Kutatás: Azonos testet takart a torinói lepel és az oviedói kendő

2016. április 15. 09:44

Nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a testét fedhette a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró – mutatták ki a legújabb spanyol szindonológiai vizsgálatok. A katolikus egyház tradíciója szerint a sudarium Jézus Krisztus arcát takarta, Péter és János pedig a torinói lepellel együtt találta meg a szövetet – írja a Magyar Kurír.

Juan Manuel Miñarro, a Sevillai Egyetem kutatója a valenciai Spanyol Szindonológiai Központ projektjéről beszélt. A kutatási eredmények szerint nagy valószínűséggel ugyanannak az embernek a testét fedhette a torinói lepel és az Oviedóban őrzött orcatakaró (sudarium) – tudósít a Magyar Kurír. A kutatás során az igazságügyi orvostan és a geometria módszereit alkalmazták.

A kutatók egybeeséseket láttak a sebek nyomának alaktani jellegzetességei, számuk és elhelyezkedésük között. A Spanyol Szindonológiai Központ vezetője Jorge Manuel Rodríguez elmondta: „Eljutottunk egy pontra, ahol már abszurdnak tűnik azt feltételezni, hogy pusztán a véletlennek köszönhető, hogy a két relikvián egybeesnek a sebek, sérülések, horzsolások… A logika arra hív, hogy szögezzük le: ugyanarról az emberről van szó.”

A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/21794