Ferenc pápa üzent a menekülteknek: Ti ajándékok vagytok!

2016. április 19. 14:43
Ferenc pápa a római Astalli-menekültközpont létrehozásának évfordulójára küldött videóüzenetben bocsánatot kért a menekültektől, amiért a „társadalmunk elzárkózik” tőlük, és ajándéknak nevezte őket. A pápa szerint a menekültek hídként köthetik össze a távoli népeket, a kultúrákat és a vallásokat.

A menekültek nem terhet, hanem ajándékot jelentenek - mondta Ferenc pápa a menekültekről a jezsuita rend által működtetett római Astalli-menekültközpont létrehozásának évfordulója alkalmából kedden küldött videóüzenetében.

„Túl sokszor nem fogadtunk be benneteket! Teherként, problémaként, költségként kezelnek, miközben ajándék vagytok” – mondta a katolikus egyházfő. A pápa bocsánatot kért „társadalmunk elzárkózása és közömbössége miatt”.  Úgy fogalmazott, hogy a menekültekkel szembeni magatartást az a félelem okozza, amely szerint a társadalomban jelenlétük „élet- és mentalitás-változáshoz” vezethet. 

Ferenc pápa kijelentette, a menekültek mindegyike „hídként kötheti össze a távoli népeket, megteremtheti a különböző kultúrák és vallások találkozását, út lehet közös emberségünk újbóli felfedezésére”. Hozzátette: „mindannyian idegenek és zarándokok vagyunk ezen a földön (...) a közösen tett út kevésbé ijesztő”.

A fenállása 35. évfordulóját ünneplő, római székhelyű Astalli-központot a nemzetközi Jezsuita Menekültszolgálat (JRS) tartja fenn. Évente több mint húszezer menekültnek nyújtanak segítséget csak az olasz fővárosban. Ferenc pápa 2013 szeptemberében látogatott el az Astalli-központba, ahol menekültekkel találkozott.

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A modern mikulás ajándékot osztogatna európában. Ez most nem jött be, Kirchenführer.

Nem értem az olaszokat......stb, miért nem kell nekik az ajándék. Már bocsánat.

Válaszok:
Vezetéknév Utónév | 2016. április 19. 14:54

Hát akkor a vatikáni kincstárba velük.

Küldött.
Nem véletlenül mondatták le Ratzingert, a német pápát.

Ha gyakorló keresztény lennél, értenéd Ferenc pápát:

"Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik." (Mt 7:7-8)

Válaszok:
Senye Péter | 2016. április 19. 16:09
pollip | 2016. április 19. 19:32

Kicsit sajnálom a katolikusokat. És remélem Ferenc pápa a saját ajándékának tekinti a muszlimokat, nem nekünk akarja őket ajándékozni.

A bíborosok vagy a régi pápa semmit nem tehet az őrület ellen?

Ekkora ajándékot nem érdemlünk meg.
Isten ajándékai pedig a zsidók, legalábbis Orbán szerint.

Ajandek, az, mint a huszonharmadik kotottpulcsi karacsonykor valami hasznos dolog helyett: semmire se tudod hasznalni, megis kenytelen vagy jo kepet vagni hozza, de amint modod lesz ra es nem figyelnek, megszabadulsz tole :)
jobban belegondolok egesz jol sikerult hasonlat :)

Ajándék lónak ne nézd a fogát.

A korlátlan bevándorlás tönkre teheti Európát. Ezt a keresztény hit sem kívánhatja.

Válaszok:
pollip | 2016. április 19. 19:34

Nekünk már Cohn Benditttel megvolt az összes ajándék!
Goodfriend már csak a ráadás volt!
Kedves Pápa! Mi már ki vagyunk stafírozva!
Remélem, sk. tetszik "bontogatni" az ajándékot!

http://www.life.hu/drlife/2015..

"A portál szerint az egyházfőnek jóindulatú egydaganata van, mellyel egy Pisahoz közeli klinikán járt, ahol Fukusima Takanori japán orvosprofesszor vizsgálta meg. Információjuk szerint Ferenc pápának nem lesz szüksége műtéti beavatkozásra.

A Szentszék azonnal tagadta a híreszteléseket, és felelőtlennek titulálta az ilyen alaptalan hírek közlését. A lap főszerkesztője azonban hangsúlyozta: alaposan utánajártak értesüléseiknek, a közölt hír teljes mértékben megalapozott."

Érdemes lenne utánajárni a dolgoknak.

Ilyenkor különös értelmet nyer az a mondás, hogy: "Izrael az izraelieké!" Izraelben még legalább otthon érezhetik magukat az emberek.

A zörgetőnek, bárki legyen is az, megnyittatik. Értem az elvet, de a gyakorlat az, hogy minden nap hallani, hogy hány ezer terrorista jöhetett európába. Ha a családomból valakinek baja esne emiatt, sosem bocsátanák meg, hiába kéne. Másokért is nagyon fájna a szívem és elfogadhatatlannak tartom, hogy a befogadottak a befogadót öljék.

Ezt én sem értem. A pápa nem a kereszténységet terjeszti nagy erőkkel, nem híveket akar szerezni tömegével, hanem egy másik vallást pártol.

Ja ikább mint az inkvizíció.

A harmadik linked téves. Ez nem egy család, mint később kiderült. Egy idegen férfi elkapott egy közelében lévő kisgyermekét tartó nőt és a sínekre lökte. Ezért próbálták a rendőrök kiszabadítani a kisgyereket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés