Az EU-s politikából eltűnt a józan ész

Orbán egy cseh lapnak: Titkos szavazóimport zajlik Európában

2015. december 19. 9:05
A miniszterelnök szerint emberi jogi aktivisták, politikusok és embercsempészek bizarr koalíciót alkotnak migránsügyben: nem csak beengedik a bevándorlókat, hanem egyenesen beszállítják őket. Orbán Viktor a cseh Lidové Noviny című lapnak azt mondta: a migránsok, ha megkapják az állampolgárságot, többnyire baloldali szavazók lesznek, így most titkos szavazóimport zajlik.

Európa öngyilkos hajlamai és a baloldali szavazóimport

Az európai politikából már hosszabb ideje „kikerültek a józan ész megfontolásai” – vélekedett Orbán Viktor miniszterelnök a Lidové Noviny című cseh napilapnak adott interjúban. „Egy olyan zárt, ideologikus burokban ül ma az európai politikai elit, amelynek alig van kapcsolata a valósággal.” A migrációs válság „lakmuszpapírként mutatta ki a bajt” – mondta a kormányfő.

Hozzátette, örül annak, hogy „Európa lassacskán magára talál, és a józan ész talajáról kezdi nézni ezt a problémát”. „Európának fel kell adnia az öngyilkos hajlamokat, és talpra kell állnia” – fogalmazott.

A magyar kormányt a migrációs politikája miatt érő bírálatok egyik okát Orbán Viktor abban jelölte meg, hogy „a mainstream európai elit minden új dologra ideologikusan reagál”. Egy másik ok szerinte az, hogy az Európába érkező bevándorlók, miután megkapták az állampolgárságot, túlnyomó többségben baloldali szavazók lettek. „Élünk a gyanúperrel, hogy egy titkos vagy be nem vallott szavazóimport is történik Európában” – tette hozzá.

Cameronnak igaza van, az EU valahol irányt tévesztett

Az interjúban Orbán Viktor annak a nézetének is hangot adott, hogy Európa jelenleg nem foglalkozik olyan kérdésekkel, amelyek a gyökereit érintik, vagyis keresztény tradícióit és a nemzetekhez köthető tradícióit. „Európa elfelejtette, hogy ki is ő, mi is ő valójában, és mik az igazán lényeges dolgok” – fogalmazott. „Egy öntudattal, önérzettel és önazonossággal rendelkező Európára van szükségünk ahhoz, hogy erősek lehessünk újra” – mondta.

David Cameron brit miniszterelnöknek az uniós alapszerződések módosítását kezdeményező leveléről szólva úgy vélte, annak egyik kiváltó tényezője, hogy felbomlott az egyensúly az EU nemzetek feletti elemei és az uniót alkotó nemzetállamok között, az utóbbiak rovására. A brit kormányfőnek igaza van abban, hogy meg kell vizsgálni, „hol tévesztettünk irányt”, és ez magával hozhatja akár az uniós alapszerződések felülvizsgálatát is – fejtette ki Orbán Viktor.

Ha valaki nem tartja be a schengeni szabályokat, zárjuk ki!

Mint elmondta, 2016 februárjában, a visegrádi együttműködés létrejöttének 25. évfordulóján Csehország útnak indít egy kezdeményezést, amelynek keretében a kontinens népei együtt gondolhatják át, hogy hol tart ma Európa. „Az a célunk, hogy a közös gondolkodás eredményeképpen kerekedjen ki mindebből egy vízió” – mondta. Hozzátette: meg kell vitatni például azt a problémát, hogy a migránskérdés kezelését Brüsszel magához akarja vonni.

Fontos téma lehet a kormányfő szerint az is, hogy ha egy tagállam nem tartja be az unión belüli szabad mozgást biztosító schengeni szerződést, „akkor azt zárjuk ki, vagy pedig szorítsuk rá, hogy betartsa”. Érdemesnek tartaná felvetni azt a kérdést is, „hogy helyes döntés volt-e az európai alapszerződésekből kihagyni a szellemi gyökerekre, a keresztény alapokra való utalást”.

Őrült és veszélyes gondolatnak” nevezte a miniszterelnök a nemzetek nélküli Európa és egy Európai Egyesült Államok létrehozásának gondolatát. A migrációs kérdésben mutatott reakciók alapján azonban úgy vélte, az európai emberek képesek lesznek arra, hogy „megvédjék magukat és a kontinenst ezzel a gondolattal szemben”.

Nincsenek párhuzamos társadalmaink, ez a versenyelőnyünk

Orbán visszautasította azt a létező, de lassan megszűnő megközelítést, hogy a közép-európai országoknak hálásaknak kell lenniük a kapott forrásokért, és cserében „csendben maradniuk”. Kijelentette: ha ma a régió országai nem teljesítenének ilyen jól, akkor az EU-ban nem gazdasági növekedés lenne, hanem recesszió. „Ezek az országok a rendelkezésükre bocsátott forrásokat jól építik be a gazdaságaikba, jól használják fel, ma mi vagyunk az európai gazdaság húzóereje. Kvittek vagyunk, nincs mit egymás szemére hányni” – mondta.

Orbán Viktor ismét elutasította a migránsok kvóták szerinti elosztását az EU-tagállamok között. „Nem lehet megmondani egy nemzeti közösségnek kívülről, hogy neki együtt kell élnie valakivel, akivel nem akar együtt élni” – fogalmazott. 

Nézete szerint a korábbi európai bevándorlások időszakának tapasztalatai azt mutatják: a befogadó országok azt várták, hogy munkaerőt nyernek, de nem munkaerőt, hanem „embereket” kaptak. „Nem lehet csak az izomerejüket figyelembe venni, mert az egész embert fogjuk megkapni a maga kulturális identitásával, a vele való együttélési problémával, azzal a ténnyel, hogy ők egyáltalán nem tekintik követendőnek az európai életfelfogást” – tette hozzá. Ma Európában azokban az országokban, ahol nagy számban vannak kívülről érkezettek, mindenhol párhuzamos kultúrák alakultak ki, ezzel szemben Közép-Európának az egyik legnagyobb előnye, hogy nincsenek ilyen párhuzamos társadalmak, s ez egyben a régió versenyelőnye is lesz a jövőben – fejtette ki Orbán.

A miniszterelnök szerint embercsempészek, emberi jogi aktivisták és a bevándorlást támogató politikusok „bizarr koalíciót” alkottak azzal, hogy „nem egyszerűen csak beengedik a bevándorlókat, hanem ők szállítják be őket”.

 

*

Megjegyzés: A fenti cikket december 12-én már közöltük, de aztán az MTI visszavonta, mivel azon a héten mégsem jelent meg nyomtatásban az interjú. A december 19-ei számban viszont már igen, így újra közöljük. 

Összesen 125 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem létszám kérdése, mert ha elérik a kritikus mennyiséget saját pártot fognak alkotni.

Svájc is EU?!

Válaszok:
Senye Péter | 2015. december 21. 14:56

A regionális és helyi választáson mindenki indulhat, akinek van tartózkodási engedélye.

Mert a mocsár része vagyunk, nem tudunk önmagunkból kilépni.

Viszont önmagunknál kezdhetjük apasztani a mocsarat.

Na, ez a különbség az infantilis Jobbikos propaganda és a felelős, józan politikai harc között.

Helsinki legalább EU.
Ez nem világnézet, álláspont vagy megítélés kérdése, hanem tény.Aki a svájci honosítási rendszer hatékonyságával akarja cáfolni a kritikát az EU-val szemben, az a rossz vonaton ülve készítene légi felvételeket.

Többek között rajtad is formálom a Jobbik mentális és morális érettségi fokát.

Gondolj bele.

Válaszok:
kalotaszeg | 2015. december 19. 9:41

mármint a véleményemet a Jobbik mentális épségéről

De most nem Schengen a kritika tárgya, hanem az EU-s migrációs politika.

Tudtommal Svájcra nem vonatkozik a kvótarendszer.

hacsak nem a tudatos dezinformálás és a mellébeszélés a cél, akkor a svájci példálózás hibás érvelés

Merkel nagykoalícióra kényszerült az SPD-vel, ezek nem csupán a CDU/CSU döntései. Amit Merkel csinál, az nem kereszténydemokrata.

ebben a kérdésben erkölcsileg semmi más nem jöhetett szóba, erre nem volt alternatíva. Magyaroknak magyar állampolgárság jár. Nem lehet a mostani helyzethez hasonlítani.

Nem alaptalan feltételezés. Merkel nyilván ki akarta fogni a szelet a szocdemek vitorlájából a szelfizéssel.

Ami tíz vagy nem tudom hány év állampolgárságra történő várakozási időt illeti, bármikor átszabható.

De alapjában véve a túl igényes európai munkaerő lecserélése van folyamatban.

Ezek Merkel képével jöttek, ha most szavaznának a konzervatívokra adnák le a voksukat, az, hogy mi lesz öt-tíz év után azt fene sem tudja. Még a "Francia Nemzeti Front"-nak is vannak muszlim szavazói, akik a saját helyüket féltik.

Válaszok:
Senye Péter | 2015. december 19. 10:47

"...hogy mi lesz öt-tíz év után..." - hát nem a középosztály létszámát fogják gyarapítani. Elégedetlenségük részben a baloldalhoz, másrészt a radikális iszlámhoz pártoltatja őket.

Válaszok:
Gregorius | 2015. december 19. 10:58

Egy lehetőség kimaradt. Ha elég sokan lesznek, alapítanak muszlim pártokat, amelyek biztosan nem lesznek liberálisok, de konzervatívok sem.

Én csupán hülyeség- és korrupcióimportot látok. Mindekettőt Orbán katalizálja.

Talán történelmibb, igazabb, nemzeti öntudatra valló megfogalmazást is használhatott volna a "külföldön élő magyarok" helyett, mondjuk az igazságtalanul elszakított, történelmi Magyarország területén élő magyarokról, nemzettársainkról kellene beszélnünk.

Akik gerincesebben, jóval nagyobb öntudattal élik meg magyarságukat, s jobban őrzik és beszélik nyelvünket, mint a csonka hazában élők.

Orbán minden szavával egyetértek. Aki csak egy kicsit is ismeri a nyugat-európai helyzetet, mondjuk élt is néhány ottani országban,az látja, hogy a bevándorlók miként írják át az adott ország belpolitika térképét, egészen az egyes pártok bázisát érintően.

Igen, a migránsok mindenütt a baloldali-liberális formációk szavazóbázisát erősítik, duzzasztják, magában hordozva robbanást is.

Azért az el kellene, hogy gondolkodtassa az embereket, itthon is, hogy a baloldal miért szorul a migránsokra ahhoz, hogy a politikai ringben maradjanak? Ezek szerint nincs semmilyen üzenetük a nemzetalkotó, a velük együtt élő, egyenrangú társnépek számára.

Egy újabb életkép a multikulti terjedéséről.

Pescaraban/Itáli/ egy tanintézet növendékei a tanári kar asszisztálása mellett "integrációs jászolt" állított össze élő szereplőkkel. Máriát szerepében egy szenegáli, muszlim származású hölggyel...

Itt nem a bőr színe számít, de azért talán nem egy muszlimnak kellene Máriát megjelenítenie, nem? Vagy már Mária sem a régi, Jézus sem?

Nevetséges, hogy olyan politikai machinátor beszél szavazóimportról, aki pont azért adott állampolgárságot a külföldi magyaroknak, hogy bezsebelje a voksaikat. Az meg egyenesen abszurd, hogy a muszlim letelepedők, akiktől eddig pont a liberális európai értékeket féltette az antiliberális Orbán, most hirtelen baloldali szavazókká válnának. Teljes fogalmi (és morális) zűrzavar van a miniszterelnök fejében.

Merkelt nem ez ambiciónálja, hanem más áll a háttérben. A multik és nagyvállalatok munkaerő éhsége ami részben a demográfiai mutatokból adódik, részben a nem megfelelő szakképzettek arányából. Jelen pillanatban közel 600.000 ember hiányzik a gazdaságban ami az elkövetkező években évente fokozatosan nő a nyugdíjba vonulás miatt.

Az igaz, hogy az union belül potolható lenne az igény a szakképzés átalakitásával, de azok a nyugati országok fiataljai akik munkanélküliek nem rendelkeznek a hiányszakmákban képzettséggel, valamint ha igen nem vándorolnának németországban a munkavállalalás véget.

Mivel Merkel nagykoalicióban kormányoz és baloldalnak a viziója az, hogy bevándorlással potolják a belső munkaerőhiányt és orvosolják a demográfiai nehézségeket ami egy téveszme a saját koncepciója érdekében összeállt a koaliciós partnerével és nem mérte fel azt, hogy ezzel mit hoz europai unió egészészére és saját hazájára.

Magyarúl Merkel besétált a baloldal és a liberálisok csapdáába és képtelen kimászni belőle. Természetesen a háttérben még ott van a zsarolási potenciál vele szembe amiről még igen keveset tudunk, de ami késik az nem mulik. Merkel olyan hirtelen fordúlatot tett a migráncióval kapcsolatban amit nem lehet értelmezni, s főleg a keresztény konzervativ narrativában.

Ezt a csapdát Merkel az egész europai konzervativ polgári jobboldal érdekében csak lemondásával tudná megoldani amihez amint látjuk nem fülik a foga, mivel nem méri fel a helyzet komolyságát és saját egoját helyezi előtérbe ami egy katasztrofa jövőre vonatkozóan. Nem méri fel, hogy A MOSTANI AGRESSZIV KURZUSA több évtizedre meghatároza europa jövőjét és ez akár unio és europa vesztét is okozhatja.

Brüsszel és a ránk szabadított liberális világsajtó számon kéri rajtunk a demokráciát, de elfelejtik föltenni a kérdést,mért nem szavaztatták meg az európai népeket, akarják é a migránsok özönét a nyakukba? Ez bizony diktatúra! Merkel hívja a migránsokat, a németek tiltakoznak,tüntetnek és gyújtogatják a migráns szállásokat. Orbán jól látja, a menekültek szándékosan vannak Európába szállítva.

Nekem laknak ismerőseim Svédországban.
Nos ott az állampolgárság feltétele 5 év -igazolt- ott tartózkodás. Semmi más.
Nincs semmiféle vizsga. Tehát valaki svéd állampolgár lehet akár úgy is, hogy semmit nem tud Svédországról és egy árva hangot nem tud svédül.

Vagyis ezek nagy része nem igaz: "Mindenütt előfeltétel a nyelv ismerete, állandó, bejelentett lakcím, rendes munkahely (nem segély), erkölcsi bizonyítvány, beilleszkedettség."

Svédországban a muszlimok nagy része baloldali szavazó, mert a baloldali pártok kinyalják a migránsok alfarát.

Szóval -most- nem hülyeség amit Viktor mond.

Erről nyilván nem találsz konkrét adatot, hiszen a szavazás titkos.
Viszont -többek közt- az arab egyesületek nyilatkozatai alapján nyilván ismert a szimpátia iránya.

Törvényeiket az EU-hoz igazították, úgy hogy tagságuk csak apró formalitás lenne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés