Reformáció

Adományt gyűjt: félezer kilométert fut a lelkész Erdélybe

2016. április 26. 17:19

Félezer kilométer lefutására vállalkozott egy református lelkész. Czapp József a reformáció 500. évfordulójára hívja fel a figyelmet és mozgalmat indít: azt szeretné, ha jobb, teljesebb életet élnénk. A mikepércsi lelkész adományt is gyűjt: a futás sikerétől függhet egy erdélyi kis templom és közösség sorsa – írja az Evangélikus.hu.

Ötszáz kilométert fut le Czapp József mikepércsi református lelkész a reformáció 2017-es, 500. évfordulóa alkalmából, amellyel felhívja a figyelmet arra, hogyan lehetne élhetőbb az életünk. Czapp szerint a reformáció „Európa egészét, és ezáltal az egész világot megváltoztatta” - írja az Evangélikus.hu.

A lelkész az 500 érv értünk elnevezést adta a programnak. A futás ideje alatt arra buzdítja az embereket, hogy minőségibb kapcsolatrendszer épüljön ki közöttük. Czapp József futását végig lehet követni az 500 érv értünk Facebook-oldalon. 

A lelkész emellett adományt gyűjt a kis erdélyi település, Nagygalambfalva, Kányádi Sándor költő szülőfaluja számára. Itt található ugyanis egy 13. századi református templom, amely otthont ad egy nagyon értékes, 13. századi freskónak. Az adomány a templom felújítását és a közösség életét szolgálná.

A székelyföldi település Czapp József vállalásának tiszteletére egy eredeti székelykaput ajándékoz Mikepércsének, amelyet május 15-én, pünkösd vasárnap, a visszaérkezése előtt fognak felállítani.

Czapp József április 29-én reggel 9 órakor indul Tiszaszalkáról, és május 8-án érkezik majd Budapestre, ahonnan ismét útra kel, és május 15-én érkezik vissza Mikepércsére. Budapesten a Döbrentei téren lesz egy kisebb esemény a megmozdulása során. Ezen az eseményen jelen lesz Kányádi Sándor, Nagygalambfalva szülötte is, a településről elszármazottak körében tartott találkozón. 

 

A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/22034