Erdő Péter és Mádl Dalma osztott ajándékot rászoruló gyermekeknek

2015. december 22. 20:05
Kétszázötven rászoruló gyermeknek osztott ki karácsonyi csomagot Erdő Péter bíboros és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete a budapesti Magyar Szentek Templomában. A bíboros azt mondta: a betlehemi történetben „nem csak nézőként veszünk részt, hiszen a Kisjézus a mi életünket is megmozgatja”.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete adott át 250 rászoruló gyermeknek névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában kedden.

A Katolikus Karitász 18. alkalommal megszervezett Gyermekek a gyermekekért elnevezésű akciójában gyermekek adnak saját játékaikból hasonló korú, szegényebb társaiknak. Idén országosan 15 ezer csomag készült – ismertette a részleteket a rendezvényen Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

A gyermekek által összeállított, a szeretetszolgálat által kiegészített ajándékcsomagokat országszerte a karácsony előtti napokban osztják szét az egyházmegyei karitászcsoportok munkatársai – tette hozzá.

A Márkuszínház bábszínészei által bemutatott pásztorjáték után Erdő Péter arról beszélt, hogy a betlehemi történetben „nem csak nézőként veszünk részt, hiszen a Kisjézus a mi életünket is megmozgatja”. 

„Ez a történet mindig arra hív, hogy vegyünk részt benne, találjuk meg a magunk helyét és feladatát a Kisjézus körül. Jézus pedig minden évben újra és újra megmutatja nekünk, hogy mit kér tőlünk, hogyan akarja, hogy szeressük őt” – fogalmazott a bíboros.

Óriási dolog!

A rendezvényen részt vett Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, aki az MTI-nek elmondta: a Gyermekek a gyermekekért program nemcsak azért fontos, mert rászoruló gyermekek kapnak ajándékot, hanem azért is, mert nevel. Azokkal a gyerekekkel, akik összeállították a 15 ezer ajándékcsomagot, szüleiknek, nevelőiknek sikerült megértetniük, hogy fontos, amit tesznek. Megértették, hogy fontos lemondaniuk saját játékaikról szegényebb társaik javára, „ez pedig óriási dolog”.

Hozzátette: a Katolikus Karitász és a többi segélyszervezet számára is kiemelten nehéz év volt 2015. Ugyanakkor ebben az évben megmutatkozott az is, hogy a társadalomban alapvetően megvan a segíteni akarás vágya.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És, mint püspök, valamelyik - zsidó - apostolra vezethető vissza. Még ilyet?

Mikor mondta, hol mondta idézd!

A Palotanegyed egyik étteremének a Fülemülének tulajdonosa írta ki.


http://hvg.hu/gasztronomia/201..

Biztos, hogy a Klauzál téren volt?
A Dob utcai mészárszék- hentesről tudok.
Ott, most egy kóser hentes üzlet van. Mellette pedig egy kóser valami hasonló. Nála pászkát is lehet kapni. Egy kilós kiszerelésben, nagyon szeretem.

A Kazinczy valahányban volt egy kóser pékség, a főiskolával szemben és jóval távolabb egy kolbászos.

Én sokszor. Szeretem a hangulatát. Mintha egy másik világba csöppennék.

Ezt nem is értettem, hogyan hozhatott ilyen döntést a zsidó Demszky, pedig voltak tiltakozók.
Nem kísértem figyelemmel az eseményeket, csak később "kapcsoltam" amikor már bontottál le a házakat.
Nem tudom, hogy a zsidó vezetők tiltakoztak-e, mert valahogy hatásosabban szoktak tiltakozni. nemzetközi botrányt csapva. Te tudsz ilyenről?

Van egy jó dokumentum film, Jávor Istvántól, Negyedem negyeded, a címe.

http://film.indavideo.hu/video..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában