Szeptember 4-én avatja szentté Teréz anyát Ferenc pápa

2016. március 15. 12:01
Szeptember 4-én avatja szentté Teréz anyát Ferenc pápa Rómában, a vatikáni Szent Péter téren. Az indiai püspökök abban reménykedtek, hogy hazájukban lesz a szentté avatás, de végül a Vatikán Róma mellett döntött. Teréz anyát II. János Pál avatta boldoggá.

Szeptember 4-én avatják szentté Teréz anyát, erről a Ferenc pápa vezette keddi vatikáni bíborosi tanácskozás (konzisztórium) döntött.  A szertartást a római Szent Péter téren tartják majd.  

Az indiai Kolkatában 1997. szeptember 5-én elhunyt Teréz anyát a halála évfordulója előtti vasárnap avatják szentté. Az indiai püspökök abban reménykedtek, hogy a szentté avatást Kolkatában tarthatják, de a helyszín a Vatikán lesz, így Ferenc pápa pontifikálja a szentté avatási misét. Ez ígérkezik az idei szentév egyik „tömegeseményének”, amelyre a legtöbb zarándok érkezhet az egész világból. 

Ferenc pápa decemberben hagyta jóvá az illetékes vatikáni kongregáció döntését kalkuttai boldog Teréz, más néven Teréz anya szentté avatásáról. A szegényeket segítő szerzetesnőt az irgalmasság rendkívüli szentévében kanonizálják. A szentté avatási ügyekben döntő vatikáni kongregáció elismerte a Teréz anya közbenjárására történt csodát, ami a kanonizáció, a szentté avatás feltétele.     

Az összetett szentté avatási eljárás során megvizsgálták a Teréz anyának tulajdonított csodatételt. A Teréz anyához intézett imádság egy ma 42 éves brazíliai mérnök gyógyulásához vezetett. A halálos betegségben szenvedő férfi felesége kérte Teréz anya közbenjárását. A férfi meggyógyult és a mai napig egészséges. A szentté avatási kongregáció orvosok véleményét is meghallgatta, ők tudományos szempontból megmagyarázhatatlannak tartották a gyógyulást.     

Az albán nemzetiségű Teréz anya 1910-ben az akkor az Oszmán Birodalomhoz tartozó Szkopjéban született.  A szegényekért és betegekért végzett szolgálatáért 1979-ben Nobel-békedíjjal tüntették ki. II. János Pál pápa 2003-ban avatta boldoggá a római Szent Péter téren háromszázezer hívő előtt.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Drága jó Teréz anya ! Rengeteget segítettél a szegényeken , itt a Földön . Közbenjárásod a Szentháromságnál most már minden testi-lelki szegénynek szól !

Így van : a tevőleges segítés olyan egyetemesen érthető "nyelv" , amit mindenki ért . Maga az Úr Jézus mondta , nem az megy be a mennyek országába , aki mondogatja , uram , uram , hanem aki teszi és cselekszi Atyám akaratát . Teréz anya példásan tette , ez nem vitás !

Elképesztő, hogy a katolikus egyház szentet csinál ebből a gonosz és manipulatív nőből, aki beteg embereket kínzott, és abortusz- és fogamzásgátlás-ellenességével számos nő és gyerek halálát okozta: http://www.huffingtonpost.com/..

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2016. március 15. 17:18

Gondolom te protestáns vagy...

Egy másik "hiteles" írás a Huffington Posttól...

http://mandiner.hu/cikk/201509..

Ennyit a hitelességről...

Úgy, hogy másokat gúnyolsz közben??

Furcsa egy protestálás...

Mesélj!

Türelmetlenül várom a Nagy Leleplezést!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés