Erdő: A kereszthalállal Jézus a történelem burkát törte fel

2016. március 26. 10:37
Erdő Péter bíboros az MTI-nek húsvét alkalmából elmondta: Jézus Krisztus a kereszthalállal kiszabadította az emberiséget abból a csapdából, amelybe gonoszságai újra és újra belesodorták. A bíboros szerint Jézus „felrobbantotta maga körül a sziklasírt, és ezzel kiemelte az örökkévaló életet a látszólagos pusztulás sötétjéből”.

Jézus vállalja a kereszthalált, hogy kiszabadítsa az emberiséget abból a csapdából, amelybe gonoszságai újra és újra belesodorják, és ezzel feltöri a történelem burkát – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek. Erdő Péter kiemelte: Krisztus kereszthalála megszabadít bűneinktől, föltámadása pedig igazolja Isten irgalmasságát. A kereszténység üzenete ugyanis éppen az, hogy Isten nemcsak a feltámadt Jézust, hanem személy szerint minden embert meghív az örökkévaló boldogságra. Ez pedig olyan ajándéka az isteni irgalmasságnak, amit nem érdemelhetünk ki.

A bíboros rámutatott: ennek az isteni magatartásnak a fényében másként látszik a történelem és a körülöttünk lévő világ. Mert még ha olykor sötétnek tűnik is a horizont, ha eluralkodni látszik is a gyűlölet, de aztán – nem tudjuk pontosan, hogy mitől és hogyan – mégis kitisztulhat a történelmi égbolt, és megint felragyoghat az isteni szeretetet sugárzó nap.

Ez is hozzátartozik húsvét reggelének ragyogásához: Krisztus „felrobbantotta maga körül a sziklasírt, és ezzel kiemelte az örökkévaló életet a látszólagos pusztulás sötétjéből”. Az utolsó szó Krisztus föltámadásáé, és ehhez képest a történelem valamennyi Heródesének és Pilátusának szereplése csak jelentéktelen közjáték – hangsúlyozta Erdő Péter.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ennyire nem érti ,s nem is akar tanulni , minek demonstrálja folyamatosan a kereszténységgel kapcsolatos képzetlenségét ?...

Személyeskedés helyett reagáljon a bíboros tanítására .

1.Ön téved , ez nem "hanta"...:
2.Az Atya létközlése az emberként is Úr Jézus feltámasztása , aki így igazolta az életével , hogy van örök élet a számunkra is , ha vele létkapcsolatba lépünk .

A hívás Önnek is szól !

A kép arról szól , hogy az Isten léthatalma végtelen , minden emberileg produkált , véges korlátot áttör . Erre a korlátlan-örök életre van mindenkinek hivatása , hitben , reményben és szeretetben !

Nem hever romokban , hanem ma is él , tanúskodik sok keresztény !

Jól van , mert nem beteg , de öregségi gyengesége miatt már nem tudná a szükséges munkát elvégezni .

1991-ben, II.János Pál pápa látogatásakor mondta ezt egy Fideszes a híradóban.

Szóval "az eset megtörtént".

Az esetleges diszlájkolók nyilván nem látták a híradót, ahol ez elhangzott...

Bizony kicsi!
Az egykori párttitkár fiából is antikommunista miniszterelnök lett.

Tényleg kicsi a világ...

Nem igazán jártál te templomban...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés