Bagnasco bíboros: Semmilyen fal nem tudja feltartóztatni a népek mozgását

2016. január 06. 17:44

A napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította a migrációs hullámot Genova érseke, Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke vízkereszt ünnepén mondott szentbeszédében. Hozzátette: a nyugatiak féltékenyek a szabadságukra, bezárkóznak és csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.

2016. január 06. 17:44

A bibliai napkeleti bölcsek meneteléséhez hasonlította a mai világban zajló migrációt Angelo Bagnasco, az olasz püspöki konferencia (CEI) elnöke, Genova érseke vízkereszt napján mondott beszédében hangsúlyozva, hogy népek vándorlását semmilyen fal nem képes megállítani.

Angelo Bagnasco a Genovában szerdán bemutatott ünnepi misén a migrációról beszélt és azt mondta, „nincs fal, amely képes megállítani a népeknek most zajló menetelését a világ déli térségéből északi irányba”. Az olasz püspökök vezetője hozzátette, hogy „szegények sokaságáról” van szó, akik a háborúk és az erőszak tragédiáját is átélték és olyan országok felé tartanak, amelyektől azt remélik, hogy jobb jövőt és valóságos szabadságot képesek számukra nyújtani.

Homíliájában Genova érseke a világ népeinek mostani „nagy menetét” a napkeleti bölcsek egykori meneteléséhez hasonlította: Jézus születésekor is a világ különböző részeiből egy irányba mozdultak el, igaz ma mások a szereplők és a célállomás is – fogalmazott Angelo Bagnasco. A népek mozgását „hatalmas folyónak” nevezte, amely néha „viharos és sötét, máskor vidám és ünnepi”.

Az olasz bíboros hangsúlyozta, hogy a nyugati ember rendkívül féltékeny saját szabadságára, függetlenségére és kizárólag egyéni érdekeit tartva szem előtt fél mindenki mástól, automatikusan bezárkózik önmagába, „allergiás” a többiekre, és ez a magatartás Angelo Bagnasco szerint a hívőket is jellemzi.

A CEI elnöke az olasz püspöki konferencia napilapjának, a L'Avvenirének kedden adott interjúban úgy nyilatkozott, hogy a bevándorlókat nem csak befogadni, hanem integrálni is kell. Ezzel kapcsolatban „átmeneti megoldásnak” nevezte a milánói önkormányzat kezdeményezését, hogy az észak-olaszországi város havi mintegy 400 euróval támogatja a bevándorlókat befogadó helyi családokat. Angelo Bagnasco szerint ezen kívül Milánó városának további lépéseket kell tennie a bevándorlók jövőjének megteremtésére.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szamossy dezső
2016. szeptember 04. 17:03
az igazsághoz tartozik, hogy az önelégült mosolyú Bagnasco - akire több szempontból is érdemes figyelni - azért mondott már értelmeset is. pl. a gender-elmélet oktatása ellen. http://www.magyarkurir.hu/hirek/bagnasco-biboros-genderelmelet-iskolai-oktatasa-sulyos-tevedes ez persze nem menti a mostani badarságait, és a gyakran meglehetősen kétélű egyéb megnyilatkozásait.
szamossy dezső
2016. augusztus 06. 21:26
ennek az embernek az arca és arckifejezése mindent elmond. a neten látható képei még inkább. Szent Mihály, segíts!!!
Viator
2016. július 08. 12:24
Döbbenetes, hogy egy ilyen ember ülhet Siri bíboros székében. És ráadásul pont vízkeresztkor volt képes az Európát ellepő primitív, kereszténygyűlölő, élősködő hordát a napkeleti bölcsekhez hasonlítani.
Peter8811
2016. január 27. 19:32
Na, végre egy Istenhívő Paprika Kinga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik