Nyomtass nyílt forrású humanoid robotot!

2015. december 28. 12:57
1000 dollár helyett akár 132-ből is elkészíthetjük egy két lábon járó, táncoló emberformájú robot másolatát. 3D nyomtató mellett némi barkácsolókedv is kell hozzá.

2015 elején jelent meg PLEN2, az imádnivaló nyomtatható nyílt forrású humanoid Japánban. A kétlábú robot jár, táncol, emberi cselekvéseket utánoz, kisebb tárgyakat fog meg. Szórakoztató és nagyon cuki. Szabadidős, oktatási és orvosi célokra egyaránt felhasználható. A 3D-s adatok ingyen elérhetők online, Arduino-kompatibilis szoftvere nyílt forrású. Mindezek ellenére a csomag így is 899 dollár, de ha magunk printelünk mindent, a vezérlőpanel és a szervomotorok akkor is 549 dollárba kerülnek, plusz a szállítási költségek, azaz PLEN2 rögtön nem akkora cukiság, mint tűnt első látásra.

Dél-afrikai barkácsolók (makerek) viszont rájöttek, hogyan lehet PLEN2-t sokkal olcsóbban elkészíteni. Saját változatuk, PLENZA olcsó szervomotorokkal működik, 132 dollár az összköltség. A fájlok és minden más a Githubról letölthetők. A minirobot mindent tud, amit az eredeti, az árkülönbség az alternatív alkatrészeknek tudható be.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Ganz-Mávagban ócsó kínai biorobotot árulnak - többnyire ferdeszemű vállalkozók.
Persze számla, jótállás és magyar nyelvű menü nincs.
Ellenben be van szépen itatva kínai szintetikus drogokkal, amik hajón vagy repülőn utaztak idáig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában