Ferenc pápa a párizsi klímakonferencia sikerét szorgalmazta

2015. december 6. 15:49
„Mindannyiunk és a jövőbeli generációk érdekében Párizsban minden erőfeszítést az éghajlatváltozás hatásának csökkentésére kell fordítani és ezzel egy időben a szegénységgel szembeni fellépésre” – mondja Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren a francia fővárosban tartott klímakonferencia kapcsán.

Erőfeszítésre és eredményekre szólította fel a Párizsban zajló klímakonferencia résztvevőit Ferenc pápa a vasárnap a Szent Péter téren mondott beszédében, hangsúlyozva, hogy az éghajlatváltozás negatív következményeinek enyhítése a szegénységgel szembeni fellépést is segíti. 

A katolikus egyházfő a december 11-én záruló nemzetközi klímakonferenciáról szólva kijelentette, hogy a Föld a közös otthonunk, s „mindannyiunk és a jövőbeli generációk érdekében Párizsban minden erőfeszítést az éghajlatváltozás hatásának csökkentésére kell fordítani és ezzel egy időben a szegénységgel szembeni fellépésre”

Ferenc pápa a teremtett világ védelméről májusban írt Áldott légy! című enciklikájából idézve azt kérdezte, „milyen világot akarunk átadni az utánunk következőknek?”

 A pápa a kedden kezdődő szentévvel kapcsolatban „megtérésre” szólította fel a keresztényeket. Úgy fogalmazott, megtérésre van szükség a „bezárt elmékben és kemény szívekben, amelyek benépesítik az emberiség mai sivatagjait”. Az egyházfő bátorságot sürgetett a „büszkeség és a versengés hegyeinek lealacsonyításához, a közöny és az apátia vájta szakadékok megtöltéséhez, a lustaságunk és kompromisszumaink által félrevezető ösvények kiegyenesítéséhez”.

A szentév főpróbája zajlott vasárnap a római Szent Péter téren, ahol a terrorizmus veszélyétől való félelem és a rendkívüli biztonsági intézkedések ellenére harmincötezren hallgatták Ferenc pápát. A becslések szerint kedden százezren vesznek majd részt a Szent Péter-bazilika szent kapujának megnyitásán.

A Szent Péter térre tartó zarándokokat először a térre vezető utcákban kialakított „kapuknál” ellenőrzik, majd a Szent Péter térre való belépéskor, ahol fémdetektorral átvizsgálják a táskákat is.

 

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sajnos a klíma konferencián három dologról nem esett szó
1) a nap energia tevékenysége periodikusan változik és most egy melegebb időtartamban vagyunk, de voltak jégkorszakok is
2) 7 milliárd ember mennyi széndioxidot termel csak lélegezve
3) a széndioxid az színtelen gáz felesleges mutogatni a füstös kéményeket
+1) nem kéne kivágni az őserdőket.

Ferenc pápa beszéljen már végre KRISZTUSRÓL!!!

A sakkfigura a pápa mellett telitalálat.

A pápának nem. Neki van otthon.

Épp elkapott egy legyet. Túl sok szén-dioxidot termelt szegény pára...

A Pápa - e téma kapcsán - nyitott kapukat dönget, méghozzá szenvedélyesen.
Nem lehet azt sem állítani, hogy eredeti lenne. Szinte mindenki ezt hajtja.
Nem talál szegényke, más témát?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés