„Én még pap szájából nem hallottam ennyiszer a szex szót”

2016. május 9. 9:49
Hodász András atya, aki Rómában tanul és a 777 bloggere, egy budapesti előadásán állt ki a cölibátus mellett, nem is akármilyen példát felhozva.

Az Isten, egyház szerelem és én címmel tartott előadást áprilisban Budapesten Hodász András atya. A Ciszterencia névre hallgató rendezvényen a cölibátus is szóba került

„A cölibátus olyan, mintha én a mennyország nagykövete lennék itt a Földön: én már a mennyország szabályai szerint élek, ahol nem házasodnak és férjhez sem mennek. Ha rám nézel azt kell, hogy lásd – és én igyekszem úgy élni, hogy ez így legyen – hogy van mennyország” - magyarázta egy előadásában a 777 bloggere.

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hit nem hívők számára megfoghatatlan, a hívők viszont Isten ajándékának tartják. Olyan dolog, ami túl van a földi racionalitás keretein, azt meghaladja.

És itt követi el ez a srác is a legnagyobb hibát: az ő hittel vallott nézetei mellett racionálisan próbál érvelni, világi (ál)analógiákkal magyaráz. Itt bukik el és válik irracionálissá és nevetségessé.

Ha annyit mond: "hiszem, hogy ezt az utat mutatta meg nekem Isten", hiteles marad, hiszen ezzel nem lehet mást tenni, mint elfogadni.

Így viszont csak annyi jön le, hogy nagyon meg akarja mutatni, mennyire laza ő, amellett, hogy lemondott a dugásról.

te nyilvánvalóan nem értetted, mit írtam, ahogy a materialistával is mellélőttél kissé

két semmitmondó személyeskedés után most már elárulhatod: hol olvastad ki a mondandómból azt, hogy "a mennyország, mint racionalitás"?

Akkor lassan, sorjában:

pontosan azt mondtam, hogy a hit túl van a világi racionalitás keretein. A hitéből fakadó meggyőződéseit ezért nem érdemes világi dolgokkal szemléltetni, magyarázni. Nagykövete a mennyországnak? Ugyan.

Azzal érvel, hogy a "mennyországban nem házasodnak..."

Ez, mármint hogy nem házasodnak, csak azok számára evidencia, akik hisznek ebben. Tehát érvelni vele értelmetlen.


"Érthető, neki akkor érné meg" stb - ez megint a te véleményed arról, amiről lószart sem tudsz, csak minősítesz, személyeskedsz.

Mitől vagy ennyire ideges?

Hol mondta, hogy bűnös a szex?

Hol mondta, hogy: "Én még soha nem szexeltem."
A papi élete előtt is volt egy élete.
Vagyis nem tudhatod. De egyébként sem erről beszél.

"racionalizálni csak a marxisták szokták annak idején"

Dehogyis csak ők. Csak azt gondolod, ezzel lehet legjobban leoltani a másikat - nem azt mondja, amit te, tehát marxista, következésképpen komcsi, akinek a dugás áll élete középpontjában.

Éppen úgy csinálod - csak kevésbé jópofán -, mint a fenti atya, aki ha viccesen is, de a létező legaljább szennyirodalmat állítja szembe a Szentírással: válasszatok, melyik a szerelem és szexualitás "használati útmutatója"? Vagy-vagy. Nincs köztes út.

Te nem vagy normális. De tényleg. Múltkor az a trágárság, most pedig ez.

Nem! Most boldog vagy?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában