A vád: keresztény radikalizmus és indoktrináció

2016. március 13. 20:32

Köntös László
reposzt
Így jön létre a félreértett liberalizmus doktrínája alapján a totalitárius állam, amely miközben állítólag küzd az indoktrináció ellen, az indoktrinácó jogi nyelvbe bújtatott, s még a magánszférába is behatoló erőszakszervezetévé válik.

„Csakhogy a norvég törvények szerint a gyerek legcsekélyebb nevelési célzatú fizikai érintése is tilos. Lehet persze most azon vitatkozni, hogy vajon egy elfenekelés lehet-e a nevelés eszköze, avagy sem. A lényeg azonban az, hogy ebben az esetben egy nevelési koncepció állami szintre van emelve, amely jogalapot teremt a norvég gyámügynek az intézkedésre.

Ennél szerintem sokkal súlyosabb vád a második, a »keresztény indoktrináció«. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy a szülők keresztény doktrínákat, hittételeket, tanításokat ültetnek a gyerekek agyába. Vagyis keresztény szellemben nevelik őket. Ez már jogalapot teremt a norvég gyámügynek arra, hogy megszabadítsa a gyermekeket a szülők »káros« befolyása alól. Mert a keresztény indoktrináció, vagyis a keresztény tanítás elültetése a gyermekekben rossz dolog. S ez a meggyőződés állami szintre van emelve, olyannyira, hogy az államnak joga van »megszabadítani« a gyermekeket a keresztény szülői befolyástól.

Az egész jelenség mögött nem nehéz felfedezni a világnézetileg »semleges állam«, valamint »a szabad egyén« liberális ideájának hamis, hogy ne mondjam szélsőséges és fundamentalista értelmezését. Erről a történetről a németországi, »fitymabotrány« néven elhíresült per jut az eszembe (a Reposztban erről itt), amelyben a zsidó szülők azzal lettek megvádolva, hogy a fiukat körülmetéltették, holott az a csecsemő még nem volt abban a helyzetben, hogy döntsön arról, vajon akarja-e, hogy körülmetéljék. Vagyis a körülmetélés sértette a gyermek önrendelkezéshez és szabadsághoz való jogát.(...)

Így jön létre a félreértett liberalizmus doktrínája alapján a totalitárius állam, amely miközben állítólag küzd az indoktrináció ellen, az indoktrinácó jogi nyelvbe bújtatott, s még a magánszférába is behatoló erőszakszervezetévé válik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az egész azért képmutatás, mert a norvég állam a "semlegességet" kényszeríti a gyerekre.

Tehát ez sem a gyerek beleegyezésével történik.
Vagyis ugyanazt teszi, amit másnak, a szülőnek felró.

Ugyanakkor a gyereket kiemeli a családból, márpedig egy gyerekkel nem sok rosszabbat lehet megtenni.

"Legfeljebb felszentelnek pár újabb leszbikus meg transznemű püspök(nő?)t, akik majd újabb kereszt-, evangélium- és Biblia-eltávolítási kampányokat indítanak az "elfogadás és sokszínűség" jegyében."

A katolikus egyház ilyet soha fog megtenni.
Nem is népszerű a katolikus egyház Skandináviában.
Ott egy hívő katolikus ember nagyon gyanús...

Hát, az pl. szövegtörténeti tény, hogy a Bibliában két teremtéstörténet van. A hatnapos szerint az első emberpár teremtése a hatodik napon történt az állatok megteremtése után. Az Ádám-Éva történet szerint a sorrend: Ádám-állatok-Éva. Ez van odaírva a szövegben. Isten megteremti Ádámot, és mivel nem jó neki egyedül lennie, megteremti előbb az állatokat, majd mivel még mindig nem jó neki, megteremti az asszonyt.

Ettől egyik történet sem lesz hamis, de ennek az az oka, hogy nem csak történeti igazság létezik, hanem pl. a tanulságok igazsága is. Műfaji kérdés. Az Ádám-Éva történet egy tanító elbeszélés a Isten és a mindenkori ember, továbbá a mindenkori férfiak és a mindenkori nők viszonyáról.

Azért sok triumfalizmusra nincs okunk, de tény, hogy vállaltan homoszexuális katolikus püspök, aki homoszexualitásával példaként áll ki hívei elé, nincs.

Szóval egy katolikus hívő még mindig több intézményes segítséget kap a katolikus világegyháztól, mint egy protestáns, különösen Nyugat-Európában.

Nem muszáj értened, csak akkor ne kommentálj azonnal. Egy vállaltan homoszexuális püspök(nő), akit ráadásul vállalt homoszexuálisként választottak meg, súlyos doktrinális eltérés mindattól, amit akár Luther valaha gondolt a kereszténységről. És ezt az eltérést a helyi választók (valszeg lelkészek, de nem tudom) zöme támogatja. Na így próbálj meg az eredeti lutheránus tradícióban kitartó bibliás keresztény lenni! Viszik a gyerekeidet átnevelni! Jó, értem, az Norvégia, de kb. egy hülyeség.

Ha egy katolikus püspök titokban homoszexuális volna (nem tudom, a titok az titok), attól még az egyház tanítása az a homoszexualitásról, ami az egyház Katekizmusában bárki számára hozzáférhető. Az esetleges püspök meg majd megbeszéli Istennel. Szóval katolikuséknál nincs egy egész, az igazság hirdetésére amúgy szent ígéreteket tett egyházszervezet, amely teljes tévtanítást ad.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában