Ingyen kap a kormánytól palotát a református egyetem

2016. április 26. 16:58
Ingyenesen a református egyháznak adja a kormány a VIII. kerületi Károlyi–Csekonics-palotaegyüttest a reformácós 500. évfordulójának alkalmából. Az épület a Károli Gáspár Református Egyetem bővítését szolgálja.

A református egyház tulajdonába adja a kormány a főváros VIII. kerületében található Károlyi– Csekonics-palotaegyüttest, erről írt alá együttműködési megállapodást Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Bogárdi Szabó István zsinati lelkészi elnök.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a korány tavaly év végén döntött úgy, hogy a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti épületegyüttest ingyenesen a református egyház tulajdonába kívánja adni a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére, és ennek érdekében törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.

A kormány a megállapodással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kastélyt az egyház a Károli Gáspár Református Egyetem részére oktatási céllal hasznosítsa, és ezáltal „a magyarországi református felsőoktatás legfontosabb intézménye méltó elhelyezést kapjon” – olvasható a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott közleményében.

A birtokba adás előtt a Miniszterelnökség a műemléki és örökségvédelmi szempontok figyelembevételével elvégzi a palotaegyüttes teljes körű állagmegóvó felújítását.

Az épületnek reprezentatív hallja van:

 

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Harácsoló csuhás banda.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában