Én a persona non grata-val vagyok

2016. március 18. 12:57

Winestory
Winestory blog
Nem lehet sorsközösséget vállalni olyan rendezvényekkel, ahol elveszik vélemény kinyilvánításának jogát a borsajtó más meghatározó szereplőitől, bomlasztva ezzel más közösséget is.

„A fogyasztói oldalról nézve az is csalódásra adhat okot, hogy az országosra meghirdetett programsorozatra várva, szívesen Tokajra hangolódna, ám nem történik semmi az ügyben, a honlap erre szentelt felülete üres marad. Olyannyira, hogy mára el is tűnik onnan, hogy valaha voltak ilyen próbálkozások. Hiába a Március, Tokajnak nem sikerült egybeforrnia ezzel a hónappal. Még véletlenül sem az összehasonlítás szándékával, de a Február mára tényleg elérte, hogy a furminttal kapcsolódjon össze, nyakra-főre isszuk ilyenkor a furmintot, és milyen jól tesszük!

A Winelovers borteszt rendezvénnyel párhuzamosan folyó vakkóstolóján is csupán 37 tételt sikerült felvonultatni ebben az évben. Ami elég karcsú szám ahhoz is, hogy hiteles képet adjunk, különösen, hogy ezeket a borokat már a Vinoport szinte mind bemutatta korábban a Borbár rovatában, és újdonságot nem igazán hozott ezzel. De a szám karcsú ahhoz képest is, hogy a tavalyi évben – akkor még Tokaj Grand kapcsán – mennyi bor sorakozott fel a vakteszten. A számra persze csak következtetni tudok a tavalyi cikk alapján, ahol nagyobb számban osztogatták a legjobbaknak járó díjakat, és még az édes boroknak is sikerült bekerülnie a szórásba. Amivel hitelesebb kép mutatható meg Tokajról. Sejthető, hogy ez annak a következménye, hogy többen is elálltak a rendezvénytől.

Méltatlan ez a helyzet, és érthető, hogy kiállítók, borászok és fogyasztók pártolnak el egy olyan rendezvénytől, aminél a példát nem statuáló vezetői gondolkodásmóddal nem tudnak együtt épülni. Abor tevékeny szeretete köt össze valamennyiünket, és ebben a formában nem lehet sorsközösséget vállalni olyan rendezvényekkel, ahol elveszik a vélemény kinyilvánításának jogát a borsajtó más meghatározó szereplőitől, bomlasztva ezzel más közösséget is (Tokaji Borlovagrend).

Egyik ember mit sem ér a másik nélkül, főleg, ha a szebb cél elvileg közös (feltelezve itt, hogy túlmutat a pénzügyi érdekeken). Mindenkinek joga van rossz döntéseket hozni ingerültségből, de emberi nagyság elismerni a hibákat és bocsánatot kérni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában