pünkösd szombatján nagy csatát vívtak, amelyet a székelyek megnyertek. Úgy tartották, hogy a csíksomlyói szűzanya segítette őket abban, hogy megtarthassák hitüket, ezért megfogadták, hogy minden évben hálát adnak neki. Csíksomlyó a rendszerváltás után lett a világ magyarságának egyik találkozóhelye – tette hozzá.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Pünkösd , a Szentlélek eljövetele azt jelenti , hogy az Úr Jézus létszerűen-evilágiasan közöttünk van , s így vezet az Atyához . Nagyon egyszerűen és kézzelfoghatóan tudható , hogy valakiben ott van-e a Szentlélek : aki szeret , vidám , kedves , önzetlen , segítőkész , irgalmas stb. , tehát aki az Úr Jézus SZENT-lelkületével cselekszik...

1. Jézus köztünk él mai is : úgy VAN , hogy a konkrét-földi életében bemutatott valóság idő-felettien / minden időben / érvényes , hiszen feltámadott abszolút léte VAN .
2. Mindenkinek adott észt az Úr Jézus , hogy ítélje meg maga a mindenkori kormányt .
3. Az idők végén pedig , az Utolsó Ítéletkor minden egyes embert és kormányt ítélő megjelenése leplezetlenül mutat meg mindent a maga valóságában .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában