Áldás, békesség, Orbán Gáspár!

2016. április 24. 14:49

Székely Attila
reposzt

Egyébként keresztényként hálás vagyok Orbán Gáspár bátorságáért. Nyilván ismerte a magyar közéletet, a gyűlölet sokféle megnyilvánulását, ám ő mégis merte vállalni meggyőződését, bár nagyjából tisztában lehetett vele, mit kap majd érte.

„Orbán Viktor fia megtért. Orbán Viktor fia és annak barátai egy Felház néven működő csoportot hoztak létre azzal a céllal, hogy ébredésért imádkozzanak. Hitük szerint Isten a fiatalokon keresztül szólítja meg az embereket, rajtuk keresztül megváltoztatja Budapestet, Magyarországot, a kontinenst, hiszen Isten azt akarja, hogy »ez az ország az övé legyen«. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hiszen egy fiatal rátalált az Úrra, Aki út, igazság, élet lehet mindnyájunk számára. Ez a fiatal a barátaival együtt alkalmakat szervez, hogy mások is megtapasztalják az életükben Isten jelenlétét. Nyilván azon felesleges csodálkozni, hogy egyesek szemében ez az egész: botrány. Azt is tudjuk, miért: mert egy részük számára maga a hit, az istenkérdés is botrány, míg mások attól kapnak sokkot, hogy a miniszterelnök fia merészel megnyilvánulni.  

Itt vannak egyfelől szegény liberális újságíró srácok a belvárosi romkocsmákból, valamint kommentelő barátaik, sorstársaik, karöltve néhány elvbaráttal a szélsőbalról. (...)

Egyébként keresztényként hálás vagyok Orbán Gáspár bátorságáért. Nyilván ismerte a magyar közéletet, a gyűlölet sokféle megnyilvánulását, ám ő mégis merte vállalni meggyőződését, bár nagyjából tisztában lehetett vele, mit kap majd érte. 

De hálás vagyok Eörsi Mátyásnak és Hegyi Gyulának, két baloldali-liberális szereplőnek is, hogy szólnak: legyen elég a gyűlölködésből. Persze egyiküket sem lehet elhajlással vádolni, az értetlenség a megtérésen, istenélményen megtalálható, de a tisztesség megszólal bennük, ez pedig minimum becsülendő. Hadd idézzem Hegyi Gyulát a Népszavából: »méltatlannak érzem azt a gúnyt és ellenszenvet, amellyel a média és a kommentelők nagy többsége fogadta Orbán Gáspár rövid bejelentését megtéréséről és a Felház című vallási közösség rendezvényéről. Néhány mondatos bemutatkozásába a legnagyobb rosszindulattal sem lehet mást belemagyarázni, mint kissé naiv hitet Isten valódi megtapasztalásában.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/21975