Ferenc pápa migránsokkal együtt tért vissza Leszboszról

2016. április 16. 14:26
Ferenc pápa Leszboszra látogatott, ahol öt órát töltött el. Ez idő alatt végigjárta a sziget egyik menekülttáborát, találkozott a kísérő nélkül érkezett migráns gyerekekkel és megemlékezett a humanitárius válság áldozatairól is. A Szentatya a látogatás végén tizenkét migránst magával vitt a Vatikánba, akiket különben visszatoloncoltak volna Törökországba.

Megérkezett Leszbosz szigetére Ferenc pápa. A katolikus egyházfőt – aki a tervek szerint öt órát marad a görög szigeten – Alekszisz Ciprasz miniszterelnök fogadta. „Egy olyan út ez, amelyet megbélyegez a szomorúság. A második világháború óta történt legborzasztóbb humanitárius katasztrófával fogunk találkozni” – mondta landolás után a pápa.

Három vallási vezető együtt járta be a menekülttábor

A Szentatya I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka és Ieronimosz athéni ortodox érsek társaságában bejárta a sziget egyik menekülttáborát.

Ferenc pápa arra buzdította a tábor mintegy 2500 lakóját, hogy ne veszítsék el a reményt, mert nincsenek egyedül, a nemzetközi közösségnek pedig azt üzente, „méltóságteljes” választ kell adni a menekültválságra.

A három vallási vezető közös nyilatkozatban is felszólította a nemzetközi közösséget, hogy „bátor választ adjon a humanitárius válságra és annak kiváltó okaira. A dokumentum elismerte az eddigi erőfeszítéseket, azonban szélesebb körű nemzetközi konszenzust sürgetett. A jogállamiság, az emberi jogok és a kisebbségek védelme, az embercsempészek elleni küzdelem, a veszélyes útvonalak megszüntetése és a megbízható áttelepítési eljárások kidolgozása érdekében egy támogató program elindítására buzdított.

„Mindannyian migránsok vagyunk” – jelentette ki Ferenc pápa, miután imát mondott az elhunytakért. A három vallási vezető ezt követően virágkoszorúkat dobott a tengerbe a sziget legnagyobb települése, Mytilene kikötőjében, a veszélyes útjuk közben a tengerbe veszett több ezernyi migráns emlékére.

Ferenc pápa tíz migránst visz a Vatikánba 

A Szentatya tizenkét migránssal együtt tért vissza a Vatikánba. A The Guardian szerint a pápa olyan embereket menekített ki Leszboszról, akiket különben visszatoloncoltak volna Törökországba. 

A választás három szír muzulmán családra esett. A tizenkét menekült között hat gyerek van. Az egyházfő tette szimbolikus, a görögök támogatását akarta ezzel kifejezni.

A Vatikán szóvivője korábban hangsúlyozta, hogy a látogatás kizárólag humanitárius jellegű, Ferenc pápa nem a törökországi deportálást akarja kritizálni vele.

Összesen 264 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hány milliót visz és hova?

Nem mondhatom el magamról, hogy a pápa minden gesztusát világosan értem...

http://goo.gl/QqGcTW
Helmut Kohl Magyarországra jön!
Willkommen in Ungarn Herr Bundeskanzler!

""Es geht um unsere Existenz""
A létünk forog kockán! Igen!
Isten tartsa meg egészségét és éleslátását Helmut Kohlnak is!

Nem lehet jogilag felelősségre vonni emiatt?

"A választás három szír muzulmán családra esett. A tizenkét menekült között hat gyerek van. Az egyházfő tette szimbolikus, a görögök támogatását akarta ezzel kifejezni."

A pápa nem Isten.
Minden pápa politikai tényező is volt minden korban. Sőt: Gazdasági tényező is.

A muzulmán családok befogadása attól érdekes, hogy valamilyen oknál fogva kitoloncolták őket, vagyis nem kaptak menekült státuszt.
Lehetséges, hogy ezt fogják majd bizonyos körökben továbbgondolni.

A pápa a szépségkirálynők szintjén cselekedett.
Könnyen van, mert az Isten (ha van) megbocsát neki.
Feri bátyám és mit szól ahhoz, hogy egyesek leszednék a kereszteket a templomokról, hogy ne sértsék Musztafáék és Musztafináék érzékenységét?
amúgy jól mutattak azzal a görögkeleti ájtatosmanóval. :)
Azt viszont elismerem, hogy mint pápa nem tehet mást. Én mint csak egy ember én meg nem akarom, hogy elözönljenek a betolakodók.

" Miért nem arra szólítja fel Európát és a világot, hogy ott helyben, a szomszédoknál kell gondoskodni a földönfutóvá vált milliókról?" Háborúban nem hirdetik ki a stratégiát.

A migránsok között van sok yazigi és keresztény menekült is, akiknek a szunnita muszlimok miatt kell az életüket menteni. Érdekes módon a pápa nem őket vitte a Vatikánba, hanem szunni muszlimokat. Úgy gondolom ez egy üzenet nekem, katolikusnak: A Vatikán többé nem törődik velünk nyugati katolikusokkal, mi többé nem vagyunk számukra tényező. Másrészt, a katolikus egyház liberálisokhoz hasonlóan turbófokozatban semmisíti meg magát: azokat támogatja akik valószínűleg a legjobban gyűlölik. Még jó hogy már régen nem vagyok vallásos, most kénytelen lennék átkeresztelkedni Reformátusra. Így viszont csak őszinte undoromat tudom kifejezni emiatt a liberális pojáca miatt. II. János Pál forog a sírjában.

Te műliberális kommentelő fatty: X neked.

Fontos, szinte döntő lépés.
Az európainak lassan sem Istene, sem hazája, sem családja!

Válaszok:
Taksony | 2016. április 16. 21:15

Dehogy nem. Attól nekem még van hazám és családom mert a Vatikánban egy liberális köcsög ül aki mepuccsolta II. János Pál kiválasztott utódját. (XVI. Benedeknek kutya baja, lemondatták Ferenc testvér liberális elvtársai.) Vár ki a következő pár évet és meglátod hogy Európa közel sem olyan liberális mint ahogy ezt egyesek szerették volna.

Válaszok:
Morgen | 2016. április 16. 21:52

Az lehet. A Borgia-ák is azok voltak, hogy egy parafrázissal éljek, nekünk katolikusoknak "ez ami fáj, és ez ami vigasztaló"

Ez egy undorító álszent ember, akkor is, ha történetesen Szent Péter trónját bitorolja.

Nem egyénekre gondoltam. :)
Azzal teljes mértékben egyetértek, hogy "Európa közel sem olyan liberális".
Hogy mi lesz a jövőben, azt már lehet sejteni, nem sok jóra számíthatunk, pedig én nem vagyok pesszimista alkat.

Válaszok:
Taksony | 2016. április 16. 21:59

Hosszú távon lehet hogy ez lesz a megoldás. A liberálisokkal leszámolnak a muszlimok, a radikális jobboldaliak meg leszámolnak a muszlimokkal, és a végén nyugi lesz megint.

Válaszok:
Morgen | 2016. április 16. 23:08

persze!
a sok, idegengyűlölettől megfertőzött "konzervatív" "keresztény" "jobboldali" szerint a pápának nyilván vissza kellett volna löknie a tengerbe a menekülteket

Tartok tőle egyre inkább, hogy van ebben valami.

Előbb a lutheránus Merkel hívta a migránsokat, most a pápa.
Legközelebb biztos valami rabbit küldenek, na, az lesz a pikáns.

Mondasz valamit!
Nekünk már semmi sem jó.

Sajnos ez a gesztus nem úgy szimbolikus, ahogy azt a cikk írja, annál láthatóan nagyobb baj van.

"A tizenkét menekült között hat gyerek van. Az egyházfő tette szimbolikus, a görögök támogatását akarta ezzel kifejezni."

A pápa ezzel nem a görögök támogatását fejezte ki, mást szimbolizált, ez a történet másnak a szimbóluma.

Amit szerintem a katolikus egyházfőtől nagyon is meredek.

"Máté evangéliuma 10. fejezet
A tizenkét apostol kiválasztása.
1Összehívta tizenkét tanítványát, s hatalmat adott nekik, hogy kiűzzék a tisztátalan lelkeket, és meggyógyítsanak minden betegséget, minden gyengeséget. 2A tizenkét apostol neve a következő: Az első Simon, más néven Péter, aztán testvére András, Zebedeus fia, Jakab és testvére János, 3Fülöp és Bertalan, Tamás és Máté, a vámos, Jakab, Alfeus fia és Tádé, 4a kánai Simon és a karióti Júdás, aki később árulója lett."

Az a baj, hogy ez hamarosan kiderül, hogy így lesz, vagy másképp.

Én "pápailag" elveszítettem a fonalat, ma sem értem a csere tényét. Az okokról csak sejtése lehet az embernek, most meg tények vannak, amiknek már nem is merem érteni az okát.

Pontosan miért osztottál ki négy X-et, mélyen vallásos Krisztus- és Istenhívő keresztény embertársam?

Akik migránsokkal akarják elárasztani Európát, szívesen állítják be ellenességességnek a szabályozást...

Hiába szeretnél, nem segíthetsz mindig mindenkin, gyakran választanod kell. Ilyen az élet. Igazságtalan a pápa tettét ebből a szempontból kritizálni, hiszen az élet törvényein ember nem tud felülkerekedni.

Csak egy figyelemre vágyó ember, aki rájött, hogy milyen eszközökkel tud internetes közösségekben figyelemhez jutni.

Azért vagyunk migránsok, mert a földi életünk nem a létünk teljessége, és azért is, mert születésünktől halálunkig lélekben eljutunk valahonnan valahová.

Szerintem úgy lett volna maximalizálva a propaganda, ha többféle vallás követőiből választ. Elkúrta.

De az is lehet, hogy a keresztények már korábban eljöttek Szíriából és többnyire megálltak Törökországban, vagy még mindig otthon vannak, így egyet sem talált Leszboszon. :D

Te a hozzászólásod előtt, után vagy közben megbasztad anyádat? Ha igen, akkor kénytelen vagyok elismerni, hogy a te nézőpontodból jogosnak tűnhet a követelésed. :D

Rosszul festene a sajtóban, hogy a pokolba vitt tizenkét menekültet. :D

Szerintem nem "kártékony" . A magyar kormány is befogadja azokat , akik valóban menekültek , ő is ezt teszi . Szép prófétai jel , amit tett . Viszont : se a Vatikán sem hazánk nm tud inváziós tömegeket befogadni .

Válaszok:
Morgen | 2016. április 17. 14:36

"Ferenc pápa migránsokkal együtt tért vissza Leszboszról"

Pedig ott is maradhatott volna.

1.Nem tudom .
2.Ettől a felkarolás gesztusa jó , szép és igaz .
Viszont : a tömeges-milliós befogadás nem lehetséges , mert erőn felüli .
3.A pápa gesztusa arról szól , hogy ne legyünk fásultak , a jogos elhárítás közepette sem keményedjen meg a szívünk .

Válaszok:
veletlen | 2016. április 18. 16:16

Ferenc pápa visszatérése az eredeti keresztény értékekhez - cselekvő szeretet, türelem, mértékletesség, megbocsájtás - úgy kellett a pénzmosással, korrupcióval, pedofíliával és dogmatizmussal fertőzött Vatikánnak mint egy falat kenyér. De remélem, nem áll meg a szegények, menekültek istápolásánál és a gazdasági ügyek rendbetételénél. Sok egyéb területen - cölibátus, nőpapság, abortusz, fogamzásgátlás, eutanázia stb. - szükség lenne a revízióra.

Azért van egy kis bibi: Azokat, akiket a pápa befogadott, ki akarták toloncolni.

Leszboszra a leszbikák mennek. Elméletileg. Gyakorlatilag szabad madarak.

Ismét a butaság győzött. Pont ilyen hívekre van szüksége a pápához hasonló gonosz embereknek.

Azért ennél többről van szó: egy pápának nem csak szubjektív vágya közfigyelmet kelteni, hanem munkaköri kötelessége. Ha nem tudja tematizálni a médiát, akkor a média fogja tematizálni az egyházat, vagy éppen agyon fogja hallgatni, és egyik sem jó.

Itt most annyi a gond, hogy nem világos, miben kellene követnünk a pápát. Milyen irányt mutatott? Hogyan tudom én, mezei katolikus követni azt a példát, amit a pápánk adott?

Válaszok:
veletlen | 2016. április 18. 15:38

És ezért ment Leszboszra, ahol pünkt rászoruló muszlim menekültek tömegei vannak, akik közül kisorsolt 14-et. Hát... Én hajlamos volnék azt képzelni, hogy a menekültválsággal kapcsolatban kívánt valamiféle teendőre emlékeztetni engem, csak nem jöttem rá, hogy mire. Még gondolkodom.

Rossz feleletet adtál. Rajtad múlik.

Szerintem bro1-re céloz. Vagy rám. De biztosan nem a pápára.

3. Igaz lehetne, de néhány ember még emlékszik a migránsválság korábbi szakaszaiban elengedett mondataira is.

És a migránsokat miért ne X-eljük ki, ha nem érvelnek emberi módon...?

A tudomány fejlődésével változik a Biblia értelmezése. Lassan minden helyre lesz téve, és ezáltal közelebb kerülhetnek az emberek az igazsághoz és Istenhez. Szerintem néhány száz év múlva lesz olyan Biblia kiadás, ami a szokásos mellett tartalmazni fogja azokat az írásokat is, melyek akár jóval időszámításunk előtt keletkeztek és módosítva bekerültek a Bibliába.

Meg tudnánk építeni, csak a befektetők nem adnának olyasmire pénzt, aminek nem látják értelmét. Megváltozott a világ, ma már részben racionálisabban gondolkodunk, és másképp kezeljük az erőforrásokat. Ha például az egyiptomi piramisok szimpla sírhelyek, a ma élők közül keveseknek van akkora vagyona vagy hatalma, hogy hasonlót építtethessen magának. Ha nem szimpla sírhelyek, hanem szakrális szerkezetek, nincs olyan egyház, amely össze tudná gyűjteni egy hasonló építkezésre a pénzt. Ha pedig valamiféle "ingyen energia" gépek vagy a földönkívüliekkel kapcsolatot teremtő kommunikációs berendezések stb., akkor valamelyik nagyhatalom már biztos dolgozik egy új építésén. Akkoriban valamiért hitték, hogy fain piramisokat kell építeni, de mi valamiért nem hisszük, vagyis nincs okunk megépíteni. Szerintem az én életemben már nem fog tisztázódni, miért is hittek a régiek a piramisépítésben, hiszen ahhoz a kultúrájukat és a tudományukat is ismerni és érteni kellene, de ebben a témában még épp csak az út elején járunk.

Az ember azt hiszi, beszélgetésben vesz részt, és akkor kiderül, hogy háborúban. Senki nem tudja rád kényszeríteni a beszélgetést háborúzás helyett. Talán a pápa, de az meg leszarja. :D

Na, megállapítottad a szénről, hogy fekete. Attól tartok, vannak olyan kommunikációs attitűdök, amelyek mélyebbek annál, hogy ilyen digitális felületeken keresztül meg tudjuk őket változtatni.

Én mostanában azzal próbálkozom, hogy egyrészt írásban elismerem azt a néhány esetet, amikor kordart ill. bro1 olvtársunknak sikerül korrektül érvelnie, másrészt meg igyexem a magam részéről igazságot szolgáltatni azoknak, akiket teljesen félreért, és az ellenségeihez sorol.

Ha egyszer mindketten a katolikus egyházat próbáljuk itt képviselni a magunk módján, akkor van ilyen feladatom.

Azért bro1-től még egyetlen XX. század eleji, rég elfelejtett katolikus szerző tarthatatlan idézetét sem olvastam, így mintha tényleg lenne fejlődés.

Azért ha megengeded, a hozzászólásom Téged is cikizett némileg. Nem túl célravezető dolog egy 15 pontos bűnlajstromot a másik orra alá dörgölni. Már én is kaptam ilyet, csuklóból visszaküldtem a feladónak, hogy ezzel nem tudok mit kezdeni.

Te tudod :-) Meg tényleg elég reménytelen, de ha fölveszem a kesztyűt, akkor aszondom, hogy "hát például ezzel:" - és kielemzek egy gyöngyszemet. Persze lényegében fölösleges, mert nem válaszol, duzzogva elvonul, és folytatja.

Engem az vigasztal, hogy elég hosszú a kiixeltjeim listája, és eddig csak két deklarált katolikus került rá. Egy bizonyos kordart az egyik, a másikat nem akarom ezen a poszton szóba hozni.

Szóval úgy tűnik, akatolikusnak lenni még kevésbé tesz jót az ember vitastílusának...

Válaszok:
Sulammit | 2016. április 21. 17:35

Segítek:

a tények a leírt szövegeid, amiket memocrat idézett.

amiben nem biztos, az az ebből levont következtetés rád nézve.

Sajna azonban itt, a mandin a leírt szövegeidet olvassuk, így bizonyos szempontból érdektelen, milyen ember van mögöttük. Nem az emberrel van vitánk, aki minden bizonnyal rendes templombajáró, fizeti az adót, miegymás. Attól még az itt leírt, és föntebb idézett szövegeid többeknek problémásak, akikről pedig szintén föltehető, hogy rendes templomba járó keresztények és fizetik az adót, miegymás. /a többek minimum memocrat és én. Az már kettő :-)/

No, itt vitatkozni én sem akarok, ha te akarnál, föntebb találsz néhány hsz-t tőlem, amiben dogmatikai ill. szentírásértelmezési problémákat jeleztem a szövegeidben. Azokról cseveghetünk.

Ez itt csak szövegértelmezés volt a részemről. Te is csak ember vagy, mi is csak emberek vagyunk. Tőled is származnak szövegek, tőlünk is. Ha úgy érzed, 100%-os gonoszság és értetlenség vezet, amikor a szövegeid stílusát bíráljuk, akkor tévedsz. Ha nem érzed úgy, esetleg próbáld meg megérteni, mi lehet a bajunk! Hátha sikerül valami lelki hasznot meríteni ebből az egészből (vö. Loyolai Szent Ignác). Ha nem, nem.

Csak egy kérdésedre egy saját válasz:

"Hozzá nem értők számára te hogy magyarázod meg a szentatya tetteit, hogy -szavaiddal élve- "vevők" legyenek rá?"

Én akkor magyaráznám meg, ha érteni vélném. Ha viszont magam sem értem, akkor nem próbálom megmagyarázni.

Az igazság az, hogy nem értem, miért ment pont Leszboszra. A földgolyó tele van szomorú pontokkal. Ha a leszboszi út átfogó javulást hozhatna a Leszboszon rekedtek számára, akkor ez egy jelentős dolog volna. Ha nem, márpedig nem, akkor nem értem. A sorsolást, ami után 14 főt befogadott, sokkal olcsóbb lett volna úgy megoldani, hogy ő személyesen marad a Vatikánban.

Namost, te leírtad vagy hússzor, hogy kinek mi baja van azzal, hogy a Szentatya jót cselekedett, de soha nem próbáltál válaszolni olyan kézenfekvő kérdésekre, hogy miért ilyen drága és komplikált módon cselekedett jót 14 emberrel, mint egy pápai út.

Azt azért Páli Szent Vince is leírta, hogy a jót okosan, átgondoltan, szervezetten kell tenni. Nem sok értelme van annak, hogy ugyanannak az egy betegnek 20 asszony főzzön ebédet.

Válaszok:
Csomorkany | 2016. április 21. 5:54

kiegészítés:

Nyilván azért nem válaszoltál, mert nincs válasz. Nem érthető, miért kellett hatalmas államapparátusokat megmozgatni egy pápai úttal, ha a gyakorlati eredmény 14 fő sorsának a javulása. Azt 14 repülőjegy és 14 vatikáni vízum is megoldhatta volna.

Csakhogy ha nincs válaszod se neked, se másnak, akkor miért teszel úgy, mintha a pápa útjával kapcsolatban minden világos volna, és az értetlenkedőkkel kapcsolatos egyetlen teendő a nyilvánvaló rosszindulatuk kijelentése volna?

Tudod, mit? Ez nagyjából rendben lenne. Az egyetlen, ami nem stimmel, az a személyes névmás.

Szóval én tényleg nem tudom megmagyarázni, miért ilyen drága és környezetromboló módon segített 14 emberen, mint a pápa és a teljes kíséret odautazásának költségvetése, és hajlandó vagyok azt mondani, hogy egyházi elöljáróm, és misztérium, és nem az én dolgom.

Viszont léccilécci, ne mutatkozzál már olyannak, mint aki viszont mindent ért ebből! Vagy akkor mondd meg nekem tudatlannak! Miért költött erre ennyit, amikor a büdzsé századrészéből is befogadhatta volna ugyanezeket az embereket?

Ha hajlandó vagy leírni, hogy "ezt én sem tudom", akkor azzal az elégedettséggel fogom elhagyni a topicot, hogy valamit megbeszéltünk.

Engem az vigasztal, hogy elég hosszú a kiixeltjeim listája, és eddig csak két deklarált katolikus került rá. Egy bizonyos kordart az egyik, a másikat nem akarom ezen a poszton szóba hozni.

Rossz az emlékezeted.
delphinust is kiikszelted, aki szintén "deklaráltan" katolikus. Vagy ő előbb téged. A stílusod miatt.
kordartal kapcsolatban is elgondolkodhatnál, hogy ki ikszelte ki a másikat előbb, szintén a stílusod miatt.
Velem kapcsolatban is amnéziás vagy ill. a te szóhasználatoddal élve hazudsz Csomorkány!
Elköszöntem tőled ezen az oldalon, amihez te hozzáfűztél még három kommentet, pedig világossá tettem, hogy nem kívánom folytatni veled ezt a parttalan vitát, és nem a véleményed, hanem a stílusod miatt.

A pol. oldalon azt írtad, hogy kiikszeltél, de csak folytattad tovább a vitát, vagyis össze-vissza beszédet. Ott is én szóltam rád, hogy vedd már komolyan magad. Ha X, akkor legyen X.
Azt már nem keresem meg.


Sulammit 2016. április 5. 13:37
2
7
@Csomorkany
Most meg miről beszélsz? Akkor töröld és még véletlenül se olvasd el, azt amiről hónapokkal ezelőtt beszélgettünk. Tudod 2-án volt az évfordulója.
Bocs, hogy rátaláltam és elküldtem neked.
Ígérem többször nem fog előfordulni.


Csomorkany Hozzászóló kiszűrése 2016. április 16. 17:49
Ami engem illet, átlépted az X-határt, sajnálom. Lefáradtam tőled.

Sulammit 2016. április 16. 20:44

Inkább egy X, minthogy egy idézet ugye, mert az is olyan fárasztó neked. Bánom is én!

Aztán ott is tovább beszéltél. És én írtam neked,

Sulammit 2016. április 17. 08:38

Vedd már komolyan magadat! Ha X akkor X!
A ker. oldalon úgyis írtam már, hogy végeztem veled.

Tök igazad van: sokkal hasznosabb volna itteni írogatás helyett menni, és segíteni a rászorulókat. De ugye tudod, hogy ez Rád is áll? Javasolhatom, hogy hagyd abba az itteni vitézkedést, és a saját életkédben foglalkozz a rászorulókkal? Ez bizonyára a te javadat fogja szolgálni.

Értem: mégsem javasolhatom. Nincs jogom ilyen módon befogni a szádat. De akkor neked miért van jogod nekem ilyet írni? Miért teszed azt másnak, amit magadnak nem kívánsz?

Kíváncsi voltam: van-e magyarázatod a 14 megsegített emberhez képest kb. százszoros büdzsére, vagy ha nincs, le tudod-e ezt írni.

Nincs magyarázatod, és ezt nem tudod leírni.

Talán olvasd tovább:

Ján 12,7: Jézus így szólt: "Hagyd békén! Hadd tegye, hiszen temetésem napjára teszi."

A prófétai jelek a Bibliában ilyenek: valaki csinál valami nagyon feltűnő dolgot, és az érdeklődőknek ad egy szöveges magyarázatot. A magyarázatot a konkrét példa esetében maga Krisztus Urunk adja meg az asszony helyett.

Na, a nagyon feltűnő dolog a leszboszi úttal is megvolt, de a magyarázattal nem tudok mit kezdeni. Pl. "úgy fogadjatok be minden migránst, ahogy én ezt a 14-et"? Ez így nem hangzott el, ami szerencse, mert erőteljesen pislognék. Viszont akkor mi más?

Igazából ez a "misztérium"-szavad egyáltalán nem rossz, nem cikizésből ismertem el, csak ha te sem tudsz hiteles szöveges kommentárt fűzni a pápa gesztusához, ahogy én sem, akkor talán ne az én orrom alá dörgöld ezt a szót, hanem vállald a magad nevében is. Akkor mi ketten ténylegesen megbeszéltük, hogy a pápa gesztusa számunkra misztérium.

Nem a jelenlét hiánya, hanem a hiány jelenléte, az ami fáj.

Ez a halálra vonatkozik.
Mosás...? Szeretet! Azt kifelejtetted.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés