Hogyan pingpongoznak a menekülttel?

2016. április 28. 12:46
Sánta Szabolcs Miklós
Helsinki Figyelő
Az emberrablók azt mondták, hamarosan Aliért is eljönnek, ha nem áll be közéjük önként. Ekkor Ali eladta a taxinak használt autót, ami a megélhetésüket biztosította, és elindult a Norvégiában élő nagynénjéhez.

Ali renden be is nyújtott a kérelmét. Majdnem négy hónap múlva hozott határozatot a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, miszerint nem jogosult sem menekült, sem oltalmazott státuszra, és haza kell mennie Irakba, Kurdisztánba, mert ott biztonságban lenne.

Ez ellen Ali keresetet nyújtott be, aminek nyomán a hivatal visszavonta a határozatát, és hozott egy újat, ami szintén elutasította Ali kérelmét.

Az újabb elutasítás ellen szintén bírósághoz fordult, a pert meg is nyerte a múlt héten. Az ítélet alapján a hivatalnak újra meg kell vizsgálnia ügyfelem kérelmét, és ismét határozatot kell hoznia az ügyében.

A bíróság tavaly szeptember közepe óta már nem jogosult maga is határozatot hozni, csak arra nyílik módja, hogy a rossz határozatokat megsemmisítse. Ha minden jól megy, talán szeptemberben már meg is lesz az új határozat. Hogy az mi lesz? Ki tudja. A hivatal elvileg akár ugyanazzal a tartalommal is határozhat, és ebben a siralmas menekültügyi pingpongban számtalan „szervacserére” van lehetőség. Míg valaki meg nem unja. Így például maga a „pingponglabda”, azaz az ügyfél.

Mindez jelen esetben csak azért, mert az Iszlám Állam terrorszervezet elől menekülő Ali legálisan szeretne eljutni a nagynénjéhez Norvégiába.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ó, de szép történet.
Klasszikus cipő az ajtórésben. Engedjük be Alit a nagynénjéhez (hogy ki tartja el, és miből fog megélni, arról szó se essen), aztán ha már itt van Ali, akkor játsszuk el ugyanezt a családja többi tagjával, aztán a szomszédokkal, a rokonokkal, egészen addig, amíg az egész falut sikerült áttelepíteni, és a norvég faluban már egy norvég sincs.
Amikor volt a Live Aid és az afrikai éhezőkkel keltették a lelkiismeretfurdalást, még nem akarták fél Afrikát betelepíteni Európába.

Illetve Aliékat érdekelné-e a mi szegényeink sorsa?

Milyen megható.
Az, hogy náluk is aljasak a vezetők, az legyen Ali baja, a miéink meg a mi bajunk.
Jamaika a jamaikaiaké, Ali meg a Kalifáé.

"az Iszlám Állam terrorszervezet elől menekülő Ali legálisan szeretne eljutni a nagynénjéhez Norvégiába"

Hat akkor tegye legalisan, nem pedig hatartsertve.
Norvegiai nagynenje aki garantalja hogy el tudja szallasolni es latni Alit, allitson ki neki meghivolevelet, amivel faradjoon be a norveg kovetsegre vizumert, oszt ennyi

Meg hát nagyon szépen hangzik ez a norvégiai nagynéni, de mi van akkor, ha ő is csak fél éve menekült oda? Mert akár az is lehet, 30 éve szinte egyáltalán nem volt néger/arab Skandináviában.

Akinek jár menedékjog, annak jár.
Akinek nem, annak nem.

Ha valóban segíteni akarunk az Alikon, akkor azt ott kell elkezdeni, hogy nem támogatjuk az IS stratégiáját, ami pontosan abból áll, hogy elkergeti a kooperálni nem akaró férfi lakosságot.

Talán ki lehet számolni, hogy hány Ali jöhet ide, hogy olyan állapotok legyenek itt is, mint amit odahagyott. Nem sok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés