Innen szép nyerni

2015. december 3. 10:25

Figula Mihály
Borászportál
A rizling az egy olyan bor volt, amit egy söntéspultból mertek ki egy alumínium kanállal, és öntötték bele egy talp nélküli pohárba. Ezt a bort nem is olaszrizlingnek hívták, csak rizlingnek. Interjú.

„- Széles szortimenttel dolgozol, az olaszrizling hol helyezkedik el benne?

- A szívünk csücske. Van több szőlőfajta, de nyilván a domb (a termőhely - a szerk.) a meghatározó, engem az olaszrizling és a domb motivál.

- Hol van a helye szerinted a magyar piacon?

- Nem szabad ezzel sokat foglalkozni, volt egy nagyon ködös korszak, rendszerváltás után, Apu elkészítette az első olaszrizlingeket, azt mondták a kollegák, hogy Misi, ezek a borok nagyon finomak, de ki fogja ezeket megvenni? Aki élt az előző korszakban, meg az újban is, az emlékszik rá, hogy még a rendszerváltást követő években is – előtte meg aztán pláne –, a rizling az egy olyan bor volt, amit egy söntéspultból mertek ki egy alumínium kanállal, és öntötték bele egy talp nélküli pohárba. Ezt a bort nem is olaszrizlingnek hívták, csak rizlingnek.

Nos, innen szép nyerni. Ma ott tartunk, hogy a dűlőszelektált borainkat a hordóból értékesítjük. Gyakorlatilag előjegyzés alapján elfogy az összes dűlőszelektált rizling. És nem csak a hazai piacon, hanem most már exportban is erős az olaszrizling. Óriási fordulat van, és ugyanezt látom a furmintnál is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Javaslom megkóstolni a Figula Zenitet. Ár-érték arányban a legjobb borok közt van.
Misike nagyon jól csinálja, amit csinál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában