Ferenc pápa: Az országoknak meg kell osztaniuk a migráció terhét

2016. február 28. 17:14
A bevándorlásból eredő terhek egyenlő elosztását tartja hatékony válasznak a migrációs válságra Ferenc pápa, aki Görögországért imádkozott vasárnap a Szent Péter téren. Az egyházfő szerint határozottságra és fenntartások nélküli tárgyalásokra van szükség.

A migrációs válsággal szemben minden nemzet együttműködését és a terhek egyenlő megosztását szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben elmondott imájában.

A háborúk és más embertelen körülmények elől menekülők tragédiájáról szólva Ferenc pápa segítséget sürgetett Görögország és azon más államok számára, amelyeket az elsők között érint a migráció. A pápa a Szent Péter téren levőkkel Görögországért imádkozott.

Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Görögországnak és vele együtt a migránsokat segítő többi országnak „minden nemzet együttműködésére szüksége van”. Ferenc pápa hozzátette, „az egységes válasz hatékonynak bizonyulhat a (migrációból eredő) terhek egyenlő megosztásával”.

A katolikus egyházfő úgy fogalmazott, hogy a migrációs válság megoldásához „határozottságra” és „fenntartások nélküli tárgyalásra” van szükség.

Ferenc pápa a remény jelének nevezte a Szíriában szombaton hatályba lépett tűzszünetet, amely a pápa megfogalmazása szerint „vigasz” a szenvedő szíriai nép számára, és elősegíti a humanitárius segélynyújtást az ország lakossága számára.

 

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Görögország is meg tudná védeni magát , ha teljesítené a vállalt kötelességeit a határvédelemben . A Szentatya jó szándékú szavai nem változtatnak a tényen , hogy Európa befogadási kapacitása véges , s a migránsáradat kezelhetetlen méreteket öltött .

Szent Atya végleg kiszolgálja a háttérhatalmat.

Ettől még maga a kereszténység nem fogja elveszíteni a hitét Istenben csak a földi helytartóban.

Mondja az örDöge...

Amiről ír , az nem a katolikus egyház , hanem az Ön által értelmezett katolikus egyház...

A katolikus egyház nyíltan teret ad más vallás elterjedésének az eu-ban, ahelyett, hogy a sajátjainak a számát igyekezne növelni.

A milliós migráns tömegen segíteni most olyan, mintha szent Márton nem csak a köpenye felét adta volna oda egy koldusnak, hanem azt darabokra vagdosva szétosztja.

Szeretetnek és irgalomnak nincs határa, de irányát az értelem mutatja.

Igen ezt a jóslatot ismeri mindenki. Majd meglátjuk, hogy igaz-e.
Nyáron Rómába szeretnék menni, remélem, hogy még épségben találom.

Elég szentje van már az Egyháznak, fölösleges volna a vértanúk számát szaporítani, a végén még annyian lesznek, az se lesz, aki szentté avassa őket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés