Nagypéntek kedden Brüsszelben

2016. március 25. 13:22
Sokadszorra kell felidéznünk a kereszten elhangzott nagypénteki mondatokat. „Atyám,bocsáss meg nekik,nem tudják,hogy mit cselekszenek.”

„Jézus ott volt Párizsban az őszi merényletnél, és Brüsszelben is ott volt kedden, a terroristák által »előre hozott« nagypénteken – ahogy minden szenvedésben velünk van. 

Sokadszorra kell felidéznünk a kereszten elhangzott nagypénteki mondatokat. »Atyám, bocsáss meg nekik, nem tudják, hogy mit cselekszenek.« Vajon ez csak az ártatlan vért kiontó terroristákra igaz, vagy Európára is?

Arra az Európára, ahol lehet ölni az élet elején is (napi 4000-6000 abortusz), és lehet ölni az élet végén is (eutanázia). »Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?« Nagy szenvedéskor mi is hasonlót érzünk. De mondhatja-e ezt Európa?”

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Miért , mit "csinált" a kereszten ?...
2. A válasz : Jézus az egyetlen , aki minden lére kiterjedően jelen van , mint létre meghívó . Az már az adott ember feladata , hogy felelősen és szeretetben használja fel a kapott létezést . A végén pedig jön az ítélet .

Akkor tudja meg , mi az értelme : amit egynek a legkisebbek közül tettetek , nekem tettétek ... / Mt 25.40 / . Ez az értelme.

1.Már megbocsásson , CSVM nem teológiai tekintély...
2.Jézus léte olyan , hogy minden lét tőle származik , s célként felé tart . A bűn az , ha valaki ennek nem felel meg s kevesebb létet választ . Persze , az a kevés is valami...
3. Tehát az Ön nézete babona !

Már szent János megértette : a világosság a sötétben világít , de a sötétség azt ne fogta fel / Jn 1.5 / . Ez történt tegnap , ma és mindörökké !

De nem úgy - abszolút létről szólva - , ahogy szent János...Ön tehát nem érti szent János szándékát .

Áldott Húsvétot!

Kedves Mandiner, nektek is.


Tényleg megfeledkeztetek a nagypéntekről?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés