Új katolikus templomot szenteltek Balatonakarattyán

2016. április 26. 17:54
Az új balatonakarattyai templomot április 23-án, szombaton szentelte fel Márfi Gyula veszprémi érsek.

Balázs Pál címzetes apát, teológiai tanár, plébános, a Nagyboldogasszony titulust viselő templom építésének megszervezője a szentmise kezdetén köszöntötte a főpásztort, és átadta neki a templom kulcsait. A plébános ezután megköszönte a hívek és a támogatók munkáját, adományait, mert nagylelkűségüknek köszönthetően két év alatt készült el teljesen az új templom - írja a Magyar Kurír.

Az ünnepi szentmisét Márfi Gyula érsek a palotai kerület esperesével, vitéz Ajtós József Lászlóval, a kerület papjaival, a veszprémi Boldog Gizella Szeminárium rektorával, Varga Istvánnal, spirituálisával, Brenner Józseffel és a papnövendékek asszisztenciájával mutatta be.

A szertartás kezdetén a főpásztor négy helyen kente meg krizmával a templom falait, valamint megáldotta az új ambót. A felajánlás előtt felszentelte az új oltárt, majd a szentmise végén megáldotta az új tabernákulumot.

A templom oldalában épült kápolna – amelyet Udvardi Erzsébet nemrégiben elhunyt festőművész képei ékesítenek – télen, a megáldott nagytemplom nyáron várja a híveket Balatonakarattyán a 71-es út mellett.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hú, nagyon szép ez a templom! Kívül belül.
Illik a környezethez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés