Az ukrajnai rászorulók megsegítésére gyűjtenek vasárnap a templomokban

2016. április 21. 14:59
A konfliktustól sújtott területeken humanitárius szükséghelyzet áll fenn: a pápa felhívására április 24-én Európa-szerte, így hazánk templomaiban is gyűjtést tartanak a rászorulók gondjainak enyhítésére. A befolyt összeg hozzáadódik ahhoz az adományhoz, amelyet Ferenc pápa ajánlott fel – írja a Magyar Kurír.

Ferenc pápa, látva az ukrajnai nép szenvedését, április 3-án a Regina Caeli elimádkozása után kihirdette, hogy gyűjtést kezdeményez a kelet-európai ország lakosságának megsegítésére. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is csatlakozik Ferenc pápa kezdeményezéséhez, és április 24-én minden katolikus templomban külön gyűjtést hirdet az ukrajnai rászorulók támogatására - írja a Magyar Kurír.

A befolyt adományok ahhoz a nagyobb összeghez adódnak hozzá, amelyet a pápa ajánlott fel. Egy e célból felállított bizottság a helyszínen méri fel azokat a konkrét szükséghelyzeteket, amelyek humanitárius segítséget igényelnek. A támogatási összeg felhasználásáról a Cor Unum Pápai Tanács gondoskodik majd.

Mint írják: a kelet-ukrajnai háborús konfliktus miatt több mint félmillió embernek van sürgősen szüksége élelemre. Az országon belüli menekültek száma több mint másfél millió. A fegyveres konfliktusokban ezer házat leromboltak, 12 és 15 ezer között van a megrongálódott házak száma.

A konfliktustól sújtott területeken hárommillió ember él nehéz körülmények között, főként idősek, akik nem tudtak elmenekülni. Sok gyerek nem jár iskolába, minden negyedik ukrán gyermek – összesen 200 ezer – országon belüli menekültként él.

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden szegény is találhat nálánál is szegényebbet , s ha őt felkarolja-támogatja , maga is gazdagodik .

Nyugodj meg, az adományozás önkéntes, szóval neked nem kell adnod, bár szerintem templomba úgysem jársz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában