Hitehagyott esküvés a Bibliára

2016. január 27. 9:25

Czakó Gábor
Magyar Idők
A muszlim behatolók már rég felismerték a helyzetet. Egy tévévitában ki is mondta egy németországi török vezető: nektek se hitetek, se igazságotok, se kultúrátok, csak technikátok, amit most tanulunk el tőletek. Mihez asszimilálódjunk?

„A Föld vezető hatalmának, és sok más országnak az elnökei, vezérei, bírái és az előttük nyilatkozó tanúk mind a Bibliára, néhol Krisztus keresztjére tett kézzel esküsznek, hogy szavaik és tetteik igazak és azok is lesznek. Így megy ez évszázadok óta. Ünnepeink a keresztény hagyományból erednek, ha nem, akkor megkeresztelődtek, ugyanígy szólásaink, népszokásaink is. A washingtoni Fehér Ház mai ura is esküdött a Bibliára, majd hivatala a karácsonyfát átnevezte »ünnepi fának«. Ahogy keleti kollégái télapósították Jézus születésnapját.

Kulcsponthoz érkeztünk. Az országok, a népek, az emberi személyek leigázása nyelvük elfoglalásával kezdődik. Ez aprólékos és hosszadalmas folyamat. A hódítók bíznak abban, hogy van idejük, az erő, vagyis a pénz velük van.

A muszlim behatolók már rég felismerték a helyzetet. Egy tévévitában ki is mondta egy németországi török vezető: nektek se hitetek, se igazságotok, se kultúrátok, csak technikátok, amit most tanulunk el tőletek. Mihez asszimilálódjunk?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De, teljesen mindegy.
Ha nem most érkezett, akkor évtizedek óta nem asszimilálódott.
Nem volt mihez(szerintük).

nektek se hitetek, se igazságotok, se kultúrátok, csak technikátok, amit most tanulunk el tőletek. Mihez asszimilálódjunk?”


Ez egy nagy igazsáág, és a régebbi és mostani befogadás és integráció csődjére is megyerázat.

Válaszok:
veletlen | 2016. január 27. 12:31

Nem kell túl mélyre nézni ahhoz, hogy világos legyen: nem a muszlimok üldözik a keresztényeket.
Mondja Czakó Gábor, nagyon helyesen. (Aki a teljes cikket elolvassa, érti is, hogy miért mondja.)

Czakó nagyon jó és pontos.

Miért nem működik a társadalom ?

A tisztelet hiánya miatt. A kerszténység és az ebből fakadó hagyományok, az ember és embertársak (épp ellenkezőleg mint ahogy állítják), a természet vagy Isteni rend tiszteletének hiánya miatt. És igen és tisztelem a muszlimokat is legfeljebb nem akarok velük együtt élni. Amit nem tisztelek, nos az a Charli Hebdo tiszetelet rombolás.

Amit ma "európai értéknek" hazudnak, az ennek a tiszteletnek a rombolása és teljes hiánya, a valódi értékkel szembeni diktatórikus és erőszakos fellépése. Erről a neoliberális kurzusról kell bebizonyítani, hogy ember ellenes, hogy társadalom romboló és az egyéneknek is csak kárt okozó öngyilkos ideologia, amely végpusztulásba viszi az embereket. Ezért minden eszközzel kűzdeni kell ellene.

Azért maradjunk annyiban, hogy az adomabeli töröknek még így is igencsak lenne mihez asszimilálódnia. A CG által ostorozott nyugati tömegkultúra olyan amilyen, de a több ezer éves európai kulturális teljesítménynek a lába nyomába sem ér az iszlámé. A nyugati technikát rendre le tudják másolni, de megújítani és teremteni nem képesek. Így megy ez már a 16. század óta. Szerencsére, mert különben még mindig nyögnénk őket.

Az iszlám társadalom nem gyilkolászós filmeken és játékokon neveli a gyerekeit, hanem az igazságain és a próféta szavain mégis olyan indulatokat és ölési szándékokat plántál beléjük, amellyel más civilizációk nem versenyezhetnek.

Az európai civilizáció nyilvánvalóan nagyon elrontott valamit. De nem most, és nem is a mai nyomott, önfeladó liberalizmus a legnagyobb zsákutcája. A nácizmus és a marxizmus is válasz volt a problémára és nagyon sokba került.

A keresztény intézményrendszer sem volt képes olyan válaszokat kínálni, amelyek megóvták volna az európai társadalmat a konfliktusoktól. Ferenc pápa mai válaszai sem ilyennek tűnnek. A "mammontól" óvnak ugyan, de őszintén szólva ez nem tűnik hatékonynak. Összeülnek a hatvankettek, százak, kétszázak, mosolyognak egy kicsit a pápán és kiosztják a feladatokat a politikusaiknak.

A tömegkultúra pedig azért ilyen, mert amikor a kereszténység létrejött, nem volt az embereknek szabadidejük. Úgy kellett kierőszakolni, hogy legalább minden hetedik napon álljanak le és foglalkozzanak emelkedettebb dolgokkal is, ne csak a "siralomvölgy" túlélésével. A "mammon" természetesen elfoglalta a szabadidőt is, mégpedig oly módon, hogy termelés alá vonta a "tündérmesélést", amely egykor a az oly kevés szabadidő-eltöltés egyik módja volt. Ez is a mi kultúránk tehát. A probléma nem ezzel, hanem a "mammon" megfékezhetetlen hatalmával van.

Nem vitás, de azért gondolom, nem akarja felmenteni a keresztény intézményrendszert sem a felelősség alól, amiért ennyi ember elhagyta, sőt szembefordult a keresztény vallással. Nemcsak ott, ahol a kereszténységgel ellenséges hatalmak leválasztották őket, hanem ott is, ahol ilyen hatásokkal és eszmékkel nem kellett megküzdeni.

Ha nincs kultúránk, akkor te kulturálatlan vagy?

Ha nincs igazságunk, milyen jogon élsz igaztalanul? S milyen jogon írod, "ez egy nagy igazsáág"?

Gyomorforgatón cinikus, hogy a szeretet és elfogadás helyére gyűlöletet állító Czakó a Bibliával próbálja hitelesíteni antikeresztény nézeteit.

A hozzászólásod tartalmánál mar csak a "kedvelések" száma riasztóbb.

Hajlok rá, hogy egyetértsek veled. Az a baj, hogy ez csak az UTÁN következik be, amikor a nyugati embert kiirtották/leigázták.

Mit neki az a potom ezer év... :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés