Áldás, békesség, Orbán Gáspár!

2016. április 24. 14:49

Székely Attila
reposzt
Egyébként keresztényként hálás vagyok Orbán Gáspár bátorságáért. Nyilván ismerte a magyar közéletet, a gyűlölet sokféle megnyilvánulását, ám ő mégis merte vállalni meggyőződését, bár nagyjából tisztában lehetett vele, mit kap majd érte.

„Orbán Viktor fia megtért. Orbán Viktor fia és annak barátai egy Felház néven működő csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy ébredésért imádkozzanak. Hitük szerint Isten a fiatalokon keresztül szólítja meg az embereket, rajtuk keresztül megváltoztatja Budapestet, Magyarországot, a kontinenst, hiszen Isten azt akarja, hogy »ez az ország az övé legyen«. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hiszen egy fiatal rátalált az Úrra, Aki út, igazság, élet lehet mindnyájunk számára. Ez a fiatal a barátaival együtt alkalmakat szervez, hogy mások is megtapasztalják az életükben Isten jelenlétét. Nyilván azon felesleges csodálkozni, hogy egyesek szemében ez az egész: botrány. Azt is tudjuk, miért: mert egy részük számára maga a hit, az istenkérdés is botrány, míg mások attól kapnak sokkot, hogy a miniszterelnök fia merészel megnyilvánulni.  

Itt vannak egyfelől szegény liberális újságíró srácok a belvárosi romkocsmákból, valamint kommentelő barátaik, sorstársaik, karöltve néhány elvbaráttal a szélsőbalról. (...)

Egyébként keresztényként hálás vagyok Orbán Gáspár bátorságáért. Nyilván ismerte a magyar közéletet, a gyűlölet sokféle megnyilvánulását, ám ő mégis merte vállalni meggyőződését, bár nagyjából tisztában lehetett vele, mit kap majd érte. 

De hálás vagyok Eörsi Mátyásnak és Hegyi Gyulának, két baloldali-liberális szereplőnek is, hogy szólnak: legyen elég a gyűlölködésből. Persze egyiküket sem lehet elhajlással vádolni, az értetlenség a megtérésen, istenélményen megtalálható, de a tisztesség megszólal bennük, ez pedig minimum becsülendő. Hadd idézzem Hegyi Gyulát a Népszavából: »méltatlannak érzem azt a gúnyt és ellenszenvet, amellyel a média és a kommentelők nagy többsége fogadta Orbán Gáspár rövid bejelentését megtéréséről és a Felház című vallási közösség rendezvényéről. Néhány mondatos bemutatkozásába a legnagyobb rosszindulattal sem lehet mást belemagyarázni, mint kissé naiv hitet Isten valódi megtapasztalásában.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beküldte - szombat, 2016.04.23. - 08.22
#1

"Ez a gyógyításoknál csúcsosodott ki, ahol egy értelmi sérült tolószékes kislányt végigvonszoltak egy órán keresztül a padlón, hátha járni fog. Amit tegnap láttam, az alapján nekem megfájdult a szívem ezekért az emberekért."

Tiszteletet érdemel minden ember, fiatal főként, aki keresi a jót, pontosítok: az egyetlen JÓT: azaz Istent.

A türelem és az alázat a kulcsfogalom, amivel megtalálja mindenki.
Kívánom Gáspárnak ugyanúgy, mint mindenki másnak.
És: ajánlom, olvassák el és gondolkozzanak azon, amit én csak idéztem itt, mástól.

Hívó, de nem vallásos emberként azt mondom, várjuk meg, hogyan működik Orbán Gáspár és a Felház.
Természetesen ballibák felmentve, mert nekik már arra is ugraniuk kell, ha valahol megjelenik az "Orbán" név.
Mindenki ott és úgy imádkozik, ahol és ahogyan akar, senkinek sem kötelező velük együtt imádkoznia, sőt imádkoznia sem.
Nem értem a hisztériát, illetve értem, akinek sem Istene, sem hazája, ráadásul fizetett troll is, annak legalább hat nikken kell mocskolódnia a Júdás-pénzért.

Válaszok:
Morgen | 2016. április 24. 17:32

Egye fene, megdolgoztál egy X-ért.

Orbán Gáspár vallásos amatőr.

Nem a papától kellett volna tanulnia, hanem a Feritől, aki egy úttörőavatás és két bérmálkozás között nyilván még le barmicvázott.

Orbán Gáspár elment Ugandába, segíteni az ottaniaknak. Abba az Ugandába, ahol az elmúlt 10 évben tízmillióval nőtt a népesség és a világ legfiatalabb átlagéletkorú állama, az átlag ugandai 15 éves!

Orbán Gáspár ott találkozhatott amerikai protestáns hittérítőkkel, akik igen aktívan térítenek szerte a világban és gyermeteg vallási felfogásuk biztosan jól hat a gyermeteg (15 éves) ugandaiakra (is). Meg Orbán Gáspárra (is).

Orbán Gáspárt és idősebb nővérét ráadásul már érte szektás, metodista hatás, hiszen az az Iványi G. keresztelte őket, aki a szüleit is eskette. Tehát családilag fogékony az angolszász, gyermeteg protestantizmusra.

Ez idáig nem is lenne érdekes, mert magánügy. (Bár szerintem ilyen kis lépések vezetnek a saját kultúra és hagyomány elárulásához.)

Ami viszont baj, hogy Orbán Gáspár a Felház reklámvideójában szerepelt. Miközben tudhatná, hogy miniszterelnök apával nem exponálja magát az ember. Ez ugyanolyan hiba volt, mint beülni az állam- és kormányfők közé focidöntőt nézni annak idején.
Orbán Gáspár akkor sem tudott és most sem tud disztingválni.

Válaszok:
Csomorkany | 2016. április 25. 17:16

Az afrikaiak olyan nagy, buta gyerekek, ugye? És még véletlenül sem vagy rasszista, ez csak amolyan elfogulatlan külső megállapítás róluk.

Válaszok:
br-o | 2016. április 25. 19:24

Kik azok, akik táncos, tapsolós "istentiszteleteket" tartanak?

Válaszok:
Csomorkany | 2016. április 25. 21:44

Nem erősséged a statisztika, ugyi? :)

Dávid király?

Válaszok:
br-o | 2016. április 26. 8:48

Ja, hát persze.

Egyébként az amerikai protestánsokat is gyermetegnek tartottam.
Az is rasszizmus?

Nem.
Az ugandaiakat úgy általában gyermetegnek tartom.
Egyébként pedig minden második ugandai 15 évnél nem idősebb. 70%-uk pedig 25 évnél fiatalabb.

Válaszok:
br-o | 2016. április 26. 8:56

Ja, és Orbán Gáspár nem tud disztingválni. ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés