Jog- vagy igazságszolgáltatást?

2016. február 8. 18:57

Somfai Péter
Népszava
A most „igazságot követelő” többi fideszes is gondolkodóba esne, ha egyszer fordulna a világ kereke (és miért nem fordulna?), s az ország népe hangosan igazságszolgáltatás után kiabálna.

„Mindenkivel megeshet, hogy sofőrként elüt valakit, aki figyelmetlenül lép elé mondjuk egy álló busz mögül. Ha ez - a példa kedvéért - a bírákat bíráló Németh Szilárd képviselővel történik, alighanem felmentik, hiszen jog szerint vétlen volt, talán meg sem előzhette volna a balesetet. Szívesen megnézném az arcát, ha az ítélet kihirdetése után betódulnának a tárgyaló terembe az áldozat rokonai, és elkezdenék verni a bíró asztalát, hogy ez nem igazságos, lakat alá a bűnössel!

A most »igazságot követelő« többi fideszes is gondolkodóba esne, ha egyszer fordulna a világ kereke (és miért nem fordulna?), s az ország népe hangosan igazságszolgáltatás után kiabálna. Ha a megélhetésüket elveszített trafikosok az igazságosság jegyében visszakövetelnék a boltocskájukat, na ne már! – tiltakoznának a fideszes új trafikosok -, ők jog szerint jutottak koncesszióhoz. Tessék visszaadni a földünket! – követelnék a volt bérlők, akiknek feje fölül jogszerűen eladták a megélhetésüket biztosító néhány talpalatnyi földjüket. Akkor nem a jogai védelméért szaladna mindenféle bíró elé Mészáros Lőrinc, meg a többi új földesúr?

Döntsük már el végre, milyen országban akarunk élni! A jog, vagy a relatív igazság országában?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés