Ferenc pápa: A kistermelőket megfosztják jogaiktól és pénzüktől

2016. április 8. 8:49
Ferenc pápa imádkozásra szólít fel bennünket, hogy a kisebb birtokokon gazdálkodók értékes munkájukért igazságos jövedelemhez jussanak – látható a Szentatya áprilisi imaszándékát közlő videóban.

„Fogta tehát az Úr Isten az embert, és az Éden kertjébe helyezte, hogy művelje és őrizze meg. (Ter 2,15) Köszönöm, kistermelő! A te hozzájárulásod  nélkülözhetetlen az egész emberiség számára. Emberhez, Isten gyermekekéhez méltó életet érdemelsz. 

De...  milyen díjazáshoz is jutsz erőfeszítéseidért? A Föld Isten ajándéka. Nem igazságos, ha ezt az ajándékot csak kevesek javára használjuk föl, megfosztva a többséget jogaiktól és járandóságuktól. 

Szeretném, ha elgondolkodnál ezen, és hangod egyesülne az enyémmel ebben az imaszándékban: Hogy a kisebb birtokokon gazdálkodók értékes munkájukért igazságos jövedelemhez jussanak.”

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Asszem az ima rajtunk már nem segít.
Hacsak Mészáros Lőrinc gazdája meg nem hallgatja..

Ha már sikerült Föld körüli pályára állítani a korrupt politikusokat, akkor minek kéne visszahozni őket? Maradjanak mesterséges holdak, azt keringjenek ott a hideg semmiben, míg a világ világ és 2 nap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában