A világ ma legveszélyeztetettebb kisebbsége a keresztény fehér ember

2015. december 11. 11:27

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Mivel összeállt a kritikus tömeg, ideje a lázadásnak. A keresztény ember és a katolikus egyház lázadásának. Akkor is, ha a katolikus egyház lázadása például fogalmilag kizárt.

„A világ ma legveszélyeztetettebb kisebbsége a keresztény fehér ember. Eközben a pápa, aki Szent II. János Pállal ellentétben nem nagyszerű és nem csodálatos pápa, hanem, úgy tűnik, küldött és megvett ember, vérlázító dolgokat mond a muszlimok befogadásának szükségességéről, és egy szava sincs az üldözött és bántott keresztényekről. 

S mivel összeállt a kritikus tömeg, ideje a lázadásnak. A keresztény ember és a katolikus egyház lázadásának. Akkor is, ha a katolikus egyház lázadása például fogalmilag kizárt. De ez sem igaz! Hamvas Béla írja a Machu Picchuról szóló esszéjében:

»A lázadás is a vallás egy neme. Amíg az ember a szükségszerűség megváltoztathatóságában hisz – és mi egyéb a lázadás, mint ez a hit? –, addig bízik a magasabb erő gondoskodásában, bízik abban, hogy az élet mégiscsak jó, szép, változatos, élvezetes, gyönyörű, olyan gyönyörű, hogy csak egy isten ajándéka lehet. De abban a pillanatban, amikor e hit megszűnik, mindennemű vallás elfoszlik. Istenekben való hit: korlátolt agyrém! Istenek! Nincsenek istenek! Szükségszerűség van. Csak át nem léphető szabályok vannak, kényszerek, megkötött, nehéz tehetetlenség van – részvéttelen, lassú, irtózatos erőknek való kiszolgáltatottság: s ezek között az emberélet fölösleges, és rettentően hiábavaló.«

Ezt kell végig gondolnunk. S hogy a hitetlenség és idegenség konkvisztádorai képesek lesznek-e elpusztítani egy kétezer éves civilizációt. Úgyhogy emeljük fel szívünket, és ne felejtsük el, hogy Jézus sem volt rest korbácsot használni a kufárok ellen. És ezek nem kufárok. Ezek gyilkosok. A családjaink, a múltunk és jövőnk, a hitünk és kultúránk gyilkosai. Hát akkor, mire várunk?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tökéletes sorok. Azzal kiegészítve, hogy szerintem a pápa nem küldött ember, szimplán naiv, és korlátolt. :-(

Honnan tudod? Tapasztalat? Akkor mazochista vagy? Tényleg, van már érdekképviselet a mazochistáknak is? LMBTQ....M. Hogy például legyetek jogosultak az élvezetből okozott sérülések biztosítás alapján történő gyógyítására. Hiszen nálatok a szabad akaratot a beteg és kezelhetetlen vágyaitok korlátozzák.

Bayernak annyi köze van a kereszténységhez, mint az Iszlám Államnak a demokráciához. Zéró.

Függetlenül attól, ki hogy ítéli meg személyét, DE a pápát nem Isten jelöli ki, hanem emberek választják. Az embereket pedig ilyen-olyan szándékok mozgatják, emellett még a legjobb szándék mentén is tévedhetnek.
A kereszténység nem jelent feltétel nélküli, és teljesen agyatlan rajongást. Az más vallás. Úgy teszel, mintha hitbéli kérdésekben jártas lennél, de premisszáid nem valós ismereten alapulnak.

Azt sajnos én sem vitatom, hogy az őt hatalomba segítő köröknek nem volt ezzel célja. :-(

Krisztusi tanítás, tehát nem megkérdőjelezhető.
Ugyanakkor felhívnám figyelmed, hogy a pápa viszont rövid pályája alatt már krisztusi tanokat vont kétségbe.

Ez most hogy jön ide? Vagy mindegy, mi a téma, te akkor is zsidózol, buzizol egyet?

A pápa önmagában senkinek sem szent. A szenté avatást csak a halál után lehet kezdeményezni, és akkor is egy meglehetősen bonyolult procedúra.
Műveletlenségeddel, ostobaságoddal ne kérkedj, mert ez inkább szégyellni való!

Most látom, hogy te nem is a pápára, hanem a dunántúli Pápa városára utaltál. Akkor meg végképp nem értem...

Nézz utána a hozzászólásaim helyesírásának, és rájössz, elütés volt!

Pl. a házasság szentsége. Nézz utána, ne vagdalkozz!

Ezért volt női pápánk, vagy épp Medici.
Ráadásul tőlem nem fogsz "katolikus-ellenes propagandát" olvasni, mivel katolikus vagyok.
A pápaválasztás során a szentlélek közreműködését az Újszövetségben hol olvastad?

Hová? Felső-Ausztriába? Most meg te jössz a svábok kitelepítésének ötletével???

Attól még nem szent. Te sem vagy Trabant. Vagy brabant.
Bevallom, járatlan vagyok mélyebb teológiai kérdésekben, de vannak Isten (Jézus) által kinyilatkoztatott alaptételek, és vannak különféle zsinatokon, konklávékon elfogadott szabályok, szokások. Az utóbbiak nem abszolút érvényűek.

Kösz, mert én sem értettelek. Csodálkoztam is, hogy miket írogatsz. :-)

Igen, az azték civilizáció, a kínai hóhérok (hangok könyve) működése, az asszír Baál-áldozatok, Óceánia kannibalizmusa, az indiánok kínzócölöpjei, a japánok üstjei csupa móka és kacagás volt.
Két eset lehetséges: vagy agymosott hasznos idióta vagy, vagy nem vagy fehér.

Számok: nácizmus kommunizmus (szovjet, kínai, kambodzsai stb.). Egyik sem keresztény.
Nem kell játszani a naivat.

De talán az abszolut számok helyett informatívabb az érintett populáció nagyságához viszonyítani az áldozatok számát. Ebben az esetben a fekete törzsi háborúk, az ókori sémi hódítások ( asszír, babilóniai, hettita stb.), az indián "civilizációk" is messze elöttünk vannak.
Amúgy valóban ostoba és cinikus a számokon lovagolni, nem értem miért erre hivatkoztál.

Tényleg, mire várunk? De mégis, mit tehetnénk?

Gyanítom, hogy Hamvas itt kizárólag az emberi szellem lázadásáról beszél. Az egyén belső, saját magára vonatkozó döntéséről, az élet végső értelmével kapcsolatosan.

Pál Tesszalonikienek írt második levele
(2Tessz)
A végidő jelei
...
7. A gonoszság titka ugyanis már munkálkodik, csakhogy azt, aki most még visszatartja, előbb el kell távolítani az útból.
8. Akkor majd megjelenik az a gonosz, akit az Úr Jézus elpusztít szájának leheletével (Iz 11,4), és megsemmisít eljövetelének fényességével.
9. Az érkezését pedig - a sátán hatalmából - mindenféle hamis erőmegnyilvánulás, jel és csoda kíséri,
10. és mindenféle csábítás a gonoszságra, azok vesztére, akik elkárhoznak, mert nem fogadták be az igazság szeretetét, hogy üdvözüljenek.
11. Ezért bocsátja rájuk Isten a megtévesztés erejét, hogy higgyenek a hazugságnak,
12. és ítélet alá essenek mindannyian, akik nem hittek az igazságnak, hanem beleegyeztek a gonoszságba.

"Ezek bár látszólag kikeresztelkedtek ,azonban a gyakorlatban a mai napig nem tudtak beilleszkedni a magyar társadalomba."
Ez tévedés/hazugság.
Bár annyi ezresem lenne, ahányan nagyon is beilleszkedtek.
Sőt, sokkal jobban, mint az ún. törzsökös, kutya- és akármilyen bőrös, vereckei hágósként jelentkező nagyommagyarok.

Hát csalatkozni fogsz: félig sváb, félig magyar. Zsidó ősei nincsenek. Láttam a családfakutatása eredményét. Bár nem értem, mit számít ez. Nem annak kell alijázni, akit kúldesz, hanem annak, aki folyamatosan arról beszél, hogy itt milyen rossz. Zsolt nem ez a csapat.

Pl. te.
Jogos egy-egy embert, szövetkezett csoportot minősíteni, legyen az bármiféle.
De nem jogos "látszólag kikeresztelkedtek"-féle gyalázkodással nemzeti kisebbséget leminősíteni.

"ahova boldogan szül a magyar....."
És a német miért nem szül boldogan?

Ezt a mondatot azok ismételgetik, - mert nem mondhatjuk, hogy idézgetik - akik még életükben nem olvasták a Bibliát. De ők aztán előszeretettel.
Pedig, ahogy mondod, nincs is benne!

Kit rehabilitálna a Vatikán??? Júdást???
Az eszem megáll! Miket írsz te!

És miből gondolod, hogy nem tanultam teológiát?

Vagyis a magadfajta egyszerű embernek tanulnia kellene teológiát, mert nem értettél meg semmit a Bibliából.

Ráadásul olyan mondatot adtál Jézus szájába, amit nem mondott.

Egy olyan magyarázatot írsz le - forrás nélkül! - ami NEM JELENTI Júdás rehabilitását, sem azt, hogy ne lenne személyes bűne Jézus elárulásában és halálában.

Úgy látszik, nincs tudomásod arról, hogy a "leendő papok", - egyébként kispapoknak vagy papnövendékeknek, nevezzük őket, nem "leendő papoknak", - együtt tanulnak az "egyszerű emberekkel".

Nem gondolom, hogy Ferenc megvett ember lenne. Azt viszont gondolom, hogy nem képes megkülönböztetni egy világvallás vezetői pozíciójának feladatát és felelősségét egy plébános feladatától és felelősségétől. A kettő nagyon nem ugyanaz.

Köszönöm!
Soós Attila, ahogy értelmezi Júdás szerepét az rendben van.
Kár, hogy "hősünk" avagy "mártírunk" ezt már nem olvasta el. Különben nem azt a hülyeséget idézte volna a cikk elejéről. Mert az valóban álhír.

Az a nagy helyzet, hogy még "amerikai" professzorokra is hivatkoznak a hitelességet alátámasztva, de nemlétező professzorokra. Ezt is "mindenki" benyalja.

Csak tudnám, miért állították félre XVI. Benedek pápát!

Bayer, aki most az üldözött, keresztény fehér ember védelmének köntösét veszi magára, egész eddigi tevékenységével rácáfol mindenféle keresztény eszmére. Sokkal inkább hasonlít ő az általa számtalanszor felhozott "gyűlöletzsidókra"(és amennyire újabb fotóit elnézem, mintha bizonyos rasszjegyek egyre erősebben ki is ütköznének rajta)
A kikeresztelkedett, hitehagyott, frusztrált félzsidók nyilvánulnak meg úgy, mint ő. Pláne, ha ráiszik a depressziós kedélyállapotára.

Benedek egyházához nem is. Krisztus Egyházához.

Amennyiben a "megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel"

Idézőjelbe tetted. Megtennéd, hogy megjelölnéd a forrást?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés