Ferenc pápa kiakadt egy rajongójára

2016. február 17. 10:16
A Szentatyát mexikói látogatásán megrángatta egy hívő, mire a pápa méltatlankodva helyreutasította az illetőt, hogy ne legyen önző.

Nem lehet könnyű Ferenc pápát feldühíteni, a mexikói Morella város stadionjában azonban valakinek sikerült a mutatvány. Az illető megrángatta a pápa köpenyét, amitől őszentsége előre bukott.

A katolikus egyház feje azt kiáltotta: „No seas egoísta. Qué te pasó, no seas egoísta!” Ami annyit tesz: „Ne legyél önző! Ne legyél önző!” A pápa ezután hátralépett és arra kérte a tömeget, hogy ne tömörüljenek ennyire össze.

A pápa mexikói útján egyébként arról beszélt a fiataloknak, hogy ne engedjenek a kábítószer kereskedők csábításának és inkább a közösségük építésével találják meg a boldogulásukat. Elmondta, hogy megérti azok nehéz helyzetét, akik a kábítószer és a drogkereskedők kezében vannak. De biztatásul kijelentette a mexikói fiataloknak: „Ti vagytok az ország gazdagsága.”

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem már ne fokozd, mert már így is elég súlyos a helyzet...

Ferenc is csak ember.

Csak tudnám, mit mutatnak a kezükkel!

Teljesen érthetetlen, miért akarta valaki lerángatni a ruháját.
Mindenhol vannak fanatikusok.

Hát, ha föllöknek, hogy majd orra bukom, nekem biztos nem az ugrik be, hogy "ne légy egoista!". Lehet, hogy ezért nem én vagyok a pápa...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában