Kutatás: Azonos testet takart a torinói lepel és az oviedói kendő

2016. április 15. 9:44
Nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a testét fedhette a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró – mutatták ki a legújabb spanyol szindonológiai vizsgálatok. A katolikus egyház tradíciója szerint a sudarium Jézus Krisztus arcát takarta, Péter és János pedig a torinói lepellel együtt találta meg a szövetet – írja a Magyar Kurír.

Juan Manuel Miñarro, a Sevillai Egyetem kutatója a valenciai Spanyol Szindonológiai Központ projektjéről beszélt. A kutatási eredmények szerint nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a testét fedhette a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró (sudarium) – tudósít a Magyar Kurír. A kutatás során az igazságügyi orvostan és a geometria módszereit alkalmazták.

A kutatók egybeeséseket láttak a sebek nyomának alaktani jellegzetességei, számuk és elhelyezkedésük között. A Spanyol Szindonológiai Központ vezetője Jorge Manuel Rodríguez elmondta: „Eljutottunk egy pontra, ahol már abszurdnak tűnik azt feltételezni, hogy pusztán a véletlennek köszönhető, hogy a két relikvián egybeesnek a sebek, sérülések, horzsolások… A logika arra hív, hogy szögezzük le: ugyanarról az emberről van szó.”

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyilván ugyanabban a kegytárgy-gyárban készültek.

A mai kor emberéből igyekeznek kiölni a spiritualitást.
Az istenhit már-már szégyellni való.
Az emberek megtanították arra, hogy a gondolataiknak mindig meg kell egyezniük valamelyik kinevezett "gondolkodó" abszolútumaival, vagy a "tudomány" által publikált exaktumokkal.
Így aztán, aki nem látta, nem hiszi.

"megszoktam, hogy a fórumon azok a leghangosabbak, akiknek ismeretei, szelíden szólva, hiányosak."

Meg a "hívők". Az olvasó nem is hinné, hogy csupán szelíd bárányok...

A valóság ezzel szemben az, hogy az emberek bármit elhisznek, ha megfelelően tálalják nekik.

Szerintem először azt kellene hitelesen bebizonyítani, hogy a bibliai Jézus karaktere egyetlen egy valaha élt személy történetét meséli el, nem pedig több ember története és/vagy korábbi történetek lettek összeollózva az egy-Jézus-sztorinak. Amíg ez nem történt meg, a lepel nem fog megállni az egyetlen Jézus lepleként. Számomra semmi nem szól az ellen, hogy az idők során Isten fia több ember képében is megjelenhetett, és azt is elképzelhetőnek tartom, hogy az egyik ilyen embert borította valaha a lepel, de túl sok bizonyítékról olvastam, melyek rávilágítanak arra, hogy a Bibliában szereplő Jézus karakterrel megtörtént esetek nem egyetlen egy emberről szólnak. Tehát Jézus vagy nem létezhetett úgy, ahogy a Biblia írja, vagy Jézus létezett, de a Biblia nem róla ír, vagy nem csak róla ír. Harmadik eshetőség, hogy Isten több ember képében is megjelenítette a fiát, a Biblia pedig egy embernek hazudja őket, noha emberként nem voltak egyek, legfeljebb lélekben.

"Számos érv van a valódisága mellett is."

Konkrétan nullára saccolom, tekintve, hogy ez egy európai ember feje, ergo köze nem lehet Jézushoz. Persze kétosztályosoknak bármit el lehet adni.

Szerintem eleget olvastam a hívőkről.

Akár bármi is lehet, semmi nincs bizonyítva. Az egészben az a szép, hogy a katolikus egyház szakrálisan (hagyjuk a tudományt) soha nem is fogja tudni bizonyítani, hogy Jézus leple volt, mert ezt az egyházat nem pozitív Isteni küldetésű szentségekkel megáldott emberek alapították, irányították és irányítják, hanem jó esetben hatalomra törekvők, rossz esetben a sátán emberei, (természetesen néha közéjük keveredhetett néhány jó ember is, de csodát ők sem tudtak tenni), vagyis nincs olyan mértékű összeköttetésük a szentségekkel, mint ahogy állítják magukról.

Én hiszek bennük. Hiszem, hogy azok amik, nem pedig azok, aminek érdekektől vezérelve be akarják állítani.

A Wikipédiát mindenki szerkesztheti, így ha helytelen vagy hiányos a szöveg, ki lehet javítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában