Ferenc pápa: A migránsok előtt nem szabad bezárni a kapukat!

2016. március 16. 11:38

Ferenc pápa a Szent Péter téren beszélt arról, hogy sok ajtó és sok szív zárva van a menekültek előtt, pedig a nemzetek vezetőinek meg kellene nyitni a kapukat. Az audiencián elhangzottak valószínűleg a csütörtökön kezdődő uniós csúccsal vannak összefüggésben, ahol a török-EU megállapodást készítik elő.

2016. március 16. 11:38

Ferenc pápa amellett foglalt állást a migrációval kapcsolatban szerdai általános audienciáján a Szent Péter téren, hogy a nemzetek és vezetőik nyissák meg szívüket és nyissák meg kapuikat. 

Izrael népének száműzetésének bibliai eseményeit idézve Ferenc pápa a most zajló migrációról beszélt, kiemelve, hogy ma is nagyon sokan „a száműzetés tragédiáját élik át távol hazájuktól, szemükben romba döntött otthonaik látványával és szívükben a szeretteik elvesztése miatti fájdalommal”.

A római katolikus egyházfő beszédében úgy fogalmazott, „nem szabad bezárni a kapukat” előttük. Hozzátette: azt látja, hogy ma „nagyon sok ajtó és nagyon sok szív zárva van”. A mai migránsok „a szabad ég alatt, élelem nélkül szenvednek, és nem léphetnek be, nem érzik a befogadást. Én azt szeretem nagyon hallani, hogy a nemzetek és kormányzóik megnyitják a szívüket és megnyitják a kapukat” – mondta Ferenc pápa a szavait a Szent Péter téren hallgató mintegy negyvenezer fős tömeg előtt. Olasz elemzők szerint az egyházfő a csütörtöki-pénteki uniós csúcstalálkozó résztvevőihez intézte szavait, a tanácskozás fő témája a migráció lesz.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2016. július 28. 22:53
Ügynök...
MZ/X
2016. május 09. 12:17
Feri olyan szent együgyűként van kezelve...
Sulammit
2016. április 02. 18:53
"Azt mondják." Kik mondják?
Sulammit
2016. április 02. 18:53
Hát ez az! Nem kell belül jönniük. Van állambiztonság, nemzetbiztonság. Ők azért tájékozottak nem gondolod? És, ha neked, (nekem van) olyan ismerősöd, ismerőseid, akik ezt a foglalkozást űzik, akkor van némi fogalmad a dolgokról. Mondjuk, nekem ettől függetlenül is volt. Tudod, ezek a dolgok, nem bemondásra mennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik